JULIA K

Lite tvättstuga och tävling!

Hej och godmorgon rara!

Solen skiner här hos oss och vi har här nu under frukosten bestämt att det blir en hemmadag med en tur tills svampskogen.

Idag har har jag en liten tävling att presentera för er.

Och den känns väldigt väldigt aktuell. I mitt liv som består av ganska mycket tvättande. I ärlighetens namn så känns ”mycket” som en underdrift. Jag tvättar och viker och tvättar och viker och tvättar och viker….

Jag kan tro att många av er också spenderar en hel del tid till det där med rengöring av kläder?

Jag är iallafall superglad åt att ha en välfungerande fräsch tvättstuga för då känns det ju genast lite roligare att sköta om tvätten.


Hursomhelst så tycker jag att fläckar är så vansinnigt irriterande. Ja sådana som inte går bort. En fläckig blus eller duk till exempel känns knappast särskilt trevligt att använda för att inte tala om mina högt älskade barns kläder med diverse fläckar som mystiskt dyker upp lite nu och då 😉 Och en 2-åring har sällan klarat sig från spill fram till lunch ens…


 Nej usch för fläckar! Så därför är jag jätteglad att ha fått prova på produkter som verkligen fungerar. 

I mitt lilla rengöringskit i som jag fått prova på finns följande produkter.
Pulver, spray och en gelé. 

Och genast så blev den lilla flaskan med gelé min favvis då den var så oerhört enkel och snabb att använda. Med ett perfekt resultat. Flaskan innehåller en gelé som man gnuggar ut på fläcken/fläckarna. Sedan låter man det verka i 1-5 minuter. Därefter tvättas plagget exakt precis som vanligt.

Jag provade detta med hjälp av barnen ( de stora ) som tyckte de var en riktig fest att få dutta detta på lite olika slags fläckar, nya som gamla. Och resultatet blev fläckfritt efter en omgång i maskinen. Vilken lycka :)! Så nu ska jag ha en flaska både i badrummet där tvättkorgen står och i tvättstugan. 

Så att fläckborttagandet verkligen blir av. Jag har tidigare tyckt att de känns bökigt och så har en del plagg blivit förstörda för gott

Superlycklig i tvättstugan *hihi*…nåväl finns sådant som gör mig mer lycklig men ändå ;)…


Och om ni blir nyfikna och vill prova själva på Vanish så kan man beställa egna prover via Facebook och sidan finner ni HÄR.

Och så var det ju tävlingen förstås :)!

Nu kan ni alltså vinna ett exakt likadant rengöringskit som jag fått prova på innehållandes 1 powder pink, 1 powder white, 1 powergel, 1 powder hygiens och 1 x pretreat. 

Och för att vara med och tävla så vill jag att ni svarar på följande fråga:

Vad är ditt allra bästa tvättips? Ni vet. Få bort fläckar. Vika fint. Praktiskt förvaring i tvättstugan. Ja jag vill ha lite skön härlig tvättsinpiration helt enkelt…!

En vinnare dras på måndag den 3:e november!

Lycka till!

Kram Julia

Inlägget presenteras i samarbete med Vanish

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Hej Julia!
  Blir så inspirerad av din fina tvättstuga. Vi har precis renoverat våran och det känns faktiskt riktigt trevligt att stå och vika tvätt numer. Jag har plockat in de sista av mina rosor från trädgården och så tänder jag ljus och lyssnar på musik när jag står och viker tvätten. Det måste ju göras så det är lika bra att försöka göra det bästa av situationen��
  Jag skulle vilja dela med mig av ett skjorttips…Min sambo har skjorta i jobbet varje dag och jag gillar verkligen inte att stryka, inte varje dag iallafall…så jag hänger upp dom ovanför badkaret och fyller karet med hett vatten. Skjortorna blir släta och fina av ångan och jag kan göra något roligare med den tiden!
  Tack för att du delar med dig av ditt liv och för all inspiration du ger!
  Hälsningar Linn

