JULIA K

Inköpslista till lillasyster

Hej,
Tack sötaste! Ni är verkligen världsbra på att göra mig glad 🙂 !

Ok, listor är något jag verkligen tycker om. ”Bebislistor” är ju så himla mysigt att knåpa ihop.
Min lista för vårt tredje barn är inte på långa vägar lika omfattande som den var när Noell låg i min mage. Man lär sig med åren och behoven ser olika ut. Även årstiden spelar in en roll såklart. Sommarbebisar behöver inte lika mycket som vinterbebisar.
Vill någon lägga till eller tycka till så går det jättebra, jag kanske har glömt bort något superviktigt man vet aldrig…
Vi har nästan ingenting kvar från barnen mer än en vagga och lite kläder så det mesta ska/har inhandlats om på nytt.

Kläder

Jag satsar på mjuka sköna plagg gärna i ekologisk bomull så långt det går.
Den första tiden är omlottbodysar och pyjamasar oumbärliga. Bedårande små klänningar får vänta till lite senare. Fast någon enstaka kan jag nog inte låta bli…
Kappahl och HM har riktigt härliga babyplagg just nu. Så sött så sött!

* Bodysar
* Mjukisbyxor
*Koftor
*Pyjamasar
*Strumpor

*Tunna mössor
*Tunn stickad bomullsoverall för kyliga sommarkvällar

Underbar pyjamas från min butik i ekologisk bomull.
Åka och Bära

Lillasyster ska få åka i en svart Urban Jungel. Jag hade en som syskonvagn till Noell och Elle och var supernöjd så det får bli en repris men i singelmodell. Perfekt ”vi bor på landet vagn” 🙂
I vagnen vill jag ha en ljusrosa åkpåse från Simple World också beprövad sedan tidigare.
Skötväska struntar jag helt i och kör på min svarta vardagsväska i skinn från Mulberry. Skulle jag få för mig att köpa en väska att hänga på vagnen så skulle det bli DENNA.
En bärsele tycker jag är toppen att ha både hemma och när man är på vift.

* Vagn med tillbehör ( myggnät, regnskydd, fårskinn, åkpåse samt väska)
* Babyskydd till bilen
* Bärsele Babybjörn
*Flytväst när vi ska ut i skärgården med båten
Åkpåse från butiken Simple World
Sköta om, mysa och Sova
Till en början så ska lillasyster få sova i en takhängd vagga som vi har kvar sedan Noell och Elle.
Små söta sängkläder tänkte jag hinna sy själv.
Skötbord skippar jag alldeles denna gången och kör med en skötbädd inhandlad på Ikea. På den mjuka handdukar som skydd. Ikea har också små frottélappar som är toppen att ha lite varstans speciellt den allra första tiden. Filtar har haft en rykande åtgång och jag har haft en i vaggan, en i bilen, en i vagnen, en i vardagsrummet osv ja ni hör nu. Filtar och små plädar är oumbärliga 🙂

* Takvagga
* Sängkläder till vaggan
* Filtar i mängder
* Skötbädd
* Små trasor/handdukar
* Blöjor
* Våtservetter
* Badolja till bad och massage
* Mjuk hårborste
* Badbalja
* Babyvakt
* Babysitter ( ett av våra bästa köp till barnen någonsin )

Vagga från Leander.
Gosig mjuk filt Himla från min butik.
Det känns nästan lite overkligt att skriva en inköpslista till en bebis för tredje gången…
Trots stora magen och det faktum att jag redan har två älskade barn och således borde veta att ”det är på riktigt” så att säga.
Det är bara så otroligt stort det här med att vara gravid. Så stort att jag nästan inte begriper att det är sant och på riktigt att vi faktiskt ska få en ny liten familjemedlem som får en lika stor plats i våra hjärtan som Noell och Elle.
Nu en lugn kväll i sängen för min del.
Kram/Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Hej!
  Jag har med den rosa filten till min dotter…O nu är min fråga såg att du hade en egen butik..finns den kvar att köpa denna filt..den vi har börjar bli rätt sliten…Tack för svar 🙂 kram

