JULIA K

Hur man får en Myrten att överleva och ett otippat beslut.

Hej hopp!

Pustar ut lite efter dagen. som har varit helt super men ganska yrket flängande hit och dit med bilen. Som det ofta blir när man bor på landet.

Jag och Belle var på kyrkis idag och s o m hon tyckte om. Idag igen. Och jag. Längtar redan till nästa gång. Att få se henne ta för sig på det här viset och våga. Det är verkligen en enorm lycka för mig. Och hela familjen. För det här pratar vi om vaaarje dag. Om hur de var på kyrkis. Vad vi gjorde och vad som fikades. Mycket viktigt detalj det där med fikat 🙂 


Ovan lite kök som där ser ut just nu. Tror jag vårar till det imorgon efter torsdagsstädningen 🙂

Myrtenträd är så oerhört vackra tycker jag. Och  om någon verkligen grubblat över hur man får ett myrtenträd att överleva så har jag minsann svaret 😉 !

Denna vackra som ni ser på bilden köpte jag för flera flera månader sedan på bästa Zetas. 
De är trixiga att hålla vid liv i och med att bladen är så små och tunna. Den får absolut inte torka ut och trivs inte särskilt bra i torrt klimat som det ju är i vårt hus om vintrarna när vi eldar dagligen i öppna spisen. Värme och mys 🙂

Så svaret på hur man får den att överleva är att välja ett större träd ( de små pyttiga torkar ut snabbare ).

Vattna ett par gånger i veckan. Jag låter den stå i diskhon och få sig en rejäl omgång med vatten.

Och duscha den med vatten från en blomspruta.

Och en gnutta kärlek. Det behöver alla.

Ja och den som blev nyfiken på mitt optippade beslut. Jo. Den som känner mig vet att jag inte är någon flitig besökare av gym. Jag tycker att det är helt galet tråkigt. Löpning. Ok jag kan förstå det men att avsätta en timma eller så? Njä. Det vill jag inte just nu i livet. Simma går bort helt på grund av att badhus är bland det värsta tänkbara jag vet i päckelväg. Kallt i vattnet brukar det vara också för den delen… 

Så i ärlighetens namn är jag en himla otränad människa. 

Drar väl iväg någon planka och armhävning ibland hemma på sköna mattan. Och lever ett hyfsat aktivt liv så som det brukar bli när man bor på landet. trädgårdsarbete, bära på ved osv…

Men ” riktig” träning är ju verkligen super på alla sätt och vis. Lite styrka och lite kondition mår vi nog alla bra av. 

Så nu gäller det. På måndag börjar jag träna. Och nu har jag sagt det. Och så blir det. Och nu vet ni. Ja ni fattar. Nu kan jag liksom inte i n t e börja. Räknar med hård kontroll från er sida på måndagar och onsdagar hädanefter 😉

Återkommer på måndag eller tisdag med en rapport. Det är dessutom en helt galet otippad träningsform ( ni gissar aldrig rätt 😉 ). Ungefär lika otippat som att jag ska börja träna lite mer seriöst alltså.

Skön onsdagkväll sötaste! Ses snart igen.

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej,
  Detta för att informera allmänheten om att herr Erik Villaspin, har en privat lån långivare öppna upp en ekonomisk möjlighet för alla i behov av någon ekonomisk hjälp. Vi ger ut lån till 2% ränta till privatpersoner, företag och bolag under en klart och begripligt sätt och kondition. Kontakta oss idag via e-post på: ([email protected])

  erik villaspin 2015-03-11 22:32:33 http://www.blogger.com/profile/05417072038934762628
  Svara
 • Behöver du ett brådskande lån eller finansiell tjänst? Kontakt [email protected] / [email protected]

  Mrs Alba Johnson 2015-01-23 21:52:15 http://www.blogger.com/profile/17900649736548273475
  Svara
 • Kanske fäktning?😊

  Caroline 2015-01-23 21:29:25
  Svara
 • Tack för tipset om myrtenträdet! Jag har så länge funderat på ett eller flera såna söta små träd, men hört att de kan dö på en eftermiddag, typ må bra på morgonen och sen vara döda när man kommer hem på eftermiddagen… Men nu kanske jag vågar testa! Får bli ett myrtenträd och en hortiensia kanske, har sett att de börjar dyka upp i butikerna nu!
  Ha en härlig helg!
  Kram Jenny
  www.lillagummanglomsk.blogspot.se

