JULIA K

Min ungdomsdröm och en liten spontant tripp…

Detta växthuset har jag beundrat så många gånger på Rosendal….drömt och tänkt att en vacker dag så…
Och visst gick drömmen i uppfyllelse. Jag älskar vårt växthus!

Det finns en liten rosenlund på Rosendal. Eller ja det är nog mer en dal. Oerhört många vackra olika sorter av rosor och perenna växter som passar till just rosor växer där…

Lavendel och vindruvor. Detta är ju bara för vackert tycker jag. Hoppas vår vinranka överlever som vi planterat ute mot vårt lilla växthus. I växthuset är ju en sak men ute i vårt bistra klimat….? Ja det återstår att se om det går. På Rosendal gör det det iallafall uppenbarligen.

Trädgårdsgcafet, själva växthusdelen.

En världsfin filosofi som jag själv delar särskilt när jag bakar. 

Den numera klassiska morotskakan som jag själv bakat många gånger om!

Ganska så tomt i just växthusdelen idag…det var ju så himla varmt.

Hur fint? Alldeles jättelikt. Någon som vet vad de är för en slags blomma?

Här ser ni lite mer av dessa vinrankor. Lite frankrikekänsla över det hela….
Efter Rosendal åkte vi vidare till Skansen. I bakgrunden ser ni Södermalm och båtarna som kryssar mellan Stockholm, Mariehamn och Åbo.

Just idag så hölls ett 1700-tals tema på Skansen, ( kanske det gör ofta vad vet jag men vi har aldrig varit med om det ) och plötsligt befann vi oss i något som kan komma att bli den allra största inspirationskällan till vårt lilla köksland här i Björsta. 

Visst upplever man denna bilden av kökslandet som ganska enkel? Men bakom detta enkla vackra ligger det nog oändligt många timmar av arbete och det är just den här känslan vi vill åt. Vi gick där och hummade jag och Carlos. Oohade och aaahade…mmm såhär och S Å och det häääär…Så gick vi och mumlade och ropade om vartannat. 
Och nu kliar det riktigt i fingarna inför en ny planering av kökslandet till nästa år 🙂

Lillskansen. Där finns slumrande små kissemissar, höns, änder, en vild men ändå tam sockersöt ekorre som springer runt, fiskar, getter och andra mindre djur som passar de små.
Hej hopp på kvällskvisten 🙂 !

Har ni haft en fin dag?

Vi spenderade förmiddagen härhemma då vi sov ganska länge i morse allesammans och kände för en lugn start på dagen.

Straxt före lunchtid så kom jag och Carlos på att just idag blir det ju en alldeles förträfflig dag att åka ut på en liten spontan tur till Djurgården.

Jag känner mig så hemma där.

Ni vet jag bodde ju så nära. Där på Brahegatan på Ö-malm. Så mina joggingturer tog jag runt ”Djurgårn” och det känns alltid så himla hemma att åka dit.


Nu ska jag ta mig an lite gott och fortsätta med de där magasinen som inte riktigt blev utlästa igår…

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Så mysig dag ni haft. Jag ahr jobbat som guide på Skansen och de har en 1700-tals vecka varje år så du får gå nästa år också 🙂

  Jessica E 2014-07-26 21:30:00
  Svara
 • Hej Julia!
  Det är så fint att titta in här hos dig.
  Du undrar över blomman,jag blev alldeles kär i den för några veckor sedan på handelsträdgården så därför kan jag berätta att det är en Gråmalva.Två stycken fick följa med hem,fast när de slog ut var de rosa..fina ändå,men det var ju inte tanken ;-)Mao blir det väl en vända tillbaks till trädgården-inte mig emot 🙂
  Varm hälsning Johanna

  Johanna 2014-07-25 15:56:12 http://www.johannakanvissla.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!