JULIA K

Det här med djur…

Godmorgon!

Först några tankar om min blogg.
Tack snälla snälla  för responsen i förra inlägget som ju egentligen endast var en länkning till ett annat inlägg. Så många kloka tankar och jag blir innerligt glad, för att ni ”förstår och uppskattar mig”.
Jag är jag. Jag vill förmedla en inredningsglädje och min passion för det som jag tycker är vackert. Jag vill även dokumentera vår renoverings och byggresa. En glimt av vardagen och mina älskade barn.

Jag driver en gårds och nätbutik. Utan kunder, ingen butik. Jag vill självklart ha så mycket ruljans det bara går eftersom butiken är mitt jobb och ger mig en inkomst. Men jag vill aldrig aldrig att ni som tittar in här ska känna stress, missnöjdhet, irritation eller köphets. Jag vill självklart visa upp allt fint som dyker upp i butiken, men aldrig kränga något ”bara för att”. Det känns aningen splittrat emellanåt…
Hursomhelst, jag hoppas att var och en av er som kikar in, finner min blogg avkopplande och inspirerande om inte var gång så iallafall ibland 🙂 Är så glad att ni tittar in här hos mig!

Ok, det var dagens tankar om hur jag ser på mitt bloggande 😉 och nu till det här med djur…
Noell älskar djur och har alltid gjort det. Allt från små läbbiga insekter till större djur såsom skogens konung. Han slukar djurböcker och kan sitta i evigheter med Farbror G och fördjupa sig i alla dessa faktaböcker.
Häromveckan så fick Noell en present. Och jag vågar påstå att det är en av de bästa presenterna Noell fått i hela sitt liv. Nu har den fått en hedersplats i hans rum. Och givetvis följde hela berättelsen om älgen ”med på köpet,” den har nämligen Farbror G skjutit själv.

Kram/Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Ingen dålig present 😉 Kan tycka att dom är coola på bild men vill nog helst inte ha det på väggen hemma …

  //Emelie

  SvenskaBlomsterbloggar 2011-08-18 22:02:16 http://www.blogger.com/profile/14994549519050396661
  Svara
 • Vi förpassade älghornet som fanns i stugan när vi köpte det, ut i garaget..Ytterligare ett hänger i förrådet tillsammans med två rådjurshorn.
  Förra året började längtan att ta in dem. Har ännu inte kommit till skott, men i vinter ska nog rådjuren få komma in i alla fall:)

  Kram Susanne

  Brunkullan med Mosipperötter 2011-08-18 17:03:13 http://www.blogger.com/profile/12567038653257145638
  Svara
 • Jag är en av alla dem som följer din blogg nästan dagligen och jag tycker den är väldigt mysig och avstressande. Tycker du förmedlar MASSOR av inredningsglädje och man får en hel del inspiration av dina bilder och inlägg. Så fortsätt vara dig själv!
  Kram Annica

  Annica 2011-08-18 16:03:26 http://annicaostlund74.blogspot.com/
  Svara
 • jag kan ta den när du tröttnat 😉

  Hedvig och Jag 2011-08-18 13:55:02 http://www.blogger.com/profile/17558680754798390476
  Svara
 • Vilken bra present till en liten djurälskare! Får se om Signe vill ha djurtema i sitt rum med sen, hon är väldigt förtjust i hundar och djur i allmänhet.. 😉 kram Anna

  Annas skattkammare 2011-08-17 21:22:33 http://www.blogger.com/profile/17629149899393392826
  Svara
 • Vilken fin blogg du har! Är glad att jag har hittat hit!

  Tess 2011-08-17 18:54:20
  Svara
 • Hej! Tänkte bara säga att jag såg din kommentar på Englas blogg, och du får heeeemskt gärna köpa in såna där klädställningar. Här har du en köpare! hihi
  Tack för en fin blogg! mvh åsa

  Åsa 2011-08-17 17:24:03 http://www.asaksson.blogg.se/
  Svara
 • Hej

  Ja har ett par på vinden…
  har haft funderingar på om inte en av killarna skulle kunna ha dem så hängare på sitt rum..
  De är också djurfantaster.
  Ha en bra dag
  Kram

  Barn och Pyssel 2011-08-17 15:42:21 http://www.blogger.com/profile/13096417157753931743
  Svara
 • Din blogg är ju hur fin som helst och jag har aldrig upplevt köphets! Klart du ska blogga om vad som finns i butiken, det är väl en självklarthet?! Och dessutom är det DIN blogg och du bloggar om vad DU VILL 🙂

  Kramar

  Svara
 • Hej!

