JULIA K

Belles födelsedag

 
Belles födelse – Min förlossningsberättelse
Efter klockan 1

Under natten den 5:e juli så började jag känna mig aningen konstig i kroppen med ett tryck nedåt som inte kändes helt hanterbart. Vid klockan 2 steg jag upp och började vanka omkring och känna ”oro” i kroppen.
Jag tog en alvedon samt en dusch och försökte lägga mig utan att lyckas.

Klockan 3

När klockan närmade sig 3 så bestämde jag mig för att ringa till förlossningen och konsultera lite huruvida förlossningen kanske kunde vara på gång eller ej…kände mig vid det här laget väldigt orolig och osäker.
Jag kände mig gråtfärdig och så otroligt osäker på om jag verkligen skulle dra igång hela projektet med barnvakt ( mamma bor på Ingarö ca 10 mil från Björsta ), eventuellt väcka barnen samt Carlos som skulle upp tidigt och arbeta. Just i den stunden så kändes det likvärdigt med jordens undergång ungefär, att behöva ”störa” alla.
I telefonen svarade en barnmorska och när jag berättade för henne hur jag mådde så brast det. Tårarna trillade och allt kändes bara så otroligt jobbigt. 
Hennes omtänksamma, vänliga men allvarliga röst sa att jag skulle packa ihop mina saker och komma till förlossningen omedelbart.

Jag vankade lite till och klädde på mig i sakta mak. Till slut väckte jag Carlos. Ringde till mamma och vår sommargranne B som skulle vara här tills mamma anlänt. B hastade över på fem snabba minutrar och sedan bar det av mot Södertälje sjukhus vid kl 3.45. 
Under resan på ca 10 mil så hade jag intensiva värkar som blev allt starkare och kom ungefär en gång i minuten. Carlos körde snabbt som vinden och jag andades mig genom värkarna och försökte hålla mig lugn.

Förlossningen

Klockan 4.25 skrevs jag in på förlossningen och fick direkt byta om och lägga mig i min säng. Jag kände mig rädd men också trygg då jag äntligen var framme och slapp föda hemma eller i bilen som jag fasat för under nio månaders tid. Barnmorskan jag talat med i telefon blev också ”min barnmorska” under förlossningen och jag är henne evigt tacksam för hennes fantastiska stöd i telefonen och under själva förlossningen.
      
Klockan 4.40 fick jag lustgas men jag kände mig inte helt tillfreds med resultatet då själva värkarbetet redan var gjort så att säga. Undersökningen visade att jag var öppen 10 cm och DET kändes bra jag kan lova 🙂 Då förstod jag att det inte kan vara speciellt lång tid kvar…

Klockan 5.00 gick vattnet.
Klockan 5.15 fick jag krystvärkar. Ont ont ont men det var ”bara” att härda ut och låta kroppen ”göra det den ska” så att säga…

Klockan 5.33 föddes Belle. Känslan när hon äntligen föddes och fick komma upp på mitt bröst är obeskrivlig…det är så oerhört skört, vackert, fantastiskt och alldeles alldeles underbart. Det är så svårt att sätta ord på alla känslor man känner som nyförlöst…
Efter den obligatoriska läkarundersökning ungefär 6 timmar efter förlossningen så åkte vi lyckliga men trötta hem till Björsta och barnen. 

Jag känner mig oerhört stolt och lycklig när jag tänker tillbaka på Belles förlossning. Jag är så tacksam för att jag fått uppleva lyckan av att få föda tre friska världsfina barn.

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • Hela jag sitter hör helt knottrig på hela kroppen av att läsa detta! Stort Grattis!

  Fick oxå mitt tredje barn fast för fyra nån sen, i mars. Vet precis känslan när de kommer ut o läggs på ens bröst. Fantastiskt!

  Blev oxå en tös, o nu är hon sådär härligt medveten o glad. Åh du har massor att sw fram emot.

  Våra ”stora” barn är en pojke på 8 år o en flicka som snart fyller 6 år. De myser massor av att ha en lillasyster o ör väldigt hjälpSamma. Underbart!

