JULIA K

Världsfina nyheter!

Hej, 

Ok. Innan jag presenterar alla nya ljuvligheter i butiken så vill jag passa på att skriva ett par rader till er om någonting helt annat.

Vår familj är mångkulturell och vi har vårt ursprung i Libanon, Albanien och Finland. 
Det är härligt och berikande på alla sätt och vis. Och jag älskar Sverige. Älskar. Detta är mitt hemland och jag har mitt hjärta här. Men vi har som sagt var ett helt annat ursprung både jag och Carlos. Sverige är inte Carlos hemland. Så hans hjärta tillhör nog både hans hemland och det nya så att säga. Det bästa han vet finns ju här och det är vi…

Det jag nu vill komma fram till är att jag skrev ett par rader på Insta imorse efter att vi lyssnat på morgonnyheterna. Nyheterna tog upp det faktum att det är första gången på en väldans massa år som ett nazistiskt parti ställer upp i kommunval vilket nu kommer att ske i 35 kommuner i vårt land. 

Varpå Noell säger: Tycker dessa rasister och nazister inte om mig mamma?

Jaaa, det var liksom bara att att säga som det är…trots värk i hjärtat. 

Responsen på Insta var och är alldeles otrolig.Tänk att vi är så många som ändå står enade och håller samma människosyn. Och ser alla människor lika värde. 

MEN, de blåser otäcka vindar i vårt land och Europa. Och jag hoppas att de blåser rätt åt skogen om jag ska vara helt ärlig.

Nog om det och över till något värdsligt men ack så trevligt nämligen vackra ting 🙂
Anteckningsböcker. Inget slår det skrivna ordet om ni frågar moi 😉 Jag älskar listor, anteckningar och att få kluddra lite sådär utan tanke och mening. Och snygga anteckningsböcker är jag alldeles knäsvag för…
Dessa har väl kanske numera blivit något av en Tine K klassiker. Ljuskoppen facett här i en vackert blå färg. Finns även i en pigg rosa!
Och så då vårens finaste matta…en ny matta kan verkligen göra skillnad. Denna hamnade i vår hall och som jag njuter…känns nästan som ett alldeles nytt rum 🙂

Sommarens strandväska. Jag valde att ta in den största storleken till butiken. Händer sällan eller aldrig att jag packat lätt…snarare förbereder jag mig till max och inser efteråt att jag knappt behövde hälften av alla pryttlar. Men ändå 😉

Mattan igen…

Och igen…

Och så sista men med fokus på förra sommarens allra bästaste loppisfynd för ett par guldtior. En hederlig pinnstol. Älskar!

Fodret på väskan är ju bara för fint…

Ännu en väska men i gräs…galet fin att använda på stranden eller som förvaring hemma.

Sista mattbilden för nu jag lovar ;)!

Välgjorda detaljer betyder så mycket. Här flätade remmar av läder. Som blir vackrare och vackrare för varje stund av användning.
Lite nytt från Rifle har också anlänt. Vykort som jag ska rama in. Fast de kan faktiskt stå rätt fint bara sådär som på bilden också…
Och allra sist. Min favvokudde genom åren. Den passar sommar som vinter. Grov och sådär vansinnigt snygg till lite mer skira och skrynkliga linnekuddar. Hade jag beskrivit matsmaker så hade jag lite klyschigt sådär sagt att de gifter sig fint ihop 😉 Linne och denna grovstickade kudden är helt enkelt kärlek..

Ser ni allt fint som kommit till butiken? Åååh jag dör lite varje gång jag får en leverans. Trots att jag vid det här laget är så van. Men ändå så hoppar hjärtat minst tre skutt och jag blir alldeles till mig.

Måste bums se till att lägga stora barnen som är uppe på tok för sent idag.

Kram Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Kloka ord om otäcka vindar.Vi andra måste börja säga ifrån och inte tro på den tysta diplomatin.nej våga säga ifrån!!

  Charlotte 2014-05-31 13:23:59
  Svara
 • Håller helt med dig! Det är vidrigt och otäckt att det blåser samma vindar som på 30-talet i Europa och ända hem till vårt lilla land Sverige!

  Jag hoppas innerligt att alla vi med sunda och goda tankar står enade i höst så att de onda krafterna tappar sin vind och åker ur riksdagen och kommunerna!!

