JULIA K

Lite tankar inför julen…

Hjärtan hör till julen!
Och omsorgsfullt inslagna paket…

Stjärnor hör också julen till och bär en symbolisk betydelse förstås…

Ljuskoppar med levande ljus. I mängder.
Jag brukar pynta våra fönster. Dessa pappstjärnor är så vansinnigt vackra och tacksamma att dekorera med. Hänga på en vägg, i ett fönster eller bara ställa på ett bord tillsammans med ett fat julblomster…
Jag kan inte få nog av dessa ljus! De har verkligen sett till att vårt hem har stämning från morgon till kväll utan att jag blir sådär nojig som jag blir med vanliga blockljus. Vill ni se ljusen live så finner ni en video HÄR men ni måste dessvärre gå in genom en dator. Jag är rysligt oteknisk. Som ni vet.


I många år har jag bökat med korgar och lådor. För att dölja julgransfoten. Nu är det slut med det för den här foten är ju så superfin! Frågan är bara vilken färg. Svart eller vit…

Vad tycker ni?


Fat och skålar. Bästa julpyntet! Att fylla med vackra juläpplen, granris, mossa, ljus, kottar, nötter…

Och mässing. Och svart. Älskar den maffiga känslan. Och de blir sådan skön ”tyngd” av dessa färger härhemma efter en lätt, skir, luftig och somrig period.


Hej söta!

Ovan nyheter som trillat in i min lilla butik under kategorin ”När juldagsmorgon glimmar” som ni finner HÄR !

Gällande julkategorin så kommer varor som tar slut inte att fyllas på. Och det beror mestadels på att varorna många gånger faktiskt ledsamt nog tagit slut hos leverantören. Och de är så svårt att uppskatta åtgången. Allra särskilt när man sitter där en varm julidag och tänker jul…

Jag har inte riktigt fått den där jullängtan ännu men ska jobba hårt på det idag 😉 Senaste Lantlivs Mat och Vin fanns i brevlådan och så köpte vi juleskum. Idag när vi handlade. Vanlig och med pepparkakssmak. 

Så ikväll ska jag jobba hårt på den där julfeelingen 🙂
För faktiskt så är halva nöjet längtan och planering.

Annars så går mina jultankar ungefär som tidigare år.

Fokus på maten, ljus, julblomster och mossa. Dofter och smaker.

Och det allra bästa med julen är lätt jullovet med barnen och deras förväntan och glädje. Älskar det! 

Färgmässigt så blir de mycket mässing ( jag har köpt ett sådant gulligt änglaspel ni vet som mommo hade som pinglar av ljusens värme ), grått, vitt och grönt. 

Har ni några tankar kring årets jul?

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Julfoten i vitt vill jag också ha!
  Jag har kikat in på din blogg under många år. Bara älskar ditt julpynt såsom pepparkakorna på tråd i fönstret.
  Inte alls så konstigt att vi är många som hittat in till dig. Du sprider mys med dina bilder!
  Vänligen Sanna

  Sanna 2014-11-03 19:49:13 http://urcellen.blogspot.se/
  Svara
 • Blir alldeles LYCKLIG av dina fina vinter/julbilder! Helt fantastiska! Så där ska julen se ut, helt i min smak och jag kommer att titta på dina fina bilder för inspirationens skull när det blir dags att fixa och göra fint till advent!

  Kram Jenny
  www.lillagummanglomsk.blogspot.se

  Jenny 2014-11-03 08:30:03 http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se/
  Svara
 • Snälla, jag gör inte det här för att sprida reklam, men jag skulle bli jätteglad om du kunde rösta på mitt bidrag i en tävling.

  Röstar du nu, så kan du rösta igen om 24 timmar. Hoppas att du ger mig din röst.

  Jag har chansen att vinna en Macbook Air 13″.

  Skulle väldigt gärna vilja vinna. Röstar du på mig, så skulle det betyda allt för min del.

  Mvh Josephine.

  P.S Här är länken du klickar på för att rösta
  http://www.hemjakt.se/tavling/24/

  Jossan 2014-11-01 23:23:08 http://mynameisjossan.myshowroom.se/
  Svara
 • så mysigt det låter
  Ha en fin kväll
  Hanna

  Svara
 • Jag tänker såååå mycket på julen, ser den över axeln heeela tiden. Längt längt! I år är första året vi ska fira hela julen hemma i vårt hus, älsk på det!

  Jessica 2014-11-01 21:00:20
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!