  Anonymous 2014-11-02 20:07:18
  Svara
 • Mitt bästa tips är faktiskt Vanish. Ta lite pulver och vatten och gnid på fläcken, låt verka en stund och sen tvätta som vanligt. Borta! 🙂

  Tack för en underbar blogg! 🙂

  Kram Åse

  Det Vita Drömhuset 2014-11-02 16:43:37 http://www.blogger.com/profile/08208146371764633564
  Svara
 • Mitt bästa tips är kanske inte så märkvärdigt, men det är att torka tvätten ute om man har möjlighet och vädret tillåter. Tvätten får en helt annan doft och då spar man på miljön när man inte använder torktumlaren.

  Svara
 • Jag skulle vilja tipsa om diskmedel! Fettfläckar som varken går bort med galltvål eller Vanish funkar diskmedel ypperligt på! 😀

  Sanna-Maria 2014-11-02 10:43:44
  Svara
 • Vi är en familj på fyra (snart fem 🙂 ) och vi samlas alla i tvättstugan, barnen som är 3 och 4 år får handtvätta sina plagg som inte kan tvättas i maskin. De fullkomligt älskar sina små tvättbaljor med tvättbrädor och sen står de där vid zinkbaljan och sjunger på Pippis ”städa, städa, varje…” medan jag står och sorterar, tumlar, viker och stryker tvätten. Pappan i familjen gör ”storplocken” det innebär att han springer runt i hela huset och småplockar/städar. Det är så mycket roligare när familjen samarbetar och barnen tycker det är så roligt medan jag får massor gjort tillsammans med pappan. Galltvål är vad vi använder då vi tänker mkt på hållbarhet och miljö. Barnen kan själva behandla fläckar med tvålen och tycker att det är kul att gnussa bort små lekfläckar. Efter tvätten sätter vi oss och äter god mat och bara myser. Söndagarna tvättar vi tillsammans <3
  /Fam Stranddesign

  Rebecca Strand 2014-11-02 08:36:23 http://stranddesign.blogg.se/
  Svara
 • Hej Julia!

  Min räddning är galltvål i flytande form köpt från Hemtex, tvålen är faktiskt otroligt bra! Har inte stött på fläckar som inte tvålen inte tar bort men kräver att man sätter tvål på så färsk fläck som möjligt!
  Rekommenderar!
  Jag är lyckligt lottad som har en stor och ny tvättstuga! Vi har byggt till på huset o tvättstugan blev en ren dröm för mig som sköter om vår tvätt!
  Kram Pi

  Svara
 • På vita kläder är mitt bästa tvätt-tips att låta tvätten torka i solen. Solen bleker verkligen bort de mest envisa fläckarna! Men nu den här tiden på året är det tipset inte så användbart, därför hoppas jag på turen att vinna lite vanish. Kanske det fixar fläckarna lika bra som solskenet?!
  Mitt andra tips är att hitta ett härligt sköljmedel att vika väldoftande ren tvätt blir då ett nöje… Och ett tredje litet tips är att ställa in en avfuktare i tvättstugan. Jag tumlar inte så mkt av min tvätt för jag tycker det sliter för hårt på tvätten. Det tumlas mest handdukar och lakan allt annat får hängtorka… Meeeen som alla andra småbarnsföräldrar så har jag hur mycket tvätt som helst och därför är det ett aber att tvätten ALDRIG torkar, för så kan det kännas ibland. Men om man ställer in en avfuktare så torkar kläderna mycket snabbare och då hinner jag köra flera maskiner vilket minskar risken för Mount Everest i tvättstugan, ja ni vet säkert vad jag menar. 😉 Så en avfuktare är kanske inte så snygg, men den kan vara en bra investering för att få tvätthögarna under kontroll, för tvätthögarna är ju inte heller så snygga. 🙂
  Tack för fin och trevlig blogg!
  Kram

  Svara
 • I have never seen a laundry room as gorgeous as yours! LOVE!