  Jenny 2015-01-23 19:00:06 http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se/
  Svara
 • Myrten är ju så himla fin blomma…brukar ha ganska tur med den, men den får inte torka ut 😉
  Lycka till med träningen!
  Kram bia

  House and Garden by Bia 2015-01-22 11:08:53 http://www.blogger.com/profile/16342919330392047530
  Svara
 • Vilket vackert myrtenträd! Jag brukar köpa myrsine. Påminner om myrten men är enklare att hålla vid liv 🙂

  Jag gissar på crossfit 😉

  Kram, Sofie

  Sofie 2015-01-22 09:35:56
  Svara
 • Jag älskar att träna men det gäller ju att hitta din grej! Så lycka till med karta o kompass!!! 🙂

  Jag har gett upp myrten. Myrsine funkar men myrten torkar direkt!

  Hoppas att du får en fortsatt fin vecka!

  Kram Anna

  Anna Lantligt på Svanängen 2015-01-22 08:35:01 http://www.blogger.com/profile/10354564703107062335
  Svara
 • Roligt att kyrkis har blivit så bra! O heja heja samt peppelispepp till träningen.. jag har då ingen aning. Kram från Jessika i Jessikas lilla hus.. p.s. mandelbrödet blev gott och min man tyckte det var det godaste testbrödet så det lär någon av oss slänga ihop igen.

  Anonymous 2015-01-22 06:48:38
  Svara
 • Sa ju det! ✌️

  Jessica som vet allt 2015-01-22 05:24:49
  Svara
 • Kickboxning 😀?

  Jessica E 2015-01-21 22:45:39
  Svara
 • Jessica, nu är du nästan oförskämd känner jag 😀 😉 Ok att lokalerna ligger nära varandra och infinner sig på samma dag. Men ok. På onsdag nästa vecka tänker jag skolka från träningen. Stickningen lockar aaaaaningens yttepyttelite mer…#allträningärbraträningomsåattviftalitepåarmarnanärmanlärsigattsticka

  Mimmie 😀 😀 Näääää….omg de hade varit en syn det.
  Ja do it. Lite dyrare men så värt. Eftersom de överlever 😉

  Åse, nä. Vi dansar på härhemma om helgerna….;)

  Pernilla, ja just. Gymmet ja… 😉 😀
  Ja svalt är ju också bra. Vi har svalare på hela undervåningen om vintrarna. Blommorna gillar 🙂

  kram

  Julia

  Julias vita drömmar 2015-01-21 22:37:34 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
  Svara
 • Hihihi jag håller mina tummar o hejar på! Detta kommer ju gå galant! #ävenomjagtrordetärmerstickningdulätträna 😂

  Jessica 2015-01-21 22:31:22
  Svara
 • Då drar jag till med stripaerobics, om ni har det på landet blir jag väldigt impad 😉 alternativ 2: boxning. Kan tänka mig att det finns i byarna! Ha ha hoppas jag har rätt! Ps. När jag hittar en stor myrten ska jag slå till, har bara sett dem pyttiga o har känt att dem kommer dö direkt, lite som mina hortensior, jag hinner bara ta upp dem ur kassen så tackar dem för sig! Ha ha… Ha en fin kväll!

  Mimmie tandlakarvillan 2015-01-21 21:47:42
  Svara
 • Jag gissar på Zumba! Bästa träningen.
  Dansa till musik! 🙂

  Kram Åse

  Det Vita Drömhuset 2015-01-21 21:42:15 http://www.blogger.com/profile/08208146371764633564
  Svara
 • Det kommer ju bli hur bra som helst!! Du kommer väl vara snyggast på gymmet och vet du… En anledning att få shoppa lite snyggelisnygga kläder och skor👌😊

  Appropå myrten så trivs mina väldigt bra i vårt uterum vintertid: mycket ljus lite svalare… De är så fina!!

  Kram

  Pernilla m 2015-01-21 21:31:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!