JULIA K

Hjälp önskas!

Alltså tålamodet börjar tryta. Jag sliter så hårt med det här datorskiftet och de allra mest enkla saker tycks vara nästan omöjliga att göra. Är på vippen att rota fram min gamla dator fast den är väl så sur på mig vid det här laget att den nog inte ens vill starta…
Om någon vänlig själ vill ge mig tips så blir jag så otroligt glad.
Bilder är ju en stor stor del av mitt arbete och jag är en total amatör. Vad gäller att ta bilderna och att bearbeta de efteråt. Mina behov är simpla men just nu får jag inte till det alls.
Jag har alltså nu en Mac dator.
Bilderna hamnar i Iphoto. Och redigerar jag bilderna där så är bakgrunden svart. Jag vill ha den vit! Möjligt?
Jag vill kunna förminska bilder på ett smidigt sätt.
Hur gör jag det och i vilket program? Photoscape för Mac ser inte alls ut som den jag är van vid och använde en del vid redigering…
Jag har tusen frågor och undringar men just förminskandet av bilder känns allra viktigast just nu att få fason över och jag har googlat, knappat och provat i timtal…
Jag kör veckan ut med detta och sedan lovar jag lite mer mys och inspiration här 🙂
Hade jag bara hanterat detta så hade jag fyllt butiken med ljuvliga vårnyheter som pläden ovan….
Kram
Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej, vi bor i samma kommun som du. Min son är fotograf och jobbar med dessa saker, han skrattade lite när jag beskrev dina problem åt honom. Ring honom och fråga om hjälp kring program etc – tel nr finns på hans hemsida ”martinfoto.se”. Lycka till!
  Anna Öberg

  Anonymous 2014-03-07 21:28:45
  Svara
 • Julia, jag tror att du kommit till ditt nästa ”fotosteg” dvs du är ju din egen fotograf och tar superfina bilder. För att kunna redigera dessa gäller en sak: Photoshop. I photoshop kan du behandla dina bilder, retuschera ja i princip göra vad som helst med dina bilder…. Det går ganska snabbt att lära sig grunderna, och det är ju grunderna som du egentligen är betjänt av. Jag arbetar som ad och grafisk formgivare och ser vilken ”tjänst” detta program skulle göra dig! Go girl ;)!

  Anonymous 2014-03-06 21:20:56
  Svara
 • Har det löst sig? Kan jag kanske hjälpa dig?

  Svara
 • Hej, Julia! När du jobbar med mac finns för varje program man jobbar med längst upp i listen till höger ”Hjälp”. Har du provat att skriva in sökord där för att få hjälp med dina problem? Gillar verkligen mac men visst är det en omställningsperiod…

  Anonymous 2014-03-04 19:34:06
  Svara
 • Hej!
  Jag vet inte hur det är med ändringen av bakgrundsfärg i iPhoto, men ett mycket bra program (som dessutom är gratis) att förminska bilder i är gimp. Enkelt uppbyggt och mycket praktiskt. Jag använder det själv till att klistra ihop bilderna till mina blogginlägg. 🙂

  erika 2014-03-04 16:53:35 http://www.uppblandmolnen.devote.se/
  Svara
 • Om det ska bli riktigt bra är det photoshop som blir bäst tycker jag. Dyrt program men bäst med Mac.
  Förresten kommer ditt kost upplägg snart för hur du ätit när du kämpat dina sista mamma kilo. Har några fjuttiga kvar och behöver inspiration!

  Anonymous 2014-03-04 13:01:03
  Svara
 • Hej! Hoppas du får hjälp, verkligen tråkigt med datakrångel. Jättefin pläd på bilden, spännande att se fler nyheter när allt väl rättar till sig. Lycka till! Kram Lotta

  Svara
 • Kan tyvärr inte hjälpa dig men jag hoppas du snart får klarhet i hur du ska göra, data/datorkrångel är verkligen inget kul!
  Må så gott!

  Svara
 • Hej Julia!

  Förstår att det är bökigt till en början. Du har inte funderat på att skaffa Photoshop? Där kan du göra allt från det absolut enklaste till mer avancerade saker om du skulle vilja lära dig lite längre fram. Om du skulle skaffa Photoshop får du gärna fråga mig om enkla tips och knep. Jag jobbar dagligen i Photoshop och det är så smidigt och enkelt så fort att man satt sig in i det!

  Kram Sara

  Sara Medina Lind 2014-03-03 22:13:36 http://www.medinalind.com/
  Svara
 • Hej!
  Sitter lite i ”samma båt” med en ny MacBook men kan det vara så enkelt som att gå in på fliken iPhoto längst upp, klicka på inställningar och dra på listen ”bakgrund”..? men det kanske inte var det du frågade om riktigt??. Jag för över bilderna till Picasa och där är det ganska lätt att redigera även för en novis…(som mig )
  Anna

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!