  Mamma till William och Wilma 2013-09-19 14:22:45 http://blondis81.blogg.se/
  Svara
 • Som så många andra vill jag också tipsa om en mer ergonomisk bärsele än babybjörn; vi har en Manduca och den är verkligen toppen! Idag är vårt barn 1½ år, och vi bär honom fortfarande i den ibland, om vi t.ex. är på längre skogspromenad, och det funkar jättebra! Går att använda ända från 3,5 kg, alltså nyfödd bebis, till 20 kg. Super verkligen! 🙂

  Annars har du gjort en jättefin lista! Vi har en Baby björn babysitter, ergonomisk den med, och den var verkligen toppen! 🙂

  Lycka till med allt!
  /Sandra

  Anonymous 2012-05-11 12:53:08
  Svara
 • Jag vill oxå tipsa om ergonomisk bärsele, själv hade jag en Ergo och både jag och sonen älskade den.
  Jag har en krockskada i ryggen men med Ergon kunde jag bära i flera timmar (om det behövdes)
  Det blev många och långa skogspromenader med barn och hund, den var verkligen mitt bästa köp.

  Anonymous 2012-05-10 15:56:13
  Svara
 • Mycket snyggare också 😀

  Sara 2012-05-10 11:31:13
  Svara
 • Tips 🙂 Hoppa över Babybjörn och kör en eronomisk bärsele istället. Typ Beco Gemeni http://www.edenbaby.se/catalog.php?category=2

  Den kan du även ha direkt medan man inte bör ha babybjörn för små bebisar.

  Har provat båda o det är helt klart stor skillnad. Både för bebis o den som bär.

  Sara 2012-05-10 11:29:11
  Svara
 • ja, visst är det underligt att man ska få en till att älska på samma sätt som de ”stora” man redan känner…
  kram, fina du /ninna

  kaos i ett vitt hus 2012-05-10 09:22:13 http://www.blogger.com/profile/17614957276209205887
  Svara
 • En ”näsfrida” ifall lillasyster blir förkyld, det blir lättare att hjälpa dem andas genom näsan då. Varit kanon till mina grabbar.

  Lycka till!

  Julia A. 2012-05-10 07:45:03
  Svara
 • http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2011/october/baby-bjorn-vs-ergonomiska-barselar.html

  här kommer en länk med kort förklaring om varför man bör välja en ergonomisk bärsele. Du kan googla istället om du vill så går det att läsa hur mycket som helst. Sen måste jag säga att en sjal är underbart att bära i när bebisen är riktigt liten.
  och härifrån köpte jag min sele: http://www.edenbaby.se/catalog.php?category=2

  Anonymous 2012-05-10 05:31:59
  Svara
 • Spännande att läsa att ni tycker att babysittern var ert bästa köp, det är nämligen vårt sämsta vad gäller babyartiklar. Användes ett par enstaka gånger men stora protester varje gång varefter den snabbt gavs vidare 🙂
  Vad gäller bärsele skulle jag starkt rekommendera något annat märke än babybjörn. den är inte ergonomiskt utformad för bebisen och de flesta jag känner inklusive jag själv klarade inte av att bära med den längre stunder då det gjorde ont i axlarna och bebisen kändes för tung redan vid 3 månaders ålder. Själv har jag en beco butterfly som jag är supernöjd med och har i enstaka fall bärt mina barn i den ända upp till 2 års ålder (jag har stora, dvs långa och tunga barn). Jättebra om barnet är sjukt och vill vara nära medan man själv måste laga mat eller om tex prommenaden blev lite längre än man tänkt. Jag vet också att ergon är väldigt populär.

  Anonymous 2012-05-10 05:26:45
  Svara
 • Tycker du knåpat ihop en fin och bra lista!

  Har en 7 mån bebis här hemma. Mysigt att göra lister, men det är säkert väldigt olika från bebis till bebis vad man är i behov av. Dregglisar, massa filtar och plastad frotté är vad jag kommer på! Men det mesta går ju faktiskt att skaffa efter att de är födda. Men de flesta gillar nog att förbereda, det är nog en del av graviditeten =)

  Ser fram emot att se den nya bebisen så småningom!

