JULIA K

Butik Julias vita drömmar – del 1


Hej på er!

Jag får väldigt många mail samt telefonsamtal från tjejer som vill starta upp en verksamhet, oftast just en inredningsbutik. Jag vill gärna berätta om hur jag gått tillväga och så spar jag lite tid genom att kunna hänvisa till detta och nästkommande inlägg.
Jag delar upp min berättelse om mitt företag i två delar, för det blir på tok för långt annars.
Om mig
Jag är utbildad pedagog och hann arbeta ett par år i skolvärlden innan Noell föddes 2005.
Jag har mestadels arbetat i ganska ”tuffa” områden och det krävs mycket energi, vilja, engagemang och tid för att fixa det.
Mer och mer så kände jag en slags rädsla för en famtida vardag med två pendlande föräldrar, minimalt med familje och hemmatid.
Tanken på att återgå till skolan gav mig en ohygglig ångest rent ut sagt. Men så blev jag av med min anställning under föräldraledigheten, kan det ha varit ödet tro?
Tanken på att göra någonting helt annat började gro.
Ungefär ett och ett halvt år efter Noells födelse föddes vårt andra barn, Elle. Det gav mig återigen lite tid, och en desto starkare känsla av att det är ”nu eller aldrig” för mig att byta inriktning i arbetslivet.

Jag är en kreativ människa. Jag har målat, handarbetat, pysslat och grejat. Ett brinnande inredningsintresse har alltid funnits i mig. Inte hade jag haft något emot att måla tavlor, eller försöka mig på att bli keramiker, konstnär osv men någonstans så känner jag ändå min egen begränsning (det är dock aldrig försent och vem vet vad jag hittar på senare i livet).

En inredningsbutik kändes perfekt! Jag får till viss del utlopp för min kreativitet, jag styr min egen tid, jag får omge mig med dessa härliga ytliga men ack så för mig betydelsefulla ting.
Så jag bestämde mig helt enkelt för att försöka. Det fanns ingenting att förlora. 
Fortsättning följer med tankar om uppstart, ekonomi, utformning av butik osv.
Nu är det snart dags att hämta hem små älsklingar 🙂 !
Kram/Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Vad spännande att få läsa om hur du startade ditt företag och butik. Väntar själv barn och har funderat mycket på vad jag egentligen vill jobba med efteråt, vill byta jobb/sysselsättning. Men har ännu inte kommit på vad det är jag brinner för och om man vågar starta eget…
  Ska bli kul att läsa om hur du gick tillväga.

  Hanna 2011-03-03 13:19:03
  Svara
 • Intressant att höra! även om jag inte tänkt starta detsamma men ändå har planer på att starta eget. Du har ju en otroligt fin sida och tar fantastiska bilder så jag tror att det var ödet 🙂

  mylovelygrandma 2011-03-02 11:46:54 http://www.blogger.com/profile/10362337628212640036
  Svara
 • Som jag längtat efter dessa inlägg! Tack för att du delar med dig. Kram

  Svara
 • Vad spännande att läsa om…själv är jag nu mammaledig och vill börja på nått helt nytt när tiden är inne för jobb igen…väntar med spänning på del 2.
  Kram
  Caroline

  Vita maränger 2011-03-01 22:26:46 http://www.blogger.com/profile/11455692381357676049
  Svara
 • Vad härligt att läsa din berättelse om att faktiskt vända om och styra ditt liv åt det hållet du vill. Modigt av dig!

  Kram Malin

  I mina gömmor 2011-03-01 20:06:17 http://www.blogger.com/profile/13193663884645986409
  Svara
 • Spännande!

  Gjorde själv något liknande under föräldraledigheten med mitt andra barn. Dock ingen helomvändning eftersom jag arbetar med ungefär samma sak. Men som egen i ett helt nytt projekt.

  Jessica - bymom.se 2011-03-01 18:32:37 http://www.blogger.com/profile/15041257109901789639
  Svara
 • Hej julia! Vad roligt att du ville dela med dig av detta! Vi är nog rätt många som bär på en sån dröm, men kanske tror att vi inte kan, inte har råd etc. Jag hade mitt Värdshus i 2 år innan ”ägaren av huset” sålde och rev det. Det var det roligaste jag gjort och jag skulle gärna göra något som liknar det du håller på med, för jag fick återvända till skolans värld igen efter att vi la ned Värdshuset. Ser fram emot del 2! Kram Ingela

  KLARA LAVENDEL 2011-03-01 18:31:08 http://www.blogger.com/profile/00897966690506499752
  Svara
 • Hej Julia!
  Jag har också en egen butik och får precis som du, frågor från personer som har idéer och tankar om något eget. Jag håller absolut med dig om att man ska följa sina drömmar. Visst kan det kännas osäkert att lämna ett fast jobb med en trygg inkomst, men att ha en egen butik kan ju faktiskt ge så mycket mer.
  Kram, Linda

  Svara
 • Vad roligt och spännande att höra hur du har lyckats med ditt företag. B
  Väntar med spänning på del 2.

  Malin 2011-03-01 16:10:59 http://malins.spotlife.se/
  Svara
 • Vad kul att du berättar för oss 🙂

  Att gå tillbaka till ”verkligheten” efter man levt i mammabubbla det är vad ska man säga både på gott å ont.
  Ser fram emot nästa inlägg 🙂

  kul å se hur andra har gått till väga.

  kramar Emmeli

  Anonymous 2011-03-01 15:50:45 http://emmelisvitahem.webblogg.se/
  Svara
 • Tack spännande läsning ser farm emot nästa kapitel….har drömmar som jag vill förverkliga…Kram…Hämta gärna en award hos mig,,av mig från mig

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!