JULIA K

De sista svaren

Hej!
Här kommer resten av svaren på era frågor 🙂

Jessica, min dotter Elle är och förblir osminkad i många många år framöver. Finns det över huvudtaget någon mamma som sminkar sin 3-åriga dotter? Dessutom ”frågar” du helt fel person, jag äger typ tre sminkprodukter och behöver egentligen inte tex mascara då mina fransar är svarta, långa och fint böjda. Elle har förmodligen ärvt sina vackra drag från sin mor ;). Nog om det tycker jag. Mina barn ska få vara barn punkt och slut!

Kristine, efter flera månaders fundering så kom jag fram till att vita laminatskivor från Ikea var det allra bästa alternativet för oss. Tåliga, billiga och snygga. Vackra detaljer piffar till det mesta tycker jag 🙂
I taket på nedervåningen har vi råspont och trots att väggarna är likadana så tycker jag att det är riktigt snyggt (bjälkarna bryter av något).
Vi har blandat hejvilt med olika slags panel på våra väggar. Pärlspont (skafferiet och porslinsskåpet i köket) som möter vågrät råspont till exempel. Det är ju en smaksak men jag tycker att det är jättefint. I nyrenoverade sovrummet så har vi valt att ha både lodrät och vågrät råspont. Bilder kommer!

Emma, våra golv är målade med en vanlig vit golvfärg från Flugger. Allt syns, men det gör mig inte så mycket då jag drar ett varv med dammsugaren ofta. Däremot retar jag ihjäl mig på kvistarna som trängt igenom.
I vårt gamla kök hade vi vitsåpade golv och det var så vackert, men ett elände att hålla rent. Det absolut snyggaste och mest lättskötta golvet i vårt hus finns i barnens rum (vitbets + matt golvlack).

Emmeli, ovan ser du de flesta av mina inredningsböcker. Nordljus tycker jag allra bäst om och den kan man hitta på Tradera om man har tur 🙂 Tar gärna emot tips på fina inredningsböcker.

L, dessa högar som samlas ja. är det någon som har en magisk lösning? Jag har ”vika rent tvätt” högar, diverse pappers och tidningshögar som aldrig försvinner då nytt fylls på heeela tiden. Med andra ord, vårt hus är inte befriat från högar men snygg förvaring och ”plocka plocka plocka” när tid finns, underlättar ju något iallafall

 
Sandra J, om jag hade en mörkgrå soffa så skulle jag ha ljusgrått till hösten, och ljusblått eller blekrosa till våren. Himlas kuddar (ovan) har en ljuvligt blekgrå färg.
Åhlens, Hemtex eller kanske HM Home kan ha något liknande som passar färgmässigt? Kuddar och plädar är ju lite enklare att tvätta än ett sofföverdrag så de kan vara ljusare 🙂 . Linnekuddar och en pläd i ull skulle jag satsa på.
Anonym, jag är lite osäker på vad som kommer in från Soul of Himla men om det kommer in mer så blir det mullvadsbruna kuddar i de modeller jag redan har i butiken.
Heléne, fatet är ca 32 cm i diameter. Perfekt för ljus mörka höstkvällar 🙂
Yosofine, våra kryddor förvaras i ett smalt skåp bredvid spisen. Tyvärr är det inga utdragbara lådor i, så det ska bytas ut på sikt. Om jag inte hade skåpet så skulle jag satsa på att ha vardagskryddorna tillgängliga i en snygg låda intill spisen. Maria ger toppentips i ”frågeinlägget” !
Amanda, de rosa hinkarna skickade en väninna till mig och de är köpta på någon butik liknande Plantagen.
Det lilla sopsetet tillverkas inte längre då det tydligen är för kostsamt 🙁 Men du kan ju alltid kontakta Iris hantverk och höra om de kan hjälpa dig så att lilla hjälpredan kan få sig ett eget set.
Linda, ingen planlösning för tillfället men kanske att jag knåpar ihop en i framtiden 🙂

