JULIA K

En annorlunda Midsommar…

Ja men så är det i vår familj. Vi firar inte riktigt som alla andra. Eller ja det beror lite på. Vi firar lite på olika sätt från år till år men vi har aldrig varit vid ett riktigt firande med stång, grodor och vad mer brukar det finnas…? Jag vet ju inte men ni kan säkert berätta för mig 🙂 Vi åkte förbi ett firande vid bygdegården idag och det såg väldans festligt ut…


Varken jag eller Carlos har någon tradition av att fira midsommar. Så i era ögon kanske detta är världens konstigaste midsommaraftonsbilder men detta är vår midsommar helt enkelt och det har varit den allra bästa. 
Carlos kommer ju från Libanon som ni säkert redan vet och där firas inget midsommarfirande och min far kommer från Albanien och där firas inte heller någon midsommar. Som barn var jag alltid utomlands vid just midsommar så jag har verkligen ingen erfarenhet eller koll på denna högtid.


Imorse vaknade jag tidigt, redan i gryningen och insåg att det dröjer innan resten av familjen vaknar till liv så jag passade på att bläddra i senaste DV och s o m  jag njöt av den stunden…helt ljuvligt! 

På förmiddagen så jobbade både jag och Carlos en liten sväng. Det blir lite så som liten egenföretagare att man jobbar på när det passar och många gånger även när det inte passar bara för att man måste. Men jag ska inte klaga ett endaste dugg för jag fick packa upp världens ljuvligaste linneörngott, kökshanddukar och armband.

Noell kom hem vid lunchtid och hade såklart haft det superbra men var en liten tröttis 😉

Morfar ( pappsen ) kom på ett lite oväntat besök och hade i vanlig ordning med sig mängder av godsaker så nu är kylen fylld till bredden.

Dagens meny bestod utav pizza och hemlagad är ju bara så vansinnigt gott tycker jag.
En deg som fått jäsa i många timmar, tomatsås av färska solmogna tomater som puttrat på spisen länge och så då mängder av ost, champinjoner, vitlök, prosciutto och babyspenat som topping innan servering. Jag d ö r så gott!


Inget plockande av blommor och ingen kvällspromenad just denna afton för det är ju verkligen alldeles galet kallt ute. Det gör vi en varmare sommarkväll framöver…

Hoppas ni haft en alldeles alldeles ljuvlig midsommarafton och berätta gärna hur ni firat den för det tycker jag är superspännande!

GLAD MIDSOMMAR RARA!

Kram Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Glad midsommar trots att det är lite sent 🙂 Måste få fråga var du köpt det söta påslakanet? Kram Anna

    Annas hjärtan 2014-06-22 21:46:39 http://www.blogger.com/profile/07993446924340811938
    Svara
  • Hej Julia! Jag har följt din blogg ett tag och den är verkligen en favorit, underbara bilder och trevlig text. Tänkte höra om du vill dela med dej av receptet på pizzan som ser så otroligt god ut. Tack för att du delar med dej av ditt liv./ Karin ( Dalarna) 🍃💞🌸💞🍃

    Anonymous 2014-06-22 15:56:32
    Svara
  • Hej Julia!
    Ååh den där pizzan ser riktigt smaskig ut, kanske vill du dela med dej av receptet?;) För själv lyckas jag aldrig riktigt med degen:/
    Tack så mkt för att du delar med dej av så fina bilder!
    Kram från Dalarna

    Anonymous 2014-06-22 08:52:35
    Svara
  • Hej Julia !! Tack för en helt underbar blogg 🙂
    Undrar om du hade velat dela med dig av pizza receptet 🙂 ?? Hade varit väldigt tacksam för jag har varit på jakt efter ett som håller måttet 😀 !!
    Kram Emma

    Emma Hardlund 2014-06-21 20:49:13 http://www.blogger.com/profile/12164441269629548268
    Svara
  • Caroline, ganska nyinköp blommig från HM 🙂

    Kram Julia

    Julias vita drömmar 2014-06-21 18:27:26 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
    Svara
  • Toppen du har på dig ser himla fin ut! 🙂 vad är det för någon och vart kommer den ifrån? Tack för en inspirerande blogg 🙂

    Caroline 2014-06-21 17:46:03
    Svara
  • Låter som ni haft en midsommar helt i min smak!
    I år fick jag iaf vara hemma men vi passade på att fira midsommar tillsammans med mina föräldrar och Ms föräldrar och morbror. Detta för att fira både Hannes och alvas födelsedagar, de inträffar ju på en onsdag var runt midsommar, praktiskt var ordet 😂😂😂 mat högt och lågt, sillunch, fika med födelsedagstårtor och grill i mängder med vitlök. Såklart blev det jordgubbar med glass, grädde och mjölk som avslut 💓 nu dags för frukost!

    Jessica 2014-06-21 06:59:29
    Svara
  • Vi har firat med våra underbara vänner. Åkt båt. Letat glasbitar bland stenarna på stranden. Ätit massa god mat och bara varit.
    Våran vän Landi kommer ju också från Albanien 😉
    Kram
    Karin

    MrsKarinS och trillingarna 2014-06-20 22:56:23 http://www.mrskarins.se/
    Svara
  • åh, det låter som en alldeles perfekt och jättetrevlig midsommar tycker jag! (…och håller med om hemmagjord pizza! Så gott!)

    Vi var hos mina föräldrar på midsommarlunch först; paj, sill, röror, sommarprimörer och annat plock och gott.

    Sedan begav vi oss till Alsters Herrgård, som ligger precis bredvid det området jag är uppväxt i och som mina föräldrar bor kvar i… Superfint och en riktig somamridyll! Fröding har ju bott där :)Det är traditionellt midsommarfirande med stång och hela tjottafräset och ett midsommarbröllop med i schemat där… Men det var kyligt och alldeles för mycket folk! Nästa år blir det att åka till något mindre ställe som känns mer mysigt…

    Nu har vi varit hemma själva och grillat. Barnen sover nu mätta och glada och jag ska slänga mig på kudden och se på en serie på datorn medan F kollar fotboll. Det var vår midsommarafton det här året… 😀

    Ska gå in och kika om du hunnit lägga in dina nya prylar i webshoppen nu ;D

    Ha det bäst fina!

    Kram p.

    pernilla malmborg 2014-06-20 20:16:36
    Svara
  • Tack snälla Camilla! Den kommer rån Lindex och är nyinköpt 🙂 Kram Julia

    Julias vita drömmar 2014-06-20 20:06:38 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
    Svara
  • Hej!

    Glad midsommar!
    vilken fin bild på dig, vart kommer den fina koftan ifrån?

    kram camilla

    Anonymous 2014-06-20 20:01:02
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!