  Svara
 • Att tvätta är underbart! Jag älskar doften av ren tvätt!

  Jag använder Softlan Sensitive sköljmedel med vaniljdoft och om Du tumlar dina gosiga handdukar efter tvätt med det så doftar de underbart! Mumma när Du ska duscha och tar en handduk och hur gosigt som helst att sniffa på…:-)

  Sedan kan det vad bra att gå in i tvättstugan när man är arg, kasta in all tvätt och arga tankar i tvättmaskinen, svära lite på finska och vips så centrifugeras alla onda tankar ut i avloppet! Haha

  / kram Marika 🙂

  Anonymous 2014-10-30 21:23:51
  Svara
 • Ursäkta Vanish! men Yes diskmedel är kanon att ta bort fläckar med. Funkar även på gräsfläcksfötter mm
  Med vänlig hälsning Jessica

  Anonymous 2014-10-30 18:29:13
  Svara
 • Mitt bästa tvättips är att hänga tvätten på tork utomhus. Doftar ljuvligt om den sedan.

  Lotta

  Anonymous 2014-10-30 13:33:22
  Svara
 • Mitt allra bästa tvättknep kommer från min farmor Sonja. Mangla lakanen. Känns lite gammaldags kanske men det gör lakanen supersläta vilket gör dem svalare att sova i samt håller sig fräscha längre. Särskilt skönt under varma sommarnätter.

  /Emma

  Emma Johansson 2014-10-30 13:04:16 http://www.blogger.com/profile/15396464829712685724
  Svara
 • Hej, mitt allra bästa tips är att ha olika tvättkorgar; en för mörk 40grader, en för ljus 40 grader, en för 60grader och en för diverse specialtvätt. Barnen har också lärt sig detta och det är så himla smidigt. Man kan snabbt och kvickt avgöra vilken tvätt som ska köras först…
  Vilken lycka dock att ha en så fin tvättstuga som din 🙂

  Anonymous 2014-10-30 10:27:53
  Svara
 • Jag brukar använda fläckportagningsmedel minns ej längre vad det heter,jag brukar gnugga in det på fläcken och sätta i tvättmaskinen och fläcken har oftast försvunnit.Mina badhandukar förvarar jag på en svart hylla i tvättstugan,hyllan har olika fack,bra att ha tillgänglit och så enkelt och rulla ihop dem och sätta på hyllan.Deltar gärna i tävlingen

  Anonymous 2014-10-29 23:30:18
  Svara
 • Älskar din tvättstuga! Jag hinner inte tvätta så mycket på vardagarna, men på lördagar och söndagar tvättar jag massor. Och jag stryker allt. Måste kanske sluta med det , för att jag har börjat jobba och har inte så mycket tid längre. Men när jag stryker, så tittar jag samtidigt på tv eller lyssnar på musik. Och det är så skönt med rena och stryckta kläder och lakan.
  Julia, kanske jag har berättar redan tidigare att jag har läst din blogg i cirka 6 år. Din blogg var en av de första bloggarna som jag hittade. Nu läser jag många bloggar, men fortfarande är Julias vita drömmar en av mina favoriter!

  Kram, Heidi.R

  Anonymous 2014-10-29 21:35:05
  Svara
 • Jag ÄLSKAR vanish,tack för att du delar med Dig av så mycket fint,och alla tips du kommer med:))
  Du är otrolig i allt du gör.

  Allt gott����

  Anonymous 2014-10-29 20:35:19
  Svara
 • Jag tycker det är underbart med egen tvättstuga nu när jag bor i hus. Slippa boka tvättid och springa upp och ner med tvätt. Nu kan allt ske i lugn och ro när kan vill eller måste.