  Skulle vilja leva som du verkar göra och ha en inredningsbutik. Jag jobbar nu i skolan, halvtid och tjänar 12 000 i månaden före skatt. Undrar bara om det är möjligt att få in den lönen genom att ha butik på nätet och i verkligheten eller är det bara lite extrapengar man kan tjäna?

  Vore jättesnällt om du ville svara!

  Augustihälsningar från Cecilia

  Anonymous 2011-08-17 12:31:01
  Svara
 • Jag tycker att du är väldigt inspirerande och det är alltid lika roligt att få läsa dina inlägg. Du har ett väldigt fint hem!

  Jag tycker dessutom om när en blogg är personlig och känns ärlig. Det blir den om man kan dela med sig av sitt liv i stort och smått vilket jag tycker att du gör väldigt bra.

  Fortsätt som du gör och va den du är!

  Tack!
  Mvh Anna

  Svara
 • Waaaoowww! Noell måste ha bli jätteglad! Vilket coolt horn!!!

  Lyllo Er som har en farbror G!

  Som vanligt är Du bäst! Älskar Dina små påhitt och billiga naturtips, buketter mm. Det enkla är oftast det vackraste.

  Bilderna på dina barn är oslagbara! Goosh, vilka söta kids!Och ja, önskar att jag också hade en sådan där Carlos-fixar-allt- kille här hemma ibland..hahah 🙂

  Jag läser Din blogg för att Du har för bra smak, är jordnära och har vanligt sunt förnuft! Detta är en feelgoodblogg utan skryt, skrän och hetsshopping.You rock!!

  hälsn. Lilla Julias mamma 🙂

  Anonymous 2011-08-16 20:42:59
  Svara
 • Hej! Relativt ny här på din blogg, vill bara säga att jag älskar den! 🙂
  Vart kommer fotöljen ifrån som syns i bakgrunden? Är det Ikea? Kram/ Sofia

  Sofia 2011-08-16 20:00:41
  Svara
 • Jag började läsa din blogg när jag precis fått min son, för exakt två år sen. Jag fastande direkt!! Och som någon skrev så gör du mkt fint av det som finns utanför dörren och jag anser att det är mer charm o mys i en bukett blommor du plockat själv än köpt i butik, tex. Så det är en win win situation! Keep up the good work! Petra

  Svara
 • Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  Svara
 • Åh, sonen måste vara stolt som en tupp. Tjusiga horn och kul med historien om hur de hamnat på hans vägg.

  Kram Ellinor

  Svara
 • De är vackra på något vis, de där hornen…har en man som jagar och velat sätta upp ALLA sina horn, men någonstans får man ju dra gränsen. 5 fick det bli, varken mer eller mindre..men nu måste jag fråga, hur har du satt upp ditt utan den där fula tavlan som brukar följa med..?

  dittedutt 2011-08-16 17:09:01 http://tegelhuset.wordpress.com/
  Svara
 • I det verkliga livet ska vi alla bemöta varandra med respekt och i mitt hjärta önskar jag att vi ska få tillbaka det vi själva sänder ut, det är inte alltid så och ibland absolut inte alls men om vi har den tanken och visionen inom oss mår vi mycket bättre i själen, och är på internet och i bloggvärlden är det självklart att den respekten ska infinna sig på samma sätt men som den inte är det, och det gör mig ledsen att människor inte tror att respekten måste infinna sig ”här” lika mycket som bland det fysiska bemötandet.Om vi går in och läser en blogg som vi tycker om kan jag inte förstå hur det kan sluta med elaka kommentarer, och om vi går in och läser någon blogg som vi inte tycker om, ja då kan man fråga sig varför man gör det överhuvudtaget.Usch negativ energi som skcikas ut skadar och sårar andra och hindrar en själv definitivt från att leva ett liv med välbehag,även om människorna i fråga antagligen inte inser det.Jag tycker det var så sanna ord som både hedvigochjag och du skriver på din blogg.Jag är jag.Det ska man respekteras för.Vill iallafall skriva att du har många läsare som inspireras och beundrar de vackra vackra bilder du visar, du inspirerar iallafall mig att inredning är att skapa ett hem som är personligt och med en harmonisk känsla, och att det alls inte behöver vara de dyraste märken och varor utan att en mammaledig faktsikt kan göra sitt hem så vackert också med de medel som finns:) Stor kram iallafall!

