JULIA K

Lite hjälp…

Hej sötaste!

Visst är det så. Alla behöver vi lite hjälp ibland. 

Jag tillhör sorten som ber om hjälp när det kommer till att förflytta 175 kilo skåp. Ungefär så. Annars reder jag mig faktiskt himla bra utan hjälp. I alla lägen. Givetvis på min egen bekostnad men det är svårt att ändra på sitt beteende…

Men idag har jag fått hjälp. Och jag känner mig S Å lycklig. Väl investerade slantar som dels frigör min tid så att jag kan hinna med mer eller snarare det som är viktigare just nu.

Igår kväll städade jag hela undervåningen efter att barnen lagt sig.

Och idag kom två rara tjejer och avslutade veckostädningen och städade fint hela övervåningen som är mest pärsig med badrum, barnens rum osv…

Heja RUT och heja superfräscht hem lagom till helgen.

Vet inte vad det är jag dragit mig för egentligen…att hitta rätt företag, att erkänna att jag inte mäktar med det som jag alltid mer eller mindre gjort och ”borde”…men jag kan verkligen rekommendera er som behöver frigöra lite tid. Gör det!

Ses lite senare 🙂

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Ja Julia, vet du vad, jag blir så vanvettigt less o förbannad på att i vårt annars så ”jämställda” samhälle fortfarande är helt naturligt o självklart att ta in en snickare men inte en som städar. jobb som jobb!!!
    Men nej, typiska manliga saker ÄR mer värt. Den mest knasiga invändningen jag hört är ”att man ska städa sin egen skit”, men på sin arbetsplats där städerskan går o städar är det ju helt ok, varför inte hemma? värderingen om ”skitjobb” ligger i betraktarens ögon. jag är för varje nytt jobb som skapas! =)

    Anonymous 2014-10-12 10:18:21
    Svara
  • vi har också städhjälp en gång i månaden 5 timmar och det är så befriande att komma hem och känna doften av rent!! Sedan håller jag efter och städar en gång ordentligt efter två veckor.
    Känns jätteskönt även om jag fortfarande har lite svårt att prata öppet om det…Tycker fortfarande att det är lite skämmigt att ha städhjälp…

    Jessica E 2014-10-11 20:18:17
    Svara
  • Verkligen! Älska RUT avdraget, den räddar och förgyller vår tillvaro två gånger i månaden. Vi har samma tjejer som kommer och det känns bra. Tycker att det är fantastiskt vad de åstadkommer på 3,5 timme. Jag hade inte hunnit med lika mycket! Dessutom sätter det ju en del press på att man ser till att ha hemmet iordningplockat tills de kommer, och så fick man det gjort också.
    Bra gjort Julia att komma över spärren, jag tyckte också det var jobbigt.
    Kram!

    Elsa på Hälsö 2014-10-10 20:30:07 http://www.blogger.com/profile/03069653078066079751
    Svara
  • Självklart ska man ska så mycket hjälp som man bara kan och har råd med! Jag har världens bästa städerska, love her. Men jag håller med det som några andra ha skrivit, att det kan vara varierande kvalitet hos olika städbolag så man får kanske leta lite innan man hittar någon man verkligen är nöjd med. Likadant i Sthlm, innan jag flyttade hit – hade världens bästa städtjej. Jag ser det som en investering i mig själv, jag har begränsat med energi så kan jag välja lägger jag den lilla del som är kvar efter jobbet på annat än städning… Så – GOOD FOR U DARLING!! Och du – tack för att du förklarade så pedagogiskt om Instagram! Äntligen hajar jag lite mer 🙂 Vad heter du där så jag kan följa dig?? (Eller gör jag redan det kanske, måste kolla, haha…) Kramar sötis!!

    Glamour-Psykologen 2014-10-09 22:20:20 http://www.blogger.com/profile/02256591467393864106
    Svara
  • Visst är det skönt att slippa städningen, har funderat på det men är lite snål… Fin bild, kram Suss

    Hemma på Sjuan 2014-10-09 21:28:23 http://www.blogger.com/profile/12461860802780138776
    Svara
  • Åh vad jag känner igen mig i det du skriver, är också väldigt dålig på att be om hjälp! Vill gärna ha det på mitt sätt och blir irriterad när saker inte ligger där de ska, typ. Men vi har faktiskt pratat om det, det skulle verkligen underlätta i småbarnslivet att få undan städningen i vårt hus på ca 260 kvm, som jag har fullt ansvar för.. Plus 2 barn, en hund, tvätt, matlagning, handling…. Ja du vet hur det är. Härligt att ni unnar er det, tänk vad mycket man kan göra under den tiden. Önskar en trevlig helg!
    Kram Anna

    Annas skattkammare 2014-10-09 21:08:04 http://www.blogger.com/profile/17629149899393392826
    Svara
  • Ja du, det där borde jag nog ta in 🙈

    Jessica 2014-10-09 19:33:55
    Svara
  • Absolut är det världens bästa idé!
    Jag tog mig för det efter många år och anlitade städbolaget som ”alla” var så väldans nöjda med och många anlitar veckovis under flera års tid…
    Men så besviken jag blev 🙁
    Storstädning kök blev vad jag trodde första gången av flera tillfällen, kanske hade vi otur min bästa väninna & jag men vi konstaterade tillsammans att städa det måste vi göra själva efter att ha skurat & rengjort en hel dag efter.
    Nu bor vi i ett litet samhälle vars utbudet är begränsat annars hade jag definitivt provat mig fram tills jag hittat rätt.

    Fantastiskt härligt att du blev nöjd!
    Lite avlastning i vardagen för att skapa tid till annat är alldeles förträffligt bra 🙂

    Hälsningar Anna

    Anonymous 2014-10-09 17:38:11
    Svara
  • Helt rätt 🙂 är en styrka att ”be” om hjälp. Tyvärr vill den rödgröna regeringen ta bort både RUT och ROT 🙁

    Kram finaste du!

    AnnCatrin 2014-10-09 16:55:30
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!