  Kram
  Anna

  Anna-Panna 2012-08-05 12:40:26
  Svara
 • Åh, tack för din fina berättelse. Jag ska själv få mitt första barn i höst och det betyder mycket att få läsa någon annans historia! Kram Elina

  Svara
 • Underbart, här trillar en liten tår… Varmt grattis till er lilla dotter och tack för att du delar med dig! Känner igen och minns mina egna tre förlossningar =)

  Jonna 2012-07-28 23:38:54 http://www.idealisten.blogg.se/
  Svara
 • vad underbar du är som släpper in oss på detta sättet! att få lyssna på din fina berättelse eller snarare läsa kanske! =)vad härligt att allt gått bra, och vilken vacker liten kicka…Belle, den vackra!
  hade faktiskt tänkt ta det namnet jag också, men så kom det en Charlie istället =) men än så finns det tid…;)många kramar till er och bara myyys nu!
  // sara

  Mrs Lollipop 2012-07-24 21:24:10 http://www.blogger.com/profile/13323127307297062696
  Svara
 • Grattis till Elle och även till er andra i familjen! Roligt att du delar med dig av förlossningsbeättelsen. min andra förlossning var liknande din förutom att vi skrev in oss vid 05.20 och vår dotter tittade ut 50 min senare. Så skönt att man hann in i tid (bor på muskö o har lite längre till Södertälje)

  Passar på att säga att du har en fantastiskt blogg. Mysig och inspirerande på alla sätt!

  /Frida

  Frida 2012-07-22 23:57:17 http://www.fridsingen.blogspot.com/
  Svara
 • Jag beundrar dig! Så duktigt du är och vilken lycka att ni fått 3 helt underbara friska barn! <3

  Har själv en son på 13 månader och blir alltid så rörd av att läsa förlossningsberättelser då de är de häftigaste man kan vara med om!

  Kramar!

  Josefin mamma till Oliver 2012-07-22 21:51:58
  Svara
 • Vilken känsla du lämnar, ögonen tårars. Har ca 8 dagar kvar i väntan på vår tredje. Är i ungefär samma sits med barnvakt långt bort och långt till sjukhuset. Kan förstå din vånda över att när ska man ringa och sätta igång allt. Stor kram till dig och din fina familj 🙂

  Anonymous 2012-07-22 16:39:36
  Svara
 • Det är magiskt det där med att föda barn. Skönt att det gick ganska snabbt och att ni fick komma hem så fort också!

  IVF karusell 2012-07-21 23:35:15 http://www.ivf-karusell.blogspot.com/
  Svara
 • So wonderful!

  country girl 2012-07-21 22:27:54 http://www.blogger.com/profile/13347524768245781298
  Svara
 • Tycker du är väldigt duktig och stark. Härda ut… Själv såg jag döden i vit ögat… Du å din familj verkar vara så härliga.all lycka till er!

  jossan 2012-07-21 20:53:04
  Svara
 • Tack för att du delade med dig!
  Det låter fint och mysigt.
  Kram

  Mikaela från Finland 2012-07-21 20:17:43
  Svara
 • GRATTIS. Som mamma är det alltid lika kul att läsa om andras förlossningar, och visst blir man berörd, varje gång.
  Och vilket fint namn!
  kram Ulrika

  Svara
 • När jag läser din berättelse känner jag så väl igen mig. Ögonen fylls med tårar o jag får svälja en extra gång.

  När jag klickar in här och vill lämna en kommentar så vet jag inte riktigt hur jag ska formulera mig kort, mkt vill ut 🙂
  Läser vad de andra skrivit och blir full i skratt av vad WilleBus skrivit: ”vacker förlossning”!! :DD

  Jag har 2 barn själv (pojke född i mars 2007 och flicka född i okt 2011).
  Båda mina förlossningar har startat med att vattnet gått runt 5 på morgonen när jag legat i sängen. Pojken låg på ”fel” håll och jag fick åka ambulans in fast vi bodde granne med sjukhusområdet. Han va ute 1,5h senare född med fötterna först.
  När jag väntade min andra va jag så orolig att jag inte skulle hinna in. Vi bor granne med en barnmorska och jag hade fått hennes nr fall jag behövde ringa henne om det skulle bli hemma-födsel.
  Min andra låg med huvudet nedåt (rätt). Vattnet gick kl 5 och vi hann precis! 5.25 kom vi in på bb, 5.35 föddes dottern. Otroligt men väldigt skönt att det går över fort!
  (Jag känner så väl igen din oro och lättnad av att äntligen vara på plats! :))

  Idag är lilla Evelin 8 månader och tar sig fram hasandes längs golven, hon har fått 2 framtänder och
  Ludvig är så glad över att vara storebror! =)

  Tack för att du delar med dig av ditt liv, dina tankar, önskningar, funderingar och allt annat fint.
  Du är en stor inspirationskälla!!
  Ibland känner man sig som att man kanske härmas lite väl mycket med vissa saker men allt du visar är så vackert!

