JULIA K

Tapetkärlek och husvisning!

Godmorgon rara!

Mmm…jo faktiskt. Husvisning. Jag har inte varit på husvisning sedan vi fann vårt Björsta. Jag minns känslan när vi på tumanhand, jag och Carlos åkte upp för lilla grusbacken den allra första gången och såg den lilla gården. Mitt hjärta blev alldeles varmt och jag kände att här vill jag bo. Här är hemma. Och hemma blev det. Trots en helt galen budgivning. 

Jag var 21 år gammal då…och var i färd med att avsluta pedagogstudierna vid Lärarhögskolan. Vi bodde på Östermalm i vår vackra vackra huvudstad. På Brahegatan 12. Bästa gatan. Jag och Carlos. Han trivdes inte i innerstan. Jag trivdes ypperligt men kände mig redo för nästa steg i livet. Jaa och så blev det ju verkligen…

Vårt Björsta var ett totalt renoveringsobjekt och allt man kan tänka sig att behöva göra har gjorts. Och nästintill allt har Carlos gjort själv. Han är så rysligt duktig!

Men varje januari, sedan några år tillbaka får vi ett helt enormt sug efter nya utmaningar och projekt. Vi börjar ju så smått bli färdiga här. Vi letar lämpliga objekt, funderar, drömmer, planerar och försöker att fundera ut hur vi ska göra. 

När väl syrenerna börjar knoppa och våren kommer till Björsta faller våra entusiastiska, energifyllda drömmar och planer i glömska….precis lika kvickt som de kom. 

Men nu är vi där igen. Mitt inne i ”leta hus bubblan”.

Så imorgon planerar jag en liten tripp nedåt i landet. Och faktiskt ja… Jag ska gå på en husvisning! Om jag inte blir alldeles för skakig och nervös för då tänker jag förtränga det där alldeles fantastiskt vackra huset med oändliga mängder potential och njuta av det det vi har och invänta syrenernas knoppar.


Och en till galen sak. Som nu lite bleknar av galenskapen ovan *haha* är att jag blev så vansinnigt förälskad i en tapet från Sandbergs så att jag var tvungen att köpa mig en rulle bara för att. I vårt hus har vi ju då inte en endaste ledig ynka vägg men vem vet…snart kanske jag har nya rum att tapetsera och inreda…

                                         Hejsvejs från stordrömmaren Julia!


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Så kul att läsa om början av er huskarriär – den påminner inte så lite om vår 🙂 Jag var också 21, vi möttes av tusen miljoner syrener utanför det lilla sekelskifteshuset som skrek efter renovering. Vi köpte det och renoverade från grund till taknock i sex år tills vi konstaterade att vi inte kunde släppa tanken på ett nybyggt. Som vi skulle planera själva och där vi skulle slippa kompromissa. Det skar lite i hjärtat och vi våndades något enormt, men vi sålde till goda vänner och började en helt ny husresa. Nu har vi bott fem år i vårt nya hus och saknar absolut inget annat är alla de där syrenerna. /M

    Anonymous 2014-03-14 14:22:09
    Svara
  • Jag blev oxå alldeles kär i den tapeten när jag såg den i senaste Lantliv.Jag kommer säkert handla en rulle,oavsett om det finns en ledig vägg…;-)
    Spännande med husvisning!
    Varm hälsning

    Johanna 2014-03-14 14:05:50 http://www.johannakanvissla.se/
    Svara
  • Den tapeten, i en beige nyans, har jag hemma i det rum som de tidigare generationerna som bodde här kallade ”vita salen”… (vardagsrummet)
    Lycka till, Julia!
    Kram, Carina

    Anonymous 2014-03-13 19:25:21
    Svara
  • Men det vore ju underbart att få följa med på renoveringsresa! Men jag blir orolig för ditt fina växthus… Hur ska du kunna skiljas från det?! ☺️ Något säger mig ändå att det går att göra ett nytt.

    Anonymous 2014-03-13 18:03:44
    Svara
  • Hoppas att du kommer till Skåne;)

    Anonymous 2014-03-13 17:27:47
    Svara
  • Låter som en god plan tycker jag, men det vet du ju redan! Ser fram emot att veta mer, mail tack! Kram

    Jessica, grannen 2014-03-13 12:42:56
    Svara
  • Då kanske det blir nåt nytt om ni hamnar i den tanken varje år.

    Helt fantastisk underbar tapet! Ekollon! Gud så fin, den hade jag också kunnat tänka mig på en liten vägg eller två!

    Kram Jenny

    Mittgodastefinaste 2014-03-13 09:10:19 http://www.blogger.com/profile/03865977237572544812
    Svara
  • Jeg venter i spenning for å høre om husvisnigen.Dere ER litt gale som kan tenke dere å flytte fra det fine stedet dere har gjordt♡Men så spennende, for dere er virkelig så superflinke til å pusse opp! Er det ny gård i sikte?

    Fra Mari

    Anonymous 2014-03-13 08:01:35
    Svara
  • Haha, tokiga julia, det var just det jag funderade på…. Vart tapeten skulle sitta, jag blev också kär i den och funderade direkt vart den skulle passa hos oss, vi har så gott som alla väggar lediga, då vi har velat och våndats över utbyggnad/ påbyggnad, flytt därav inte riktigt börjat… Vilket typ av rum tycker du att den passar eller vart skulle du kunna tänka dig att sätta upp den?
    Kram/Helen
    PS. Får du hem fler större ägg innan påsk?
    Å jag skymtade en kanna/tillbringare högst upp på en hylla i gårdsbutiken, säljer du bara den i gårdsbutiken?

    Anonymous 2014-03-13 07:55:31
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!