JULIA K

Jag vill dra mitt strå till stacken!

 
Anteckningsböcker tillverkade av 100 % återvunnet papper. Perfekt liten kalaspresent tillsammans med pennor och annat pyssel eller som julklapp.

 
En ekologisk docka! Belle ska få sig en i julklapp…hon stoppar gärna det mesta i munnen och en ekolgisk docka som doftar gott ( inte sådär läskigt plastigt ni vet?) känns som ett bra alternativ.

 
Så fint retromotiv på anteckningsboken! Det finns just nu tre olika att välja mellan…

 
En sovkorg till docka eller gosedjur, även den ekologisk!
 
Hej på er!
 
Ja så är det, jag vill dra mitt lilla strå till stacken. Jag tror att alla vi som kan faktiskt måste det. På ett eller annat sätt.
 
För vår egen, våra barns och medmänniskors skull.
 
Jag väljer att köpa en del ekologiskt när jag besöker mataffären. Alltid ekologisk mjölk, bananer, kaffe, vindruvor. Utan undantag. Sedan varierar det lite utifrån vad som finns och vad som passar mig just då. Egna ägg får vi ju från våra höns men när de går in i viloperiod ser jag till att försöka hitta ägg från lyckliga hönor 🙂
 
 I klädväg finns det ju faktiskt en hel del bra basplagg hos de stora kedjorna.
 
Och så är det ju detta med mitt ( och jag förmodar även ert 🙂 ? ) stora intresse, inredningen. Det är inte supersnällt mot vår jord att köpa köpa köpa, byta ut och byta ut. Nu är jag inte särskilt ombytlig och det jag gör mig av med hamnar inte på tippen. Och jag köper en del på loppisar också.
 
Men så har jag ju en butik. Och tjaa rent krasst så måste jag ju faktiskt sälja saker för att kunna ha min lilla butik och mitt älskade arbete kvar. Det finns många fina butiker med ekologisk inriktning och min tanke är inte att byta inrikting men jag tar gärna ( och har alltid gjort ) in ”medvetna och bra”produkter om jag tycker att de passar in så att säga. Ovan kan ni se några av nyheterna som faller under just den kategorin. Jag är extra glad åt att ha hittat en ekologisk docka faktiskt! En del plastleksaker luktar för läskigt ibland…
 
Hur tänker ni kring detta? Finns det med i vardagen litegrann som hos mig? Eller kanske gör ni stora insatser? Det skulle vara spännande att få höra tycker jag 🙂
 
Kram Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej!
  Jag ville bara skriva att dockan du pratar om, som doftar gott, är gjord av vinyl (PVC), samt att man ska passa sig för plast som luktar parfym eller plast, luktar de parfym är det ofta för att dölja plastlukten som tyder på att den är farlig samt kan vara allergiframkallande. När det gäller leksaker kan de vara gjorda på ett sätt som är bättre för miljön men samtidigt innehålla de hälsoskadliga kemikalierna, så man får inte luras av ordet ”ekologiskt”!

  Anonymous 2014-09-22 17:25:45
  Svara
 • Tusen tack för att ni delade med er! Det är värdefullt för mig!

  kram

  Julia

  Julias vita drömmar 2013-10-15 19:47:00 http://www.blogger.com/profile/04984674232108754082
  Svara
 • Hej Julia,
  tack för en fin blogg och instagram. Nu har jag ingen familj än, men min mamma var väldigt noga med ekologisk mat, kläder, leksaker och annat när vi var barn. När jag var i tonåren tyckte jag att det var så pinsamt att vi aldrig hade godis, ljust bröd, läsk och det alla andra barn hade i deras matsäcker. Nu vet jag bättre och tycker att det är lyx med bra mat. Bäde jag och mina syskon har ingen allergier eller livsmedelsintolerans, det kanske beror på att vi inte blev utsatt för så mycket skit när vi var små.

  Jag handlar kött, ägg, grönsaker och frukt i en gårdsbutik. Vissa saker är ekologiska, andra inte. Men däremot vet jag var köttet kommer ifrån, att mina ägg kommer från lyckliga hönor och att frukten inte har transporterats genom hela världen. Och det känns ganska bra!

  Ha en härlig söndag!

  Anne 2013-10-13 12:54:14
  Svara
 • Jag måste ändå säga att jag vart glad när jag ramlade in på din blogg och läste inlägget. Vad underbart vackra ekologiska leksaker du har hittat! Jag väljer helst ekologiskt i matväg, kläder, leksaker, smink, hygien m.m, det som jag har råd med för varje månad. Jag har ingen inkomst än så länge, så jag lever på bidrag (inget jag är stolt över) men jag är så tacksam för den hjälp som finns. I alla fall, köper jag det jag har råd med, helst ska det vara ekologiska, eller fairtrade matvaror till min son. Dessutom smakar det så mycket bättre 🙂

  catrine 2013-10-11 16:29:07
  Svara
 • Voi Julia, niin upeita ekologisia tuotteita olet löytänyt.

