JULIA K

Hur gör man för att gå ned sina mammakilon? Världens bästa diet!

Äggröra med fetaost, salladslök, tomater…dagens lunch och till efterrätt ännu mer fetaost med vattenmelon. Bästa kombon som jag är uppvuxen med.Vet ni. Äntligen så kommer här då ett litet inlägg om hur jag personligen gjort för att tappa alla mina graviditetskilon tre graviditeter och tre älskade barn senare.

Jag får mail lite nu och då angående detta. Önskningar om svar, tips och råd.

Jag vill verkligen att ni som är intresserade av detta tänker på att jag INTE är någon dietist eller expert utan äter så som jag tycker är bäst för mig 🙂 och att jag berättar för er då jag fått så många undringar och mail om ämnet. Jag är i allra högsta grad medveten om att vissa saker jag stoppar i mig är ”dåliga” men absolut super för min själ 😉  men jag försöker att äta varierat, ekologiskt, färgglatt, proteinrikt, långsamt ( går sådär men funkar bättre om helgerna ) , lagom fettigt ( jag räds inte kalorier ) och framförallt gott. Mat är livet! Det jag undviker allra helst till vardags då min kropp mår uruselt av de är snabba kolhydrater, gifter och ohälsosamt snabbmat.

Istället för potatis, ris och pasta äter jag istället bönor, ångkokta grönsaker, broccoli, ärtor, kål, sallad, blomkål och så vidare. Jaa alltså det finns ju så otroligt mycket gott att fylla tallriken med som inte ger mig en otäck känsla i magen och som gör att jag direkt efter maten dyker in i skafferiet efter något sött. För så var det faktiskt innan jag insåg att snabba kolhydrater inte är någon höjdare för mig och min mage i längden.

Sedan så äter jag gärna det. Det där som är så gott för själen. Jag menar hembakta bullar med mängder av socker, smör och kardemumma på är inget jag kan avstå. Någonsin. Inte heller smågodis eller choklad som jag äääälskar. Eller att äta dulche de leche direkt från burken. Men ja, det är mitt helgmys det. Såklart kan jag unna mig gottigt vid tillfälle även om de inte är helg men jag försöker att vara snäll mot min kropp.

Jag har känt en viss bävan inför att skriva om detta med kost men försöker hålla fokuset på att vara frisk och i form genom att äta rätt. Utan överflödiga kilon som jag inte mådde bra av. Jag har inte varit överviktig alls som  icke gravid men min kropp såg inte ett dugg likadan ut efter graviditeterna som innan. Den har självklart förändrats på många olika sätt och jag ser inte ut som för 10 år sedan men jag känner mig stark, sund och nöjd. Jag är i fred med min kropp och den känslan är oslagbar. Olika kroppsdelar har förändrats för gott men så är det med den saken.  Det är alldeles ok. Jag har tre världsfina barn som jag fött och ammat skapligt länge trots att den biten var en total pärs. Och den som gjort annorlunda har precis lika fina barn och ska känna sig precis lika nöjd som jag såklart 🙂


Nyinköpta shorts i en suuupersmickrande modell. Man borde ha levt på 50-talet typ ;)…höga midjor är ju bara för snyggt, bekvämt och smickrande tycker jag. Dessa kommer från Lindex.Jag kan ha på mig precis exakt vad jag vill och faktiskt känna mig både fin och trivas i det. Med det menar jag inte på något vis att jag skulle vara perfekt men som sagt var, det sitter både på utsidan men framförallt på insidan. Och jag har verkligen ”jobbat” med mig själv under dessa år för att komma i frid och fred med min egen kropp ( stackars oss kvinnor alltså, det är sannerligen inte lätt alla gånger…)
Jag anser att kroppen ska ha sitt men även själen som jag nu nämnt ett par gånger men det är verkligen så.

Jag mår bra av att hålla mig till ”min diet” till vardags men unnar mig en kopp islatte utan problem när jag känner för det ( varje dag x 2 hihi ) men min diet är världsbäst för mig. Och jag har verkligen provat mig fram och känner att rutiner och bra mat ( för mig ) är min melodi.

Nu vet jag att många inte tycker att kilon är ett dugg intressanta utan mäter, känner efter och så vidare. Och alla har vi våra sätt att känna efter om vi mår bra. 

För mig är vågen ett superbra verktyg och jag hålls rmig gärn omkring där jag ligger nu. Jag pendlar mellan 53 och 55 och trivs bra där. Ja just jag är 163 cm lång.