  KRAM

  Jessica E 2014-05-30 22:40:02
  Svara
 • Anna, åh så fint att du tycker det. Jag kan ta hem den lilla om du vill, maila mig gärna 🙂

  kram

  Julia

  Julias vita drömmar 2014-05-30 20:30:31 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
  Svara
 • Mattan är ljuvlig & randiga jute väskan likaså…jag har sett att den finns i small också, har du köpt hem den till butiken eller bara den större?

  Hälsningar Anna V

  Anonymous 2014-05-30 19:24:33
  Svara
 • Ellinor, tack för kloka och fina ord. kram

  Jessica, ja det är ju så illa att de inte räcker med det. Att ha behövt uppleva krig. Kram kompis!

  Liselott, åh ja kul att du tycker om! Ja det stämmer, lite annorlunda blandning åtminstone för 32 år sedan 😉 kram

  Hanna, jaa, kram!

  På Nylund, ja men visst vi är ju så många fler tack och lov. Handlar nog om okunskap….
  kram

  Anonym, Jaaaaa eller hur! Ta mig tusan. Fokus på det som faktiskt ÄR viktigt på riktigt. Usch så upprörande detta är alltså. kram

  Gabriella, nej det himla svårt att förstå faktiskt…

  Chatteringanne, ja de hoppas jag sannerligen också för deras skull. Sorgligt är vad de är att alla människors värde inte ska vara lika.

  Glas fredag och tack för att ni tyckte till 🙂

  kram

  Julias vita drömmar 2014-05-30 15:15:31 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
  Svara
 • Det er skumle, politiske tanker ute og går for tida. Jeg liker det ikke. Jeg håper dine barns møte med disse nazistene og rassistene begrenser seg til det de hører på radio.
  Så fint at vi er så mange som ikke tenker i de baner og som kan dele de samme verdiene og tankene. Takk for at du deler 🙂

  chatteringanne 2014-05-30 13:14:55 http://chatteringanne.wordpress.com/
  Svara
 • Vilka vackra ting du visar!
  Och Noells fråga sedan, ja rakt i hjärtat. Det är skrämmande att sådana partier får finnas och att det finns människor som faktiskt röstar på dem. Det går för mig inte att förstå.
  Kram

  Gabriella 2014-05-29 22:10:21 http://elephantzoul.blogg.se/
  Svara
 • Ja, det är helt sjukt, o jag förstår inte heller att det är ok att driva dessa kampanjer, nog för demokrati o åsiktsfrihet, men inte om andra människor!!!

  Dessutom, i den värld vi lever i, Östersjön som är så förgiftad att man inte kan äta fisken, hormonstörande ämnen i leksaker, tvål o solkräm, besprutad frukt o vidrig syn på djur, det kanske finns viktigare saker att tänka på när vi väljer till EU… Vad lever dessa 10% i för bubbla???

  Anonymous 2014-05-29 21:28:25
  Svara
 • Skrev till dig på Insta, men skriver här med. Det är otäcka vindar som blåser och det är otäckt att en del människor inte tycks tänka efter, för inte kan väl människor på allvar tycka att människor är olika värda beroende på bakgrund. Och borde inte vi som har det så himla bra, hjälpa de som inte är lika lyckligt lottade?

  Känns dock skönt som du skriver att vi är så många som inte tycker som rastisterna och nazisterna och att vi tillsammans kan påverka.

  Kram

  Svara
 • Många fina saker!
  Viktiga tankar och ord.
  Kram
  Hanna

  Svara
 • Så fina saker till butiken, väskorna är ursnygga särskilt den randiga.
  Måste säga att ni har verkligen en intressant blandning i er familj. Ni är så fina allihop. Är du hälften alban och hälften finsk?
  Kram Liselott

  Svara
 • Så mycket fint!
  Skrämmande tanke det där, otroligt att barn ska behöva tänka så, ja att någon ska behöva känna sig ”oönskad” av någon… Jobbar med barn där de flesta har annan härkomst än Sverige, underbaraste av barn allihopa, men tanken slår mig ofta vad de behövt vara med om redan och att det troligen kommer fortsätta även nu när de är ”ur krig”. 😔

  Jessica 2014-05-29 20:47:41
  Svara
 • Och så viktigt det är att alla de som har hjärna och hjärta på rätta ställena inte är tysta utan protesterar och pratar för det goda. Tack för dina ord. Viktiga!
  Kram
  Ellinor

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!