JULIA K

En bra att ha i kylen sallad! Och en träningsrapport.

Hej hopp!

Vilket slask det blev här hos oss. Har just bokat in en liten dagstur till mig, Noell och Elle till Dalarna och skidbacken. Lite lagom för oss som inte är några proffsiga utförsåkare men jag vill ändå att barnen får en känsla för hur det är och lär sig grunderna. Belle och Carlos myser hemma är tanken 🙂 precis som förra året.

Och gårdagens träning kanske någon undrar över?
Jodå. Jag var långsammast i hela gruppen. Höll mig långt bak. Fick blodsmak efter fem minuters uppvärmning. Men jag gjorde det och de var SÅ roligt och jag vaknade helt lycklig imorse. Tänk vad lite motion kan göra…!

Det blir träning två dagar i veckan för mig. Lite lagom sådär. Och vet ni. Det bästa är att jag behöver inte fixa och trixa något med barnen eller så för vi tränar nämligen tillsammans men på vår egen nivå så att säga. Och min nivå är att stå längst bak och försöka hänga med just nu 😀

Har fått många gissningar på vad det är jag ska börja med. Allt från pingis till typ poledancing *haaaa*. 
Nu lovar ni att inte skratta. Ok? Och ni kan försöka föreställa er mig i ett par normala leggings och linne. För någon fladdrig dräkt blir det icke. 

Jag har börjat på Taekwando. 

Så. Istället för att sitta på bänken och titta på Noell och Elle under tiden de tränar så är jag med. Fiffigt va?

Känner mig superpepp på morgondagens pass 🙂

Ok de var det om träningen. Jag kommer inte att komma undan den heller då det är jag som kör barnen dit. Och jag får lov att erkänna att de var riktigt roligt. Även om jag kände mig skeptiskt till en början. 


Så till något helt annat. Men som hänger ihop ändå. Sund kost. Jag tycker att det är en så oerhört viktig del av mitt liv. Att äta gott och nyttigt till vardags. 


Jag gör ofta en sallad som blir sådär vansinnigt god direkt och allra helst efter ett par dagar dagar i kylen.En sallad fylld av nyttigheter delux ( järn, protein, vitaminer, fibrer ja ungefär precis allt som vi kan tänkas behöva få i oss ) som mättar och är bra som tillbehör till middagen eller om man bara känner sig lite sugen eller hungrig mellan målen.

Ni ska få receptet av mig. Och jag som är uuuurdålig på att återge recept ger er en bas. Så får ni gå loss som ni själva vill efter tycke och smak. Och mängd förstås. Det är svårt att misslyckas med denna jag lovar 🙂


R E C E P T

Bönsallad alá Julia


juice från 2 ekologiska citroner
en msk lantbuljong ( jag använder voltaires )
peppar ur kvarn
ev salt
chiliflakes
vitlök
en rejäl skvätt olivolja


Blanda i en bunke. Och tillsätt sedan följande:

ca 800 gram väl sköljda bönor som är färdiga att användas ( jag använder kikärtor, bonbönor, och kidney )

en halv tärnad gurka 

en tärnad paprika eller en halv av olika färger 

en mindre röd lök skivad i tunna skivor

några nävar grovt hackad slätbladig persilja


Blanda väl och låt stå en stund före servering!

Bon appétit!
Finaste tisdagen!

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Vad kul att du har tagit upp Taekwondo. Jag har suttit på bänken i nu snart 3 år och tittat på Matilda nör hon tränar Taekwondo. Hon är nu halvvägs till svart bälte. Han tänkt många gånger att jag skulle börja, men….. Så hejja dig och det viktigaste är ju att det är kul!
  Kram Bodil från andra sidan plurret.

  Anonymous 2015-01-28 12:30:46
  Svara
 • Så spännande med din träning! All lycka till och heja:) Och så god salladen såg ut, tack för tipset!
  Kram

  Gabriella 2015-01-27 22:15:32 http://elephantzoul.blogg.se/
  Svara
 • Pernilla, Tack du söta 🙂 ja de ska bli så himla roligt. Känner mig riktigt pepp! Kram!

  Lena, åh definitivt till just en krämig god lasagne. Salladen är syrlig och fräsch så det blir en fin kombo. Kram!

  Julias vita drömmar 2015-01-27 15:56:33 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
  Svara
 • Den sallade ska jag absolut testa! Kan väl vara god till Lasagne på lördag, eller vad tror du?
  Ha det fint! // Kram // Lena

  Lenas trädgård 2015-01-27 15:10:59 http://www.blogger.com/profile/04723070632650774647
  Svara
 • duktiga Du!!
  Bra jobbat!

  Vad roligt och spännande med bloggbytet! Ser fram emot framtiden!

  KRAM

  pernilla m 2015-01-27 14:51:31
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!