  Trivsamma förändringar 2012-05-09 22:24:08 http://www.blogger.com/profile/14533849102129071034
  Svara
 • Tack för en härlig och inspirerande blogg! Vill tipsa dig om en svensk hudvårdsserie som heter Dermanord. Underbara produkter och det finns massa fina produkter till bebisar. Baby milk bath och baby lotion är sååå bra! Bra priser och fria från alla mineraloljor, silikoner m.m..

  Lycka till, Anna

  Anonymous 2012-05-09 22:16:07
  Svara
 • Hei
  Spennende med ny baby:) Lykke til:)
  Vil tipse deg om Norske Memini. Veldig fine klær til baby og større barn. Legger med link til Memini Sverige (facebookside) og Memini sin nettbutikk i Norge.

  https://www.facebook.com/#!/pages/MeMini-Sverige/326299734100143

  http://www.meminishop.com/

  Forresten en veldig fin blogg du har. Følger deg:)
  Mvh Randi

  Svara
 • Du är så duktig Julia:) vilken bra och fin lista du har gjort, tycker du har fått med alt som en liten bebis behöver til att starta med. Jag tycker om att köpa en liten gosig mys- nalle som ventar hemma i vaggan/ sengen till bebisen kommer hem, kanske det blir en favorit:)
  Ta hand om dig och magen, vakra du!

  Mitt hjerte 2012-05-09 20:54:12 http://www.blogger.com/profile/06432746589860272657
  Svara
 • Listor är toppen, jag började skriva listor ganska tidigt, att köpa, att ha med till Förlossningen, bb, osv. Jag åkte till Ullared och handlade mycket som amningskupor, salvor, nappar osv. Fina grejer från din butik!
  Kram Anna

  Annas skattkammare 2012-05-09 20:37:23 http://www.blogger.com/profile/17629149899393392826
  Svara
 • Ohh älskar Himlas härliga baby textilier. Vi har också tagit in dessa i vår butik :o)

  Ninas Vardag 2012-05-09 20:23:25 http://www.blogger.com/profile/12121712295049183880
  Svara
 • att vara gravid och att föda barn är nog bland det häftigaste man kan vara med om.
  är nästan lite avis på dig, men snart är det min tur igen 😉

  Livets Lilla Underbara 2012-05-09 19:03:59 http://www.livetslillaunderbara.blogspot.com/
  Svara
 • Så fina saker du har lagt upp!
  Härlig inspiration!

  Lifestyle by Josefine 2012-05-09 18:55:59 http://www.blogger.com/profile/14859249279016555690
  Svara
 • Oj har nästan glömt hur många saker de små behöver.
  Jag tycker tygblöjor är toppen och miljövänligt.
  Kram Katha

  katha´s kortmakeri 2012-05-09 18:49:39 http://www.blogger.com/profile/04013170047286151714
  Svara
 • Den där pyjamasen var verkligen supersöt.

  Sandra på Ön 2012-05-09 18:34:36 http://www.blogger.com/profile/18141151166936855993
  Svara
 • Kære Julia,

  sikke en flot blog, er helt vild med den.

  Vil hører om du vil sælge fra din hjemmeside til mig når jeg bor i Danmark?

  Er meget interesseret!!

  Håber du vil kigge forbi min nye blog:-)

  Knus Tina

  Svara
 • Det var en gedigen lista måste jag säga! 🙂 Man har ju så dålig koll på allt som man behöver när man inte har barn själv. Det ska bli så spännande att se ert lilla pyre. Jag är säker på att hon är lika fin som båda era barn. Sköt om dig! Kram Jenny

  Jennyshemochharmoni 2012-05-09 18:18:15 http://www.blogger.com/profile/06834743958327672332
  Svara
 • jag undrar vart man kan få tag på ett diskställ i trä?
  Kommer du ha någon i butiken?

  Anonymous 2012-05-09 18:06:12 http://mittvitabo.se/
  Svara
 • Listor är super bra. Då har man koll och kan pricka av allt eftersom. Badtermometer tycker jag är suverän, jag har jätte svårt att bedöma vattnets temperatur.

  Kram/Anna

  Huset i bullerbacken 2012-05-09 17:52:37 http://www.blogger.com/profile/04198165881668107034
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!