En mycket anspråkslös tisdagsdukning hemma hos oss.
Hej!
Tid för soppa!
Soppa till middag är ju så otroligt gott tycker jag, och nu är den rätta tiden inte sant?
Ska vi dela med oss av våra favoritrecept på soppa?
Länka till blogginlägg, recept eller skriv ett recept här bland kommentarerna så blir jag jätteglad 🙂 !
Vissa dagar ska middagsbestyren gå fort undan. Idag var just en sådan dag så det blev en mycket enkel och snabb tomatsoppa,
Som tillbehör morotsstavar och hembakt pitabröd ( som bakades i söndags ).
Mjuk tomat- och pastasoppa
Recept från boken Husmorsorna
2 pressade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
lite olja
1 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
4 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 1/2 dl grädde
salt & peppar
1 dl hackad färsk basilika
2 dl kokt pasta al dente
Fräs vitlök och lök mjuk i lite olja, lägg sedan i tomatpuren så den får fräsa med en stund.
Häll i krossade tomater, vatten, fond, grädde och låt soppan puttra ett par minuter. Krydda med salt, peppar och basilika. Häll i pastan och servera!
Som vanligt så kan jag inte följa recept utan måste addera till ditt och datt. Jag använder mig även av ekologiska produkter och råvaror så mycket jag kan och ser receptet mer som en bas. Det här med fonder är jag något skeptisk till, jag använder mig utav ekologiska tärningar eller Voltaires på burk. De är ok hoppas jag!? Någon som brukar göra egen fond föresten och vill dela med sig av tips?
Smaka av flera gånger och gör så att den passar just er smak 🙂 !
Kram/Julia
http://lyckansdag.blogspot.com/2011/09/jag-har-sett-herr-kantarell.html
Supergod kantarellsoppa!
Jag har ett recept på liknande tomatsoppa – serverar alltid mozarellaost i tärningar till – supergoda att lägga i soppan, blir härligt mjuka och goda.
Soppa är så gott mmmm
Måste testa ditt sopprecept! 🙂
Her kommer 3favoritter hos oss 🙂
http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kylling-og-fjarkre/7974.cms?hot-kyllingsuppe
http://trinesmatblogg.no/2010/10/tomatisert-fiskesuppe-med-hvitl%C3%B8kskrem/
http://trinesmatblogg.no/2011/01/fyldig-laksesuppe-med-dill/
Ellers lager vi klassisk kjøttdeigsuppe og suppa som står på buljongpakken innimellom.
God kveld 🙂
Hej Julia!
När jag är i Göteborg äter jag gärna på Magasinsgatans, soppställe. Helt underbart med nybakt bröd till.Dessutom billig mat. Bara deras toalett är värt ett besök. Byggd i en trappa, som en ”kungastol”. Lite ”ruffigt”, men hemtrevligt.
Min favorit är linssoppan som jag försökt härma.
Använder röda linser kokta i buljong,en skvätt rödvin,fräst riven morot, scharlottenlök,vitlök, röd spetspaprika,minitomater och persilja. Servera med gott bröd
Hoppas det smakar/ Susanne Oskarshamn
Soppa blir liksom aldrig fel! Nu till hösten känns det extra aktuellt!
Be gärna dina vänner ”gilla” Style Knowledge på facebook eller på styleknowledge.se så är både du och dom med i utlottningen av ett presentkort värde 200 kr att utnyttja i webbshoppen! Utlottningen sker måndagen den 10/10 så fram tills dess är det bara att ”gilla” på!
Önskar dig en fantastisk dag!
Mysigt med höst och soppa!
Jag kokar allt som oftast min egen fond. Det är verkligen super enkelt! Styckar jag en kyckling så kokar jag skrovet med lite lök, morötter, lagerblad och vatten. Samma sak gör jag på resterna när jag fileat fisk.
Grönsaksfond gör jag flera gånger i veckan genom att lägga skal och andra rest produkter när jag ansar grönsaker i en kastrull. Häller sedan på vatten och låter allt koka länge. Sedan är det bara att sila hälla upp på flaskor eller burkar och frysa in. Så har du alltid tillgång till härlig hemmagjord fond utan konstiga tillsatser. För att kunna koka på skal och likande är det viktigt att grönsakerna är ekologiska.
Kram Decirèe på www.bakingnewstoyou.blogspot.com
Gud så gott! Jag älskar verkligen soppor! Den där måste jag prova 🙂 KRAM!
Oj, en sån mysig blogg, länkar din blogg till min (vitavidder.blogspot.com) kram Marie
Tack för tipset. Det låter gott och smidigt att göra. Vilket fint dukat bord.
Kram Therese
Voltaires på burk känns som det bästa valet?
Undrar snabbt över ditt fina porslin på bordet? Märke? Är på jakt efter ny kollektion!
En krämig Purjo och potatis-soppa är aldrig fel, dock väldigt proteinfattig..
Kram
Hej Julia! Vi är en äkta soppfamilj minst en gång i veckan äter vi sopppa. Just nu är det trattkantarellsoppa som är favoriten och en höjdare är kycklingsoppa. Jag mailar gärna över recepten. Tomatsoppa låter inte helt fel det heller. Kramiz Mia-Mia
Hei kom innimellom bloggene din helt tilfeldig. Utrolig lekker. Her likte jeg meg :)) Tomatsuppen ser himmelsk ut. Klem fra Tone
SOPPA! Varför äter man inte mer soppa?! Det är ju så gott och oftast rätt lätt att göra!! MUMS!!
Jag har gjort fisksoppa med saffran och den är otroligt god. Tyvärr har jag inte receptet kvar men det finns bara en googling bort.
Och köttfärssoppa är gott.. och svampsoppa.. och..!! Ja! Mycket gott finns det!
Ha det gott!
Så gott och mysigt.:-) Stina
Hej Julia!
Älskar oxå soppor, speciellt nu på hösten!
Din tomatsoppa låter jättesmarrig, vilken fin skål du har den i:)
Jag har ett recept på chilisoppa som heter ”mormor Ainos chilisoppa” (från syrrans svägerskas mormor:)), det får du
här:
Mormor Ainos chilisoppa.
ca 300-400gr nötfärs
2gula lökar
3-4 klyftor vitlök, hackade eller rivna
4-6 potatisar, skivade
1 burk krossade tomater (brukar ta Hemköps med chili)
3-4 msk tomatpuré
1½-2 liter vatten
3-4 tärningar grönsaksbuljong
1röd paprika, hackad
1 dl persilja hackad
salt, svartpeppar och chilipeppar
Bryn lök och nötfärs i en stor kastrull. Häll i de krossade
tomaterna och tillsätt tomatpurén. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna.
Låt koka upp.
Lägg i potatisen koka tills den är lagom mjuk, ca 10 minuter.
Lägg i paprikan och persiljan. Krydda efter smak.
Ha en trevlig kväll!
Kraam Jenny/Hemma på Kråkered