JULIA K

TREDJE GÅNGEN GILLT

 
Skam den som ger sig!
 
Tredje gången gillt tänker jag köpa mig ett fikonträd. För de två vi haft har inte överlevt vintern. Men det är en favvoväxt och framförallt favvofrukt så ett tredje försök får det bli 🙂 Den lilla på bild ovan är en stickling från förra sommarens fikonträd och den bor i Noells rum och lever *hurra*!
 
Hej hopp!
 
Nu börjar det klia i fingrarna. Vår trädgård är en gammal och vildvuxen variant som verkligen skulle behöva omvårdnad och kärlek. Men allt har sin tid, just nu får det bli fokus på växthuset och våra byggprojekt mestadels…men det ska bli så härligt att få pyssla och dona ute efter en lång vinter!
 
Fin onsdag!
 
Kram Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • You need to take part in a contest for one of the greatest websites online.
    I most certainly will recommend this site!

    my blog the best website host

    Anonymous 2013-04-17 23:53:01
    Svara
  • vi har ett monster till Bornholmsfikon som har tappat alla bladen ungf tre ggr på tre år, den har haft spinn och jag har säckatörat friskt bland grenarna. Men den lever !!!
    Dessvärre tror jag att katten har pinkat i jorden för det luktar så när man närmar sig monstret, eller så är det bladen som luktar. Nu är den så stor så jag tror inte ens att vi får ut den på balkongen i sommar, får väl säckatöra lite till he he

    Svara
  • Låter spännande med fikonträd! Tredje gången gillt eller hur är det man säger?=)
    Kram

    Gabriella 2013-04-17 19:48:46 http://elephantzoul.blogg.se/
    Svara
  • Vill tipsa om Bornholmsfikon som är härdigare. Större chans att det hinner sätta frukt och det överlever ute beroende på zon. Vi har zon 4 så mitt bor i kruka och övervintrar inne. Men i ett växthus borde det inte vara några problem! Lycka till!

    Fröken pelargon, 2013-04-17 07:48:34 http://www.blogger.com/profile/01621545939612647674
    Svara
  • Ha tålamod!!!Jag gissar att du har det i kruka…plantera ut det i en skyddad rabatt mot ett plank tex..Mitt har överlevt tre kalla vintrar med en stor fläder bredvid o barnens stoooora klätterställning framför!!Lycka till/Anna

    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!