JULIA K

Recept på nyttiga chokladbollar

Papperformar är inte nödvändigt men piffigt 🙂

Dessa vita med stjärnor modell mittemellan knäck och muffins finns snart i min butik. Imorgon skulle jag tro 🙂
Ekologiska mandlar är något jag äter i princip dagligen. Skillnaden mellan ekologiska och vanliga är stor. Till utseende. Smak. Och vad de innehåller. Vissa matvaror köper jag utan undantag ekologiska. Inte allt. Men det vi kan och det som passar vårt liv.

Just nu är jag inne i en kesoperiod. Jag är ju en sann periodare som snöar in mig på olika smaker och då kör jag verkligen all in tills jag ledsnar helt. Just nu äter jag gärna keso med mandlar, torkade fikon och rostade eller naturella pumpafrön som är supernyttiga. De innehåller viktiga vitaminer och bra fetter. Precis som mandlar gör. 
kokos + choklad = sant

Jag gjorde verkligen en pyttesats men eftersom det var ett provbak så tog jag lite av varje ingrediens…
R E C E P T

J U L I A S   C H O K L A D B O L L A R

(observera att detta receptet endast ger 6 stycken chokladbollar storlek mellan)


INGREDIENSER:

6 stycken torkade ekologiska kärnfria dadlar

1 tesked ekologisk kokosolja

1 knivsudd ekologisk vaniljpulver

1 matsked krossade ekologiska linfrön

10 stycken ekologiska mandlar

1 matsked ekologisk kakao

kokosflingorGÖR SÅHÄR:

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en smet. En smet som går att rulla till bollar. Tillsätt några droppar vatten om så behövs.

Rulla till bollar som sedan rullas i kokos.

Förvara svalt tills det är dags att mumsa :)!
Men hej igen :)!

Jippie nattningen gick finemang och barnen sussar fint i sina sängar. Ja rosenknoppen sussar här bredvid mig som alltid förstås 🙂

Jo. Det här med nyttiga chokladbollar. Efter sommarlovets slappa sköna härliga dagar så kände jag mig… hmm aningens fluffig i kroppen. Kan ha varit en känsla…men den känslan vill jag absolut inte ha. Jag vill känna mig pigg och fräsch. Men ändå äta lite gottigt även till vardags. För livet är ju mestadels vardag ändå inte sant? 

Om helgerna mumsar jag mer än gärna så att säga. Men till vardags vill jag hålla kosten hälsosam.

Så i måndags när vardagen tog vid så googlade jag runt lite och letade efter just nyttiga choklabollerecept men fann inget som tilltalade mig. Mer än att de flesta innehöll en eller ett par ingredienser som tilltalade mig.

Så jag tog helt enkelt fram de ingredienser som jag tycker om och vill äta av och provade. Och det gick på första försöket. Jag är impad av mig själv faktiskt *hihi*

Samtliga familjemedlemmar tyckte att de var superdupergoda och till och med godare än vanliga chokladbollar och då ska ni veta att D E T är ingen lätt match att få till. Ett godkännande av hela familjen alltså. Och då hade jag redan berättat hur nyttiga de är ( inte direkt ett jättesmart drag av mig ).

Hoppas ni tycker om lika mycket som vi 🙂 !

Imorgon blir det en omgång till och då ska jag dubbla satsen. Och kanske lägga till lite fler mandlar. Och kanske en liten näve pumpafrön… Typiskt mig att aldrig hålla mig till ett recept. Inte ens ett jag skapat själv…

Kram från chokladbollsdrottningen 😉

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Du verkar så himla härlig! Älskar din blogg och känslorna och tankarna den förmedlar!
  Chokladbollsdrottningen! ☺️
  /FruFyrstrand

  Anonymous 2014-08-22 18:26:16
  Svara
 • Ahh finalmente la ricetta….che bello!! Appena torno dalle vacanze la provo x merenda quando le bimbe rientrano da scuola!
  Visto che ti piacciono i semi di zucca ti lascio un’altra mia ricettina, a noi piace tantissimo.
  Carote crude grattugiate fini
  semi di zucca e di girasole
  scaglie di parmigiano
  sale olio aceto e glassa di balsamico.
  Prova e poi fammi sapere se vi è piaciuta.
  Buon fine settimana Arabella

  Arabella Teghillo 2014-08-22 16:27:15 http://www.blogger.com/profile/16734875400998276003
  Svara
 • Så gottigt!
  Gör nästan precis sådanna jag med, fast med mandelmjöl när jag inte har mandlar hemma… Annars precis lika ingredienser, kankse att jag slänger i lite solrosfrön ibland, för de är så goda ;D

  Supersöta formar!!

  Kram till dig!

  Pernilla M 2014-08-22 07:49:49
  Svara
 • Nämen gokväll du ödmjuka husmor! Det receptet ska helt klart testas, iaf så när som, har rätt svårt jag också, att göra precis som det står. Kanske är det ren trotts, man blir ju som man umgås 😂 natti natti min sköna!

  Jessica 2014-08-21 21:34:20
  Svara
 • Hihi va rolig du är! Blir så glad av dina inlägg och får fram bilder på när du exprimenterar! 👍
  Känner mig också fluffig efter sommaren.. Så ååååh vad lycklig man blir av dina recept! Ska testa! Tack! 😘😘
  Kram ❤️

  Anki 2014-08-21 21:19:25
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!