Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

DUKA VACKERT TILL VARDAG OCH FEST

 
Dukning med det allra raraste porslinet som jag känner till just nu, Hemtex.
 
Hej på er!
 
Att duka vackert är viktigt för mig. Jag försöker duka och göra fint såväl till vardag som fest. I alla fall de dagar det finns tid och ork.
Jag använder dagligen mitt ärvda porslin från mormor och på fredagar kör vi kristallglas. Livet är en fest inte sant ;)? Nej men det är verkligen viktigt för mig att göra den lilla ansträngningen och jag tror att hela familjen uppskattar det.
 
 
Vit linneduk Hemtex
 
 
Linnedukar får för min del gärna vara härligt skrynkliga och även om jag försöker låta bli torktumlaren av flera olika skäl så tumlar jag alltid mina linnedukar för att få den där härliga charmiga känslan. Och i ärlighetens namn, jag har inte tid att stryka 😉
Och vill man inte ha en duk så är löpare eller tabletter ett fint och enkelt alternativ.
 
 
Bordsfilt som håller duken på plats, Hemtex.
 
 
 
Bordsfilt är något alldeles nytt för mig. Den har man visst under duken. Någon som provat det? Kanske kan vara bra när det finns små händer som gärna drar lite i allt som man kan dra i.
 
 
Naturfärgad linneduk Hemtex.
 
 
Till julafton tänker jag mig antingen en vit eller naturfärgad linneduk som den ovan. Mormors blåvita porslin, mängder av julblomster, glasvaser i olika storlek och form och kanske lite gulddetaljer…mmm det tål att tänkas på 🙂
 
 
 
 
 
Och till sist så bara måste jag få visa den urfina muggen som även den finns på Hemtex. Jag såg dessa på Formex allra första gången och föll pladask. Elsa Beskows illustrationer ligger mig varmt om hjärtat. Jag funderar på att köpa varsin till barnen i julklapp.
 
Just nu finns många olika dukar på Hemtex till både vardag och fest. Rutigt, randigt, enkelt, grannt, blommigt, traditionellt, barnvänligt eller modernt! HÄR kan ni se hela utbudet.
 
Kram Julia
 
Detta inlägg publiceras i samarbete med Hemtex.
 
 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej.. du har så fin blogg! De här med dukar. .. Jag lägger alltid en filt i ”flis” under mina dukar. Blir mjukt och fint!

  joan 2013-11-21 22:49:34
  Svara
 • Åh vilken fin mugg, tack för fin inspiration!:)

  Gabriella 2013-11-21 21:54:36 http://elephantzoul.blogg.se/
  Svara
 • Tycker så hemskt mycket om Elsa Beskows figurer och skulle vilja ha allt!

  Kraam
  Petronella

  Prinsessorna på Bellevue 2013-11-20 11:12:40 http://www.blogger.com/profile/09093371109219872306
  Svara
 • Hej,
  Vilken fin blogg du har.:-)
  Som gammal säljare på Hemtex är jag väl bekant med bordsfilten. Den skyddar ditt bord från fläckar om du spiller och dämpar ljud från porslin, sist men inte minst så faller duken snyggt över kanten.
  Ha en skön fredag!
  Petra

  Anonymous 2013-11-15 13:45:17
  Svara
 • Sååå himla fina de muggarna var! Får kollas närmare på. Önskar mig fler dukar helt klart, om inte annat så är det ju heligt vid högtider!. Underbar fredag till dig fina Julia. Kollar in igen sen 🙂

  Jessica, ienbacke 2013-11-15 13:04:29
  Svara
Julia Ks webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind