JULIA K

Det där med graviditetskilon…

 

 
 
 
Hej på er!
 
Hmm ja det där med graviditetskilon. Nödvändigt ont och har man frossat i semlor som jag så ser man ut som en semla efter nio månader. Gick upp ca 25 kilo med alla barnen. Attans vad jag ångrat mig efteråt alla tre gångerna. För att bli av med överflödet är ju inte jätteroligt men det går om man vill.
 
Två månader efter att Belle föddes så bestämde jag mig för att ta tag i hälsan och därefter så har jag ätit medvetet och promenixat om än ganska korta stunder eftersom jag jobbar och barnen har korta dagar.
Smoothie är ett supermellanmål som man kan ha en himla massa nyttigheter i om man vill. Ägg och kesella brukar jag tillsätta så att det blir mättande och krämigt.
 
Hursomhaver, jag har uppnått mitt mål *jippie så skönt att känna sig lätt och sund* men ska ladda lite mentalt för nästa utmaning. Nämligen träning. Drar mig för det, känns bara så urtrist. Tips någon på hur jag ska få upp motivationen?
 
Kram Julia
 
 
 
 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Wow, this post is fastidious, my sister is analyzing such things, thus I am going
  to let know her.

  My weblog :: Ford Ranger Forum

  Anonymous 2013-04-25 19:58:46
  Svara
 • It is the best time to make some plans for the future
  and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or tips. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

  my website: Fdfda2.blogspot.com

  Anonymous 2013-04-24 11:34:24
  Svara
 • O jag önskar jag hade inspiration att ge men har själv kommit i en riktig dimp. KRAMAR!

  NU KAN DU VINNA PRODUKTER FRÅN ELODIE DETAILS HEMMAPÅ VÅRAN GATA I STAN…
  http://hemmapavarangataistan.blogg.se/2013/march/tavling-i-samarbete-med-elodie-details-2.html

  Mikaela 2013-03-18 21:17:19 http://hemmapavarangataistan.blogg.se/
  Svara
 • Vackra bilder och underbar blogg! 🙂

  Kram Jenny

  rumoch interiör 2013-03-17 13:21:48 http://www.blogger.com/profile/16236399370449412649
  Svara
 • Håller med några av övriga – hitta det som passar dig i vardagen! Ofta är inte det att åka till heta gymmet i stan… Ta en löptur (börja lätt), kör styrkeövningar hemma med och utan barn, gå låååånga promenader med barnvagnen. Man kan göra väldigt mycket med ett gummiband, fitnessboll och en matta. Jag har nyligen själv kommit på att det är otroligt mycket lättare att öka på sin träning om man kan göra den hemma. Nu har jag den lyxen att jag fick en PT av maken i julklapp (jag har ju den bästa maken) 😉 men vill man bara så går det ju alldeles utmärkt att googla fram lite hemmaövningar och bara köra igång. Ser fram emot att följa din resa! Kram och lycka till!

  http://livethosellan.blogspot.se 2013-03-15 13:09:00
  Svara
 • Duktiga Julia!!
  jag vill oxå slå ett slag för löpningen! passar mig perfekt att man inte behöver passa gymklasstider och man kan springa både inne på löpband eller ute precis vart som helst. jag springer dock helst inne på vinterhalvåret 😉
  sen efter några veckor är man fast! det blir lite som en drog att få komma iväg och springa! vet att jag saknade det så under graviditeten med Nomi att jag drömde dagdrömmar om att få springa på grusvägar 😉 ”Plankan” är oxå den bästa övningen för magen efter graviditeter och den kan du göra enkast vilken tid som helst på dygnet! Belle kommer tro att ni leker och de stora barnen kommer vilja tävla med dig om vem som orkar längst 😉
  Oj, vilken uppsats detta blev 😉
  Kram

  kaos i ett vitt hus 2013-03-14 21:47:08 http://www.blogger.com/profile/17614957276209205887
  Svara
 • Hej Julia!
  Jag är inne på samma linje som övriga. Det allra viktigaste är att hitta något du tycker är kul! Jag själv ogillar längre löpturer. Så om jag känner att jag måste ut och springa så satsar jag hellre på intervaller i olika former, då detta är lite roligare. Sedan är det alltid kul att träna ihop med någon. Hitta en sparringpartner (hur nu det stavas?!)! Då kan man hjälpas åt att ”dra” när motivationen tryter. Det finns hur mycket som helst man kan göra hemma och med sin egen kroppsvikt. Det är bara fantasin som sätter stopp. Turas om att organisera ett pass och träna växelvis hos varandra om det tar emot att åka till ett gym. Förslagsvis ett nyttigt mellanmål ihop med lite skvaller efteråt. Hopprep är en bra träning som ger mycket på kort tid 🙂

  Men allra viktigast tror jag faktiskt att den funktionella träningen i vardagen är. Alltså att man tänker på vad man gör och hur man gör i vardagen. Ta trappor istället för hissen, välj omvägen istället för den snabba etc. Sedan när det gäller bålstabilitet och att hitta mag-och ryggmusklerna igen, så ska man även där beakta detta i sin vardag. Dvs. jobba aktivt med att spänna magen när jag står och bär på den lilla, när jag står vid spisen etc. Att träna hållningen och dessa muskler i vardagen ger så mycket mer, än att t.ex gå på ett corepass en eller två ggr per vecka.

