JULIA K

Älskade mellanbarn…

Alltså det här med syskon har jag inte så gedigen erfarenhet av. Jo men jag har två halvbröder. Som alltid varit så himla mycket äldre än jag varit. Och alltid bott långt bort. Så vi har aldrig levt ihop. Man skulle nog alltså kunna klassa mig som ett ensambarn.
Ett ensambarn med stort behov av tystnad, stillhet, ensamtid och lugn. Och ett inte jättesmickrande drag är att jag tycker att de är pest att dela med mig av mitt lördagsgodis. Jag är alltså inte snål. Nej det är jag inte men det där med att dela med sig av vissa saker tar så emot *haha hjälp så hemskt egentligen *. Men jag har aldrig haft någon att dela med på det sättet.

Hursomhaver så har jag ju då den stora lyckan som vuxen att ha en stor familj med tre älskade barn. Det är intensivt, inte så stillsamt, jag är aldrig ensam och lugnet infinner sig om natten när alla sover. Men jag Ä L S K A R det. Även om jag såklart stundtals är trött och känner mig en aningens sliten.

Det här med att fördela tiden mellan barnen och deras behov är inte alltid så lätt. Lika mängd oändlig villkorslös kärlek och engagemang finns det ju. Men jag har förstått att det här med att vara ett mellanbarn kanske inte är så enkelt alla gånger? Elle är dessutom så vansinnigt duktigt på alla praktiska vardagssysslor, i skolan och till en stor hjälp med Belle när jag behöver en extra hand.

I hennes spralliga och oerhört intensiva och älskvärda väsen så finns det ett djup och allvar…som jag kan få en liten liten känsla av ibland…som i några av dessa bilder jag tog igår efter vår kvällspromenad. När vi plockade vilda blomster och solvarma hallon längs lilla skogsstigen här hos oss.

Godmorgon  sötisar!

Hoppas ni sovit den ljuvligaste sömnen…

Vi tar en liten hemmadag idag. Eller ja vi åker inte ut med lilla båten iallafall. Kanske blir det en tur iväg för att kika på båtar då vi är sugna på en ny och något större… Och så är det ju fredag. Vilket innebär lite piff och fix härhemma och fredagsmys såklart. Även om alla dagar känns som fredagar just nu. 

Vi ses kanske lite senare 🙂

Kram
Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Så fint att ta del av dina tankar, vackert du skriver! P.s. Var lite för snabb på knappen innan D.s.
  Kram

  Gabriella 2014-07-26 23:00:19 http://elephantzoul.blogg.se/
  Svara
 • Så fint att ta del av dina tankar, vackert du skriver!
  Kram

  g 2014-07-26 22:59:35
  Svara
 • Jag har två barn och jag tycker ibland att den äldsta blir den som alltid får vara ”duktig” och den yngre kommer undan med att vara liten och söt. Men man älskar ju båda lika mycket. Underbara barn!

  dnyahuset.blogspot.se 2014-07-26 06:45:55 http://dnyahuset.blogspot.se/
  Svara
 • Mmmm det kan vara lite tufft att vara mellanbarn ibland, varken störst eller minst. Men det finns tusen fördelar också.
  Kram till Elle från ett annat mellanbarn (som visst inte fick något babyalbum eller kom iväg till fotografen men som blev en hejdundrandes bra medlare, om jag får säga det själv).

  Pysselsyster 2014-07-25 19:09:44 http://www.blogger.com/profile/06951890803241681533
  Svara
 • Fina Elle! Vilken lycka att få ha så fina barn och mycket kärlek omkring sej!

  Anonymous 2014-07-25 08:32:43
  Svara
 • vilken tur att du har så snäll dotter som hjälper dig 🙂 Kram

  Anonymous 2014-07-25 08:30:49
  Svara
 • Ja du, det där med tid till barnen, dela lika eller efter behov, såååå svårt. Jag är också oerhört helt sanslöst lycklig över våra tre fina barn, även om det ibland känns som man inte bara njuter av det 😁. Det är fyra år och en vecka mellan äldsta och yngsta i min skara. På gott o ont. Medans stora killen var två och ett halvt när han blev storebror så var lilla killen inte ens två fyllda när han blev storebror. Inte nog med det så fick han en lillasyster som krävde lite extra omsorg då hon bar en von-rosenskena i tre månader från ett dygns ålder. Försöker ta igen detta nu… Pust, vilken berättelse så här på morgonkvisten. Dags för kaffe, sen havet 💙😘

  Jessica 2014-07-25 06:18:31
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!