Jag är inte särskilt påläst på olika dieter så jag kan inte sätta någon etikett på hur jag äter men på följande sätt kan en alldeles vanlig vardag se ut för mig:

Frukost: Surdegsknäcke med två små ägg ( våra höns lägger så himla pluttiga ägg ), kaviar och ett glas juice ( Just nu tycker jag så mycket om Pauluns med granatäpple )

Ett glas med islatte ( Belle sover och jag jobbar och njuter av stunden )

Lunch: Middagsrester eller bananplättar, avokado med lite salt och citron, ost, skinka, grönsaker, frukt. Lite småplock sådär som är ganska ”lätt” men ändå rejält mättande för att orka dagen utan att bli seg som jag blir av för stora och ”slabbiga” luncher.

På eftermiddagen slinker det ner en kopp kaffe igen och mitt dilemma är ju då att det är de sockriga varianterna som är ”min grej”. Någon kopp svart eller enkel med mjölk, njää då får det minsann vara.

Om jag känner mig sugen eller hungrig så äter jag gärna mandlar, ost och frukt mellan lunch och middag.

Middag: Jag lagar i regel alltid all mat från grunden och jag skulle nog vilja påstå att de är ganska så ordinär vardagsmat såsom ugnsbakad lax, kyckling i olika utföranden, köttfärssås, någon gratäng typ moussaka, pasta med sås osv osv. Jag hoppar som jag nämnde tidigare de snabba kolhydraterna och fyller på med annat på min egen tallrik men hela familjen mår ju bra av att äta mycket grönt tror jag!

Kvällsmål de kvällar jag blir sugen eller hungrig: frukt, fil med granola, en bit ost ( jag älskar ost och skulle kunna leva på det och godis 😉 )

Mellanmålen äter jag mellan varje huvudmål.  Ibland mellan lunch och middag och vissa kvällar men de brukar vara sparsamt med just mellanmål. Min kropp mår bäst av pauser mellan måltiderna och matintagen. Men som sagt var, kroppen och hungern styr den biten.

Men träning då tänker kanske någon? Ja. Där brister jag sannerligen. Min vardag är ganska så varierande och jag sitter inte still så jättemycket. Men åker dessvärre en del bil på grund av att vi bor ute på landet. Om somrarna rör jag naturligt mycket mer på mig. Men just nu finns de inget utrymme eller ens vilja att klämma in någon form av mer seriös träning än vardaglig ”motion”. Den dagen kanske kommer….


Tips!

Se alltid till att ha kokta ägg i kylen. Eller färska till omelett och äggröra.
Fil + granola av bra sort utan tillsatt socker
Avocado
Keso
Gubbröra
Surdegsknäckebröd
Mandlar
Frysta grönsaker 
Frukt och bär

Ok, jag hoppas att jag fick med allt nu :)!

Världslångt inlägg jag vet men det är ju så. Kost är spännande, viktigt och svårt.


Solen skiner fortfarande och jag ska ta mig an vårt växthus som är i ett förfärligt skick. Det vill säga de behövs en rejäl storstädning därinne och hjälp så jag har dragit mig för att göra det…

Kram Julia

Ps, fyll gärna på med tips och ”tyckanden” om ni vill?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Emelie, ok du lär bli fast precis som jag. Finns nog i de flesta mataffärer bland kaffe och thé. Blå förpackning med typ 10 påsar eller så. Brukar stå jämte andra ”färdigpåsar” som cappucino och liknande.

  kram

  Julias vita drömmar 2014-06-03 21:16:17 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
  Svara
 • Åhh, passar mig bra. Vilken är det? Är själv sugen men hittar ingen bra:)

  Emelie 2014-06-03 20:21:48
  Svara
 • Åhh, passar mig bra. Vilken är det? Är själv sugen men hittar ingen bra:)

  Emelie 2014-06-03 20:21:47
  Svara
 • Emelie, det är dessvärre en rätt så hemsk liten färdigpåse 😉 som jag blandar med mjölk. Totalt beroende framkallande. Annars har jag sett spännande recept på just frappé med diverse godsaker som glass, kondenserad mjölk osv. Inte nyttigt men ack så gott 🙂

  Kram Julia

  Julias vita drömmar 2014-06-03 18:23:04 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
  Svara
 • Nyfiken på vad din isatte innehåller:) recept tack!