  Tack igen för dina inspirerande bilder och ett stort lycka till!
  Kram Marie-Louise

  Hushållerskan 2013-03-14 17:49:57 http://www.blogger.com/profile/01448480605185209739
  Svara
 • Grattis till målet:)!! D va Duktit gjort! Jag har myke av det framför mej! Sonen e nu 6 veckor å mitt andra barn:)! Jag beställde hem Olga rönnbergs bok:), menar int följa den slaviskt men ändå göra nu som då övningarna:)! Tror det e viktigt att stärka det inre före vanlig träning! Lycka till:)! Kram jecka Finland

  Anonymous 2013-03-14 16:55:51
  Svara
 • Första gången känns alltid motig och jobbig, MEN så fort du har varit där så kommer du märka hur skönt det är att träna och jag uppskattar träningen ännu mera nu när vi har barn, egentid och man får en massa endorfiner!

  Kram

  Emma - Från min sida sett 2013-03-14 16:26:53 http://www.blogger.com/profile/00121680464406804641
  Svara
 • Du borde kolla in Olgas blogg:
  http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/

  Anonymous 2013-03-14 15:44:50
  Svara
 • Så flink du er !! Fine bilder med fine farger:-)
  God helg,
  Kristin

  Kristin Betten 2013-03-14 15:21:47 http://www.blogger.com/profile/06427292833689510634
  Svara
 • nej har tapppat min motivation till träning med …men hoppas att lusten till att promenera kommer i takt med vårljuset nu ..*ler

  Pernilla

  Svara
 • Hej Julia!
  Vad duktig du har varit med viktnedgången. När det gäller träning så tror jag att nyckeln är att hitta nåt man tycker är roligt. Annars blir det lätt att man ger det typ två veckor och sen lägger av? Jag har aldrig gillat att träna, men för några år sen började jag åka längdskidor och älskar det. Förra sommaren skaffade jag rullskidor och nu i år åkte jag Vasaloppet :-). Du må tro att jag känner mig nöjd :-). För dig kanske det är nåt helt annat som passar och kom ihåg att trädgårdsarbete också är träning! Dina barn är ju så små också så det är inte lätt att hitta tiden, men snabbare än du anar får du lite mer av den varan och kan satsa på dig själv på ett annat sätt. Känn alltså ingen stress. Kram och tack för en fantastisk blogg!

  Anonymous 2013-03-14 14:36:13
  Svara
 • Hej!

  Mitt tips är att träna något du tycker är roligt. Har du tränat något innan du fick barnen? Viktigt också att börja i små doser och med små delmål så man inte ledsnar efter ett tag.

  Promenader är bra och vardagsmotion ska man inte underskatta. 🙂 Men jag tipsar om löpning. Lätt att göra, ganska minimalt med utrustning och det kan du göra nästan varsomhelst. Tänkte på dig med tre barn och kanske lite svårt att få ihop tid till att gå till gym/gympaklasser?
  Annars är gym, yoga spinning, simning andra tips. Men som sagt viktigast är att du gör något du tycker är roligt. Annars är det lätt att man drar igång men tröttnar snabbt.

  På återseende
  Kram Tina

  Tinas lilla vrå 2013-03-14 12:09:14 http://www.blogger.com/profile/03304251663561379264
  Svara
 • Oj duktiga du! Här är det någon som inte har tagit tag i graviditets kilona!!! Jag har stoppat ner huvudet i sanden istället. Hoppas på viktras när växtsäsongen kommer igång och man ska jobba i trädgården!!!

  an angel at my table 2013-03-14 12:08:25 http://www.blogger.com/profile/03566834966938032807
  Svara
 • Så duktig du är! Jag försöker själv hitta motivation till träning, behöver det verkligen och har övningar jag borde göra för rygg osv, men det blir verkligen aldrig av. Lycka till till oss båda! 😉
  Kram Anna

  Annas skattkammare 2013-03-14 12:08:16 http://www.blogger.com/profile/17629149899393392826
  Svara
 • Jag hittade min inspiration hos ”Lofsan”, ”Militärmamman” och den nyaste av dom alla:
  http://allakantrana.wordpress.com/

  Lise-Lott 2013-03-14 10:55:19 http://minafyravaggar.blogg.se/
  Svara
 • Hej Julia! Har precis hittat till din fina blogg:)

  Försöker också hitta motivation att träna. Men det är svårt när det är kallt och ruggigt ute….Hoppas på att solen kommer snart så att jag får lite ny energi!

  Sara 2013-03-14 10:23:10 http://myfinnishdelights.blogspot.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!