  Kannatan itsekin kierrätystä ja vähemmän maapalloamme kuormittavia tuotteita.

  Nautitaan viikonlopusta, terveisiä ihanalle perheellesi.

  Kirsi

  Pieni Unelma 2013-10-11 14:38:52 http://www.blogger.com/profile/04023044772540471100
  Svara
 • Jag försöker köpa allt jag kan ekologiskt och kläder i ekologisk bomull. Försöker göra det jag kan :).
  Tack för en så fin och inspirerande blogg och insta.
  Kram på dig

  Anonymous 2013-10-11 12:51:36
  Svara
 • Jättebra tanke Julia! Tycker det är superviktigt!
  Med rätt prioriteringar lyckades vi leva 3 år på en inkomst (ingen a-kassa eller bidrag) och ändå köpa det mesta i matväg ekologiskt, det går faktiskt om man tänker till när man handlar, (tomater är tex varken billiga eller goda på vintern… välj bort!). Vi valde detta framför annat just för att man har en kropp och den ska ju må bra i 100 år.

  Under dessa år fick så klart annat stå tillbaka, men en skidtur på vintern är både härlig och gratis och barn älskar föräldrar som har tid, det behöver inte vara dyrt.

  Tänk vad mycket pengar vi lägger på slit och släng, resurser helt i onödan. Jag tror på dig Julia, bättre att köpa ett par dyra och fina gardiner som håller i 10 år! =)

  Anonymous 2013-10-10 20:22:18
  Svara
 • Hihi Ja mitt namn på min blogg säger nog allt om vad jag köper 😉

  Heja dig som tar in vackra ekoprodukter i ditt sortiment!!! Både Julias födelsedag och julafton börjar ju närma sig och den där dockan var ju väldans fin så bli inte förvånad om det kommer en beställning från mig inom kort 🙂

  Ekomorsan 2013-10-10 19:55:43 http://www.ekomorsan.com/
  Svara
 • hej. vad bra att du tar upp detta, pratas inte så mycket eko ipå inredningsbloggarna. Jag köper en stor del ekologisk mat, skänker det jag inte behöver längre till erikshjälpen och källsorterar. Tack för det du bjuder på i din fina blogg. Med vänlig hälsning, malin

  Anonymous 2013-10-09 20:55:45
  Svara
 • Så många fina saker du visar! Underbart med ekologiskt. Jag försöker köpa så mycket ekologiskt jag bara kan oavsett om det är kläder, mat eller hygienprodukter. Jag är så glad att det finns fler och fler fina ekologiska produkter att välja mellan nuförtiden!:)

  Gabriella 2013-10-09 19:21:12 http://elephantzoul.blogg.se/
  Svara
 • Jag handlar en hel del ekologiskt, jag har en liten regel för mig själv. Det jag börjat köpa ekologiskt ”måste” jag fortsätta med och inte välja nåt annat. Sen får inte så mycket åka till tippen utan säljas eller skänkas eller bytas. Men visst jag skulle kunna göra så mycket mera.

  Kram Jenny

  Mittgodastefinaste 2013-10-09 16:47:39 http://www.blogger.com/profile/03865977237572544812
  Svara
 • Läs denna bloggen http://enklarejohanna.blogspot.com/
  Johanna är jätte duktig på att leva ekologiskt.
  Kram Bodil

  Bodil Brink Morse 2013-10-09 11:25:57 http://www.blogger.com/profile/01225566424306446247
  Svara
 • Vilken fin blogg du har! ANg kläder så kan jag rekommendera POMPdeLUX. Underbart fina kläder som till stor del är i ekologisk bomull, rättvist tillverkade och superfina!

  www.pompdelux.com

  Ha en trevli dag!

  Pernilla 2013-10-09 11:17:35 http://pilli79.blogspot.com/
  Svara
 • Åh korgen var så fin! När kommer den in och vad kostar den? 😊

  Sofia 2013-10-09 07:59:25
  Svara
 • Fina saker du visar. Ja jag bär på dessa tankar ganska mycket. Tycker det är viktigt och blir mer och mer medveten. Men visst kunde man bli ännu bättre. Soppsortering är vi noga med är ju också endel i det hela. Vill egentligen ha så mycket egenproducerat och när producerat som möjligt, men det är inte alltid så lätt.
  Blev så förvånad när jag såg att potatis är en grej som man skall försöka köpa ekologiskt eftersom det påverkar miljön så negativt.
  Ha en bra dag!
  Hanna

  Svara
 • Åh, så mycket fina saker du tar hem. Köper också en del ekologiskt. Bakgrejer, frukt o grönt framförallt. Får du in fler vaniljdockor? Skulle vilja ha en till min ettåring. Kram

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!