JULIA K

RÅRÖRD RABARBERSAFT

R E C E P T

R Å R Ö R D  R A B A R B E R S A F T

1,5 kg rabarber
1 ekologisk citron
20 gram vinsyra
socker (efter behag)

Gör såhär:

Skär rabarbern i  en cm tjocka bitar. Lägg dessa i en glas eller plåtburk ( inte plast ). 
Skär citronen i tunna skivor, ta bort eventuella kärnor och lägg i. Vinsyran löses upp med lite varmt vatten och hälls i tillsammans med alltså att det täcker rabarbern.

Låt det stå och dra i ett dygn eller två.

Sila vätskan så att du får bort rabarbern och rör sedan ned socker i vätskan. Jag tog ca 6 dl per liter men man kan ta mer då det var i underkant. Sedan är saften färdig för att hällas upp i flaskor!

Har man mängder av rabarber så är det ju bara att göra en dubbel sats.


Hej rara!

Hur har dagen varit för er?

Vi har varit på simskolan, ett litet besök hos doktorn, myst med våfflor på kyrkans vägcafé och cyklat en låååååång kvällsrunda 🙂

Ovan ett utlovat saftrecept 🙂 Och alldeles snart är det dags att göra flädersaft. Det måste vara något slags rekorår för det är fläderblomster precis överallt hos oss 🙂

Kram!

Julia

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!