R E C E P T
R Ã
R Ã R D R A B A R B E R S A F T
1,5 kg rabarber
1 ekologisk citron
20 gram vinsyra
socker (efter behag)
Gör såhär:
Skär rabarbern i en cm tjocka bitar. Lägg dessa i en glas eller plåtburk ( inte plast ).
Skär citronen i tunna skivor, ta bort eventuella kärnor och lägg i. Vinsyran löses upp med lite varmt vatten och hälls i tillsammans med alltså att det täcker rabarbern.
Låt det stå och dra i ett dygn eller två.
Sila vätskan så att du får bort rabarbern och rör sedan ned socker i vätskan. Jag tog ca 6 dl per liter men man kan ta mer då det var i underkant. Sedan är saften färdig för att hällas upp i flaskor!
Har man mängder av rabarber så är det ju bara att göra en dubbel sats.
Hej rara!
Hur har dagen varit för er?
Vi har varit pÃ¥ simskolan, ett litet besök hos doktorn, myst med vÃ¥fflor pÃ¥ kyrkans vägcafé och cyklat en låååååång kvällsrunda ð
Ovan ett utlovat saftrecept ð Och alldeles snart är det dags att göra flädersaft. Det mÃ¥ste vara nÃ¥got slags rekorÃ¥r för det är fläderblomster precis överallt hos oss ð
Kram!
Julia