  Eleonora 2011-08-16 14:46:19
  Svara
 • Julia heippa hei,

  Olen seurannut monia ruotsalaisia, suomalaisia,norjalaisia…hmmm, muitakin varmaan…blogeja tässä vuosien saatossa. Mutta yksi ainoa blogi on ylitse muiden, jota seuraan AINA kun vain ehdin. Ja se on Julias vita drömmar, jeeeeee!!!!
  Ensimmäinen jonka sivut avaan, jonne ylipäätään haluan kurkistaa, ja joka saa minut hyvällä mielelle.Kauniit kuvat, ajatuksella ja sydämellä kirjoitetut tekstit, tunnelma joka blogissasi viipyy….”Julias vita drömmar” blogi on kertakaikkiaan IHANA.
  Kiitos, että jaat inspiraatiosi, kiinnostuksen kohteesi ja jopa asioita rakkaasta perheestäsi kanssamme.
  Yrityksesi on mielettömän tyylikäs sekä täynnä ihastuttavia,kauniita esineitä. Jatka samaa rataa Julia eli tee työtä sydämelläsi.

  Ihailtavaa, halauksin Kirsi Naantalista
  ps. Wau miten hienon lahjan Noell on saanut. On varmasti ylpeä.:)

  Anonymous 2011-08-16 13:11:36
  Svara
 • Din blogg var den första inom ”inredningsbloggarvärlden” som jag började följa och jag följer den än flera år senare :-). Jag har aldrig känt en köphets klart man blir köpsugen ibland men för mig som var hemma många år med mina barn har pengarna sällan funnits så det har löst sig av sig själv 😉 .Men din blogg har varit mer än så. Du dekorerar med nyponkvistar och små granar och inspirerar även oss med en mindre plånbok. Jag tycker du gör ett toppen jobb Julia. jag önskar mer om mammalivet och barnen (kul eftersom jag har barn i ungefär samma ålder) och mer tips på fina saker (alltid roligt och ibland kan man unna sig nått nytt fint) och mer av din enkla men träffsäkra inredningstil med enkla material från naturen.
  Häftigt med hornet förresten. Jag är född i norrland å minns hur jag brukade klaga på att vi hade älghorn hemma på väggen. Jag tyckte att det var såå fult. Nästan så jag inte vågar erkänna att jag nu mera skulle vilja ha ett 😉

  mamman i det lilla gröna huset. 2011-08-16 12:23:53 http://www.blogger.com/profile/13742295416458951445
  Svara
 • Din blogg och butik känns verkligen äkta. ”Jag är jag” skriver du… det känns. Keep the spirit. 🙂

  Coola horn – sådana skulle nog min lille V också uppskatta.

  Kram! ♥

  Maria Nyckelpiga 2011-08-16 12:20:22 http://www.blogger.com/profile/10210746300902976827
  Svara
 • Hejsan!
  Mycket bra skrivit tycker jag, gillar din tanke.

  Sicken lycka de måste varit att få en sådan present om intresset är såå stort. Och tycker det var en söt berättelse med =)

  Ha en fin dag
  Kraam Sanna

  Charmigt lantligt 2011-08-16 10:49:05 http://www.blogger.com/profile/08938500952899001197
  Svara
 • Kan tänka mig att han blev hur glad som helst! Vilket present!!

  Ha en fortsatt fin vecka!

  Kram Camilla

  Svara
 • Tänk vilken lycka för en liten kille =) och att hornen dessutom har en liten historia =)
  Kan bara instämma ang känslan i din blogg. Helt underbart!!KÄnner faktiskt ett lugn när jag flyter runt på din blogg. Vill bara se mer=))
  Ha en toppen dag!!
  Kram Me

  Svara
 • Oj han måste vara så stolt över sin present, tänk att få visa sina kompisar och berätta om den! kram Johanna

  Johanna Stålros 2011-08-16 09:57:00 http://www.blogger.com/profile/14680840133557831606
  Svara
 • Vilken lycka 🙂 Malte har paxat ett par horn från en oxe (tror jag?) hemma hos sin farfar när han vill att dom ska gå vidare i familjen 😉 Dom har nämligen funnit i släkten länge och sägs skydda hemmet från onda ting!
  Själv tycker jag faktiskt oxå att dom är rätt balla!!

  Kram!

  www.palindgarden.blogspot.com 2011-08-16 09:19:40 http://www.blogger.com/profile/08292655395928536684
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!