  Emelie 2014-06-03 17:14:51
  Svara
 • Nyfiken på vad din isatte innehåller:) recept tack!

  Emelie 2014-06-03 17:14:49
  Svara
 • Blev så inspirerad att jag genast satt igång, ingen övervikt med pluffsig med 60 kg på 160 cm, efter barn nr 2. Hinner aldrig till gymmet som har blivit en stress, så igår snörde jag på mig skorna och sprang 6 km…så skönt. Bra mat idag och jag ska printa ut ditt inlägg och fästa på kylskåpet för påminnelse hur bra jag kan må jag med!
  Tack för fin blogg med kloka ord och vackra bilder samt vackra bilder på Insta❤❤❤kram Pia

  Pia 2014-06-03 11:27:02
  Svara
 • Tack för att vågade skriva detta inlägg!!!

  Kram från en 3 barnsmamma som
  kämpar med vikten 🙂

  Anonymous 2014-06-03 09:00:07
  Svara
 • Då ska jag leta! 🙂 Tack för ditt svar. <3 Mvh Tina Wikner i Näske.

  Anonymous 2014-06-02 23:29:18
  Svara
 • Tack för ett helt fantastisk inlägg! Jag har följt dig länge på instagram och läst din blogg då och då, jag har inspirerats av allt vackert men aldrig lämnat någon kommentar.
  Men nu vill jag verkligen från hjärtat säga vilken fin människa du verkar vara! Tack!

  sophie 2014-06-02 20:29:10
  Svara
 • Vilket fantastiskt härligt inlägg Julia! Det här med vikt och gravidkilon är verkligen ett laddat ämne. Är själv uppe i det här med att komma till ro och tillfreds med min kropp efter en graviditet. Att lyssna på sin egen kropp och utgå från vad just den mår bra av och sedan tanka den och den tillhörande själen med sånt som ger en den bästa energin. Det är så sant! Underbart 😉

  Elin J-H 2014-06-02 20:13:14
  Svara
 • Hej!
  Så fint och bra inlägg. Jag gjorde den resan jag med efter barn och det är så viktigt att känna sig bekväm och tillfreds.
  Jag åt/äter liknande men även endel kesella. En klick i smoothie eller göra sås på till proteinet.
  Mina barn älskar kesella med bär på pannkakan!

  Tips på mellis/frukost:Avokado på finncrisp,
  smoothie på spenat,citron,avokado mango äpple, eller goda bär, kesella och en skvätt vatten.
  Jag tränar ganska mycket och då är denna smoothie perfekt, banan, kesella ekologiskt jordnötssmör (liten klick) spä ut med lite mandel mjölk.

  Ja det finns massor av goda nyttiga saker! Men viktigt att unna sig oxå på helgen!

  Anna Bosiö Rosenholm 2014-06-02 20:08:45 http://www.blogger.com/profile/09751130547029046082
  Svara
 • Hej Julia, mycket bra inlägg. Har funderat lite hur du blev så smal efter senaste graviditeten. Har själv börjat tänka mer på maten och börjat jogga och träna på gym. Min svaghet är tyvärr bröd som jag ibland får återfall på. Nästan aldrig godis aldrig bullar och kakor. Pasta och socker gör mig trött och hängig vilket jag hatar.
  Kram Liselott

  Svara
 • Grannen, tack 🙂 kram

  Tina, tack snälla du! Vet du, min nya dator är härlig på alla sätt och vis men tangentbordet är inte lika finkänsligt som mitt förra och ofta får jag inte med vissa bokstäver. Särskilt T är en bokstav som rymmer iväg för mig…denna gången försvann R.et visst…typiskt.

  Det ska stå granola! Och min gubbröra ska det finnas recept på här i bloggen! Jag har bland annat västerbotten ost i och det är MUMS.

  kram Julia

  Julias vita drömmar 2014-06-02 19:39:57 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
  Svara
 • Blev så inspirerad att lyssna på min kropp och äta bättre! Tack vännen 💕 Du är så klok och bra! Kram Kia

  Anonymous 2014-06-02 19:39:08
  Svara
 • Tack för ett jättefint inlägg! 💖
  Har bara två frågor, ganola vad är det? Och gubbröran vad innehåller den?

  Önskar dig en härlig försommarkväll!
  Mvh Tina Wikner.

  Anonymous 2014-06-02 19:32:41
  Svara
 • Världsfina Julia! Du är verkligen en sann inspiration! Pöss

  Jessica 2014-06-02 19:27:04
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!