  Malin Steding 2014-10-29 20:13:06 http://www.blogger.com/profile/18174405843218307123
  Svara
 • Att tvätta kan ju vara bland det mest utslitande som finns, både på människa och kläder. Särskilt för kläder med fläckar när de får tvättas om o om igen. Jag ger snart upp! Men kanske kunde vanish vara något för mig? Jag älskar att hänga tvätten ute, det är nog mitt bästa tips för mjuka kläder och en bättre miljö! 💙

  Susanne 2014-10-29 20:10:03
  Svara
 • Vårt bästa fixa-tvätten-tips är att vi sparar veckans tvätt till söndag kväll (då är den rena högen ganska stor…), sätter på något härligt program på TV, tänder ljus, myser och viker tvätt ihop. Supermysigt och inte alls trist!

  Svara
 • Många fläckar, bla fett, går att få bort med diskmedlet YES. Med en stor familj och minimal tvättstuga/groventre blir mitt tips att tvätta undan hela tiden. En maskin tvätt in på kvällen som hängs upp tidigt och ny omgång in i maskinen som kan hängas upp och torka under natten.
  Tack för en inspirerande blogg!
  Hälsningar från Tuula

  Anonymous 2014-10-29 15:46:24
  Svara
 • Galltvål är ett toppentips! Synd bara att den innehåller palmolja, vilket inte är ngn höjdare för regnskogen.
  Däremot har jag provat vanish i alla möjliga former och tyvärr aldrig känt att det hjälpt ngt vidare..
  Ville bara dela min åsikt, förlåt om jag drar ner den positiva stämningen.
  Superhärlig tvättstuga och blogg, för övrigt!

  Passagården 2014-10-29 13:58:01 http://www.blogger.com/profile/11481232697124898428
  Svara
 • Hej hej!

  Mitt bästa tips är att behandla fläcken direkt så den inte hinner gro in sig.

  Då är Vanish min räddare i nöden 🙂

  Hälsningar [email protected]

  Anonymous 2014-10-29 13:46:37
  Svara
 • Mitt allra bästa tips är att ha en sambo som fixar tvätten för det mesta 👌😘 annars använder jag också galltvål, men är ny användare av detta så jag kan inte garantera dess förmåga riktigt riktigt än 😆 pöss

  Jessica 2014-10-29 12:30:41
  Svara
 • Hej,
  Vanish har räddat mig från många vinfläckar 🙂
  Jag är inte bortskämd med en tvättstuga så vikning & strykning sker i vardagsrummet med familjen vilket blir mysigt då barnen letar strumpor och jag lär mannen att vika lakan. (han glömmer från gång till gång)
  Så mitt tips är ”Gör det med familjen” desto roligare.
  Hälsn Petra

  Petra Nordeng 2014-10-29 11:27:56 http://www.blogger.com/profile/00832388121930805232
  Svara
 • Jag vill inte vara med och tävla, men lämna ett lite mer miljövänligt tips. Galltvål. Organiskt framställd säljs i de flesta Ica butikerna 49kr för en tvål som räcker länge. Framställt på oxgalla, palmolja & kokosolja. Bara blöta fläcken och gnugga in fläcken, och tvätta i maskin! Har räddat många av mina och mina barns kläder. Miljövänligare än vanish skulle jag tro. Vill inte låta negativ, tror bara att många medel är riktiga miljöbovar! Och galltvål är nog mycket bättre för barnens hud.
  Kram Anna

  Anna 2014-10-29 09:00:24
  Svara
 • Hej!
  Gillar din blogg,lagom blandning av familj, mode och inredning!!
  Tycker om din vita stickade tröja då har i flera inlägg.vart kommer den ifrån?
  Med vänlig hälsning, Camilla

  Anonymous 2014-10-29 08:52:03
  Svara
 • Mitt bästa fläckborttagningstips kräver lite solsken men funkar verkligen! Om du har en fläck på ljusa kläder, behandla fläcken, tvätta som vanligt och häng sedan plagget så att solen når fram till det! När plagget är torrt så syns inte ett spår av fläcken!

  Tack för jättemysig blogg Julia!
  Kram Tina

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!