  Lycka till önskar jag dig.

  Kram / Helena, Ystad.

  Anonymous 2012-07-21 11:03:02
  Svara
 • Här rinner tårarna när jag läser din fina berättelse… Så skönt att du hann in och allt gick bra 🙂 Min 2:a förlossning påminner om din 3:e. Vaknade vid 06tiden och kunde nästan inte bestämma mig om det var dags eller ej.. 09.15 var han född 🙂
  Ha det nu såå bra och snosa allt ni kan!
  Kram Katarina

  Svara
 • Saknar ord… Jag ryser och känner glädje för din och din familjs skull! All lycka i världen till er!
  Kram Anna

  Ekenäsliv 2012-07-21 10:31:50 http://www.ekenasliv.se/
  Svara
 • Verkligen en bra beskrivning av de sista timmarna före en förlossning. Tänk att all smärta man känner innan försvinner direkt man får den lilla i famnen.

  Kram Cattis

  Svara
 • Du milde tid så vackert du skriver! ♥ Blir så berörd! Och speciellt idag, efter att ha varit till BB och ”snusat” och gosat med min lillasysters ett dygn gamla pojk-baby! Alla barn är mirakel! Mina tre är födda med planerade snitt, men det är inget jag någonsin varit ledsen för! Lyckan är att ha fått dem!

  Önskar Dig, Lilla Belle och din fina familj en skön fortsatt sommar!

  Seralias Stuga 2012-07-20 22:20:06 http://www.blogger.com/profile/03534079802645351160
  Svara
 • Fin berättelse!!

  ETT FRIDFULLT HEM 2012-07-20 21:46:49 http://www.blogger.com/profile/12993750179581300164
  Svara
 • Nu gråter jag, så fint, tack för att du delar med dig 🙂
  Önskar jag fick föda naturligt, men tyvärr, blir det en 3:a blir jag tvungen till snitt igen 🙁
  Hade en katastrofförlossning med V, med T-snitt och grejer, låg 18 timmar innan de skar upp mig. Fick bli planerat med I, de bedömde att livmodern var för svag för krystvärkar. Det är en sorg för mig att inte få föda naturligt samtidigt som jag är överlycklig över mina två friska vackra barn 🙂

  Kram på er
  Catta

  Ljuva Magnolia 2012-07-20 21:41:12 http://www.blogger.com/profile/17191124863599692366
  Svara
 • Åh vad vackert du skriver grattis till er Belle kram Sofia

  Svara
 • Va skönt att allt gick bra och att du hann in i tid… jag vet ju att du oroat dej för det.
  Det är verkligen ett underverk att vi människor kan göra små barn…♥
  Kram Annika

  mormorMärtas 2012-07-20 21:00:16 http://www.blogger.com/profile/05832805703289723049
  Svara
 • Blir berörd av att du delar med dig och berättar! Så fint att få ta del av.
  Kram

  Gabriella 2012-07-20 20:50:21 http://elephantzoul.blogg.se/
  Svara
 • Förstår att du är lycklig över tre friska barn men jag är också oändligt lycklig över mina tre även om en av dem har flera funktionsnedsättningar och aldrig kommer att bli frisk.

  Anonymous 2012-07-20 20:22:13
  Svara
  • Svar på Anonymouss kommentar.

   Det ska jag komma ihåg, tack för dina ord! Det är något extra med de barnen som inte ”är som alla andra” även om inte alla kan se det, men jag ser det och det är väl det som är det allra viktigaste

   Anonymous 2012-07-22 07:08:33
   Svara
  • Svar på Anonymouss kommentar.

   Såklart att du är!! Barn med funktionshinder väljer sina föräldrar extra noga, kom ihåg det! 🙂 Kram till dig och dina.

