JULIA K

Fredagsfeeling, en liten dagens och lite adventspiff…

Hej sötaste!

Har fredagsfeelingen infunnit sig? Det har den här. Och alldeles snart blir det den största skålen och antingen något skoj att se på eller ett par tidningar.

Igår svängde jag och barnen förbi torget och köpte lingonkransar, en adventsgran, blommor och en mistel. Så nu ska vi bara ta fram lådorna med allt pynt så kan vi sätta igång till helgen.

En krans hamnade på skafferidörren.

Och så plockade jag fram det guldiga änglaspelet som jag köpte i somras på Skansen.
Den är ju så himla julig och rar med sitt pinglande när änglarna börjar snurra runt…
Alltså Beskow. Elsa Beskows illustrationer är kanske de allra vackraste jag vet om i barnillustrationsväg.


Jag har sedan jag öppnade min lilla butik haft Beskows månadsbilder i sortimentet och de säljer lika bra nu som då. En klassiker och superpopulär att ge i dopgåva och julklapp inramad. Det finns ju även spel, kort, målarböcker och annat förstås.

Att det numera också finns koppar, brickor, kuddar, servetter och annat smått med hennes verk på är lycka! Vi har alla varsin kopp i familjen. Farbror blå är givetvis den Carlos dricker sitt kaffe ur 😉
Nytt motiv för denna säsongen är bland annat haren. Den vintriga ljuvliga från tomtebobarnen ni vet? Och vintrigare blir det inte om ni frågar mig. Så den lilla vinterharen har flyttat in i vårt hem. På en kudde och snart även på en bricka som jag klickade hem idag. 
Dessa saker har jag inte i mitt sortiment men vet att de finns på Åhlens och Hemtex bland annat. Och just nu har Hemtex 20 % rabatt på hela sitt sortiment och där finns brickor, kuddar och lite till 🙂 


Och så en liten dagens. 

Jag hittade en finstickad marinblå tunn tunn tröja med spets upptill på Lindex igår och här ser ni den. Vardagsfin. Och skönaste Gina jeansen till.


Och tossor går det åt i mängder i ett gammalt litet sekelskifteshus…även dessa från Lindex.
Ser ni vilken vacker mossa jag fann att fylla hyacintskålen med?

På köksbordet just nu. Till helgen blir de lite mer juligt med adventsstake tänker jag…


Ännu fler fårskinn har fått komma fram från mina gömmor ;). 

Och alla tidningar med julinspiration. OM jag är sugen på julmat alltså….längtar mängder!


Nu ska jag få stora barnen i säng och själv också unna mig en alldeles ledig och skön kväll.

Tack snälla för pepp gällande huset. Allt har sin mening för det mesta och vi är ju väldans lyckliga över vårt Björsta. Så det går ingen nöd på oss direkt 😉

Vi ses imorgon!

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • fint!
  Ser ut som väggmossa men ser inte riktigt!

  Kram pernilla #biologen

  pernilla malmborg 2014-11-29 08:55:36
  Svara
 • Så fin du är darling, as always! 😉 Läste just om huset och budgivningen, typiskt! Gissar att det hängde ihop med att ni kanske hade ett förbehåll om att sälja ert hus eller liknande…? Hur som helst så var det inte meningen om det inte blv – något annat väntar på er, helt säkert!
  Toppenbra tips mot vinterdeppen också, läste och sög in vartenda ord! 🙂
  Kramar till dig!! <3

  Glamour-Psykologen 2014-11-28 21:40:11 http://www.blogger.com/profile/02256591467393864106
  Svara
 • Ja men snälla ge oss julmat nu! Imorgon ska jag till julmarknaden på tivoli i Köpenhamn och insupa jul 😍 önskar du kunde följt med mig 👯😘

  Jessica 2014-11-28 20:58:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!