JULIA K

Vinbärssaft

R E C E P T

v i n b ä r s s a f t

2 liter vinbär som inte behöver repas
7 dl vatten
4 dl socker per avrunnen saft

Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg bären i en kastrull och häll på vattnet. Koka under lock i ca 10 minuter. Tryck sönder bären med en slev eller ballongvisp mot kastrullens kant. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna tills det slutat droppa.

Mät saften och blanda den med socker i grytan. Låt saften koka sakta i ca 10 minuter. Ta bort eventuell skum.
Låt svalna och häll upp på rena flaskor och förvara i kylen.

Jag valde att skippa tillsatser då saften dricks upp ganska så snabbt hos oss. Annars går den att frysa ned också om man så vill.



En av de allra allra bästa sakerna med sensommaren och hösten är att få skörda tycker jag.

Röda vinbär blev till syrlig härlig saft och så frös jag även ned naturella till vintern. Barnen tycker att de lindrar skönt när de är krassliga med onda små halsar.
Efter regniga dagar är det dags att bege sig ut i skogen. Det är nog det allra bästa i skördväg kan jag tycka. Att plocka svamp…och vi råkar ha världens bästa svampskog precis här utanför, vilken lycka :)!


Hej på er!

Lite småkrassliga barn här. Tur att det är nu och inte nästa vecka när de är skolstart.
Själv planerar jag att hålla mig superpigg för imorgon är det minsann Formex. Som jag längtat. Det är en av säsongens absoluta höjdpunkter för mig. 

Ska någon av er gå?

Kram Julia


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Rödvinbärssaft är verkligen gott. Ett litet (väldigt gott) tips är att hälla den varma saften över skivade citroner och låt dra över natten. Superduper gott 🙂

    Svara
  • Önskar jag kunde göra saft men jag har inga vinbär och barnen har slutat dricka saft hihi. Annars har jag kvar saft från förra årets skörd i frysen..flädersaft. Kopparna är verkligen fina, köpte mig en skål i den serien. Bra att ha tillbehör eller sås i.
    Kram Liselott

    Svara
  • Tack för receptet. Vilka fina koppar
    Hanna

    Svara
  • Ciao Julia,
    leggendo la tua ricetta di oggi, mi sembrava simile a quella che ti ho lasciato qualche giorno fa in un altro post, ma io al posto del succo faccio la gelatina da mettere sulla crostata, oppure da accompagnare alle carni. Spero che tu abbia voglia di provare la mia ricetta, sempre che tu abbia ancora ribes, attendo fiduciosa.
    Baci Arabella

    Arabella Teghillo 2014-08-12 12:33:52 http://www.blogger.com/profile/16734875400998276003
    Svara
  • Nämen hoppas de kryar på dig kvickt! Kanske hjälper det med lite saftis ☺️ Önskar så jag skulle gå p Formex med dig 😘

    Jessica 2014-08-12 10:52:07
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!