   Anonymous 2012-07-21 21:13:04
   Svara
 • 3,5 timmar! Det var smidigt! Önskar man haft det likadant 😉

  Anonymous 2012-07-20 20:12:13
  Svara
 • Herlig å høre at du har hatt en drømmefødsel 🙂
  Du har all grunn til å være stolt!
  Nyt resten av sommeren og din nydelige familie.
  Klem Anette

  Emmas hvite borg 2012-07-20 19:51:57 http://www.blogger.com/profile/01968960500757804784
  Svara
 • <3

  Ninas hjem ♥ SuperLille 2012-07-20 19:43:09 http://www.blogger.com/profile/06635055937006844546
  Svara
 • Blödig som man är så rinner tårar när man läser om förlossningar, så knäpp blir man väl när man själv provat på det 😉 Det får vara du Julia, till att få till det så bra, vackra barn, vackert hem och så nu en vacker förlossning 😉 Precis som man vill att den ska vara på något sätt. Själv är man nog inte gjord för att föda barn, men 2 fina har det blivit trots att de fick ta nödutgången bägge gångerna 😉 Ta vara på er underbara tid och glöm inte varje dag stoppa näsan i nacken på Belle, inget luktar bättre än en liten bebis.

  Svara
 • Åh jag älskar förlossningsberättelser. Jag liksom lever mig in i den…Och eftersom man själv varit med om det så tänker man tillbaka på sin egen och på vissa bitar.
  Så härligt att allt gick bra…lagom fort och att Belle är frisk.
  Många som åker hem fort efter förlossningarna. Jag tackar gudarna att jag inte gjorde det med mitt tredje barn. Dagen efter hans födelse vid tre tiden. Slutade han andas helt. Han blev stel som en pinne och blå. Ur munnen kom fragda och jag fattade inget.Barnmorskorna ryckte han ur min famn.Snabbt in och de sög och försökte få luft i honom. Efter 10 min börja han komma tillbaka.In på neo för extra övervakning Alla har ju rätt att göra som man vill….men jag blir så närvös när man åker hem för tidigt. Hade vi gjort det hade vi aldrig haft Kalle hos oss idag.
  En dramatisk start med andra ord….men lycka att ha han hos oss nu.
  Nu blev det lite dyster…förlåt.
  Jag vill säg att jag är så glad för er….skickar mycket kärlek och lycka till er..
  Kram Malin

  Barn & Inredning 2012-07-20 18:26:51 http://www.blogger.com/profile/07738082955717415695
  Svara
 • Visst är det ett mirakel! Det finns liksom inga ord. Nu ska ni njuta av den här härliga tiden, med liten bebis. En jättefin berättelse! Tack!
  Kram

  Prinsessorna på Bellevue 2012-07-20 17:56:06 http://www.blogger.com/profile/09093371109219872306
  Svara
 • Blev riktigt rörd av din berättelse. Ska ska själv föda mitt andra barn i oktober. Grattis till den lilla tjejen! Hälsningar Ebba

  Anonymous 2012-07-20 17:11:52
  Svara
 • Skönt att allt gick bra!
  Det är bara knappt 5 mil Björsta-Södertälje väg 225, (men det kanske upplevdes som dubbelt så långt!).

  Anonymous 2012-07-20 17:05:51
  Svara
 • I look at my four beautiful and healthy children and thank God every day for what I’ve been blessed with. The whole process of creating and giving birth to another human being is so intricate that each and every one of us truly is nothing short of a miracle. Thank you for sharing your birth story. 🙂

  ~ Wendy
  http://Crickleberrycottage.blogspot.com/

  Wendy McDonagh-Valentine 2012-07-20 14:52:55 http://www.blogger.com/profile/01960081613348728607
  Svara
 • Jag känner så mycket när jag läser din berättelse. Tack för att vi får ta del av den och känna det fantastiska som du precis har upplevt.
  Kram

  Villa Sjöhaga 2012-07-20 13:51:18 http://www.blogger.com/profile/14204022437746270137
  Svara
 • Jag känner så mycket när jag läser din berättelse. Tack för att vi får ta del av den och känna det fantastiska som du precis har upplevt.
  Kram

  Villa Sjöhaga 2012-07-20 13:50:19 http://www.blogger.com/profile/14204022437746270137
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!