Mamma J, visst ställs det krav på oss? Jag behöver kanske inte ens skriva alla nästintill omöjliga krav som finns på oss mammor. Var kraven kommer ifrån kan man ju förstås diskutera… Jag förstår precis hur du känner. När man är hemma så känns det verkligen extraviktigt att det är en trivsam miljö.
Jag har släppt på så många ”krav” jag haft tidigare. Ibland får jag återfall men sansar mig och inser, att det är nuet som är viktigast. Inte ett perfekt och välstädat hem. Man får jobba med sig själv varje varje dag.
Precis som du skriver så var jag hemma länge med Noell och Elle. I nästan fyra år. Och jag är evigt tacksam att jag fick den möjligheten. Ekonomin blir naturligtvis ansträngd.
Att kunna köpa inredning och renovera vårt hus (dyrt dyrt dyrt) har handlat om prioriteringar. Jag hade ingen lust till att köpa så mycket kläder till mig själv, tog bort onödiga utgifter som fast telefoni, tidningsprenumerationer osv. Om man går genom sin ekonomi, så kan nog många hitta en del onödiga utgifter som man klarar sig utan.
Handla smart! Håll utkik efter rea! Jag har handlat många fina kvalitetsprodukter på rea.
Samla! Jag samlade under 5 års tid på gardiner, ett i taget och till slut så hade jag mina fina Himla gardiner i varje fönster.
Handla långsiktigt! Tänk att saken ska hålla nästan för evigt. Den ska alltså hålla god kvalité, kännas tidlös och ha en sådan färg eller mönster som du vet att du tycker om under en längre tid. Många saker i vårt hem har jag haft med mig sedan tonåren.
När det kommer till tiden för att renovera så finns den helt enkelt bara där. Vi trivs så bra hemma och spenderar den mesta tiden på barnen och huset. Carlos bygger och jag ordnar med mat, hushållsarbete och barnen. Det passar vår familj jättebra 🙂

Allt för idag! Hoppas nu att jag fick med allt och att ni är nöjda och belåtna med svaren.
Kram till alla snälla och söta bloggläsare!
Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej Julia. Vilken inperations blogg du har. Verkligen jätte fint!! Jag undrar om klädstången i din dotter rum, var kommer den ifrån? Skulle varit perfekt i min dotters rum då snedtak råder och det är riktigt svår möblerat. Tack.
  //Linda

  Anonymous 2011-08-09 20:46:07
  Svara
 • Du har ett underbart hem Julia! Väldigt fina tips oxå.
  Tack för att du har denna underbara blogg.
  Kram Maria Sundsvall

  Anonymous 2010-09-02 19:04:47
  Svara
 • Tack så mycket Julia för ditt svar på mina frågor om köket! Vad roligt du gjort med så många personliga svar, är helt säker på att det uppskattas mycket!

  Trevlig höst!

  Kram/ Kristine

  Kristine 2010-09-01 11:39:22
  Svara
 • Hej Julia! Du har ett helt underbart hem! Du ger mig sååå mycke inspiration! Å söta barn har du oxå!
  Kram från Jessica i Gimo

  Anonymous 2010-09-01 07:47:46
  Svara
 • Ert hem er fantastisk underbart Julia! Tusind tack för alla svar:-)

  Och väldig bra svarat till Jessica, hi hi;-)

  KRAM

  Svara
 • Tack snälla för svaret på min fråga om era golv. Toppen bra idé att vitbetsa och sedan lacka. Så får det bli. Jag har inte ork att vitsåpa våra golv tillräckligt ofta för att det ska se fint ut. Så snälla en sista fråga. Hur många gånger betsade ni dom (alltså hur vita är dom) och vilket märke använde ni? Behöver man kvist lacka? Tusen tack igen.
  Kram Emma

  Anonymous 2010-08-31 21:41:29
  Svara
 • Toppen fint hem ni har!!!
  Du är jätteduktigt julia,

  Kul med svaren, fick ju reda på sånt som man inte ställde själv 😉 hihi
  Mycket bra svarat om inlägget med din tös !!!

  Rena avundsjukan på folk.

  kramar Emmeli R

  Anonymous 2010-08-31 20:58:59
  Svara
 • Hej,
  Så kul med frågestund på bloggen. Ni har ett ljuvligt hem och köket är gudomligt..
  Tack för inspirationen!
  kram
  sandra

  Vintage House 2010-08-31 20:53:38 http://www.blogger.com/profile/10678559184324955846
  Svara
 • Wow for et innlegg! Har har du virkelig jobbet!
  Kjøkkenet ditt er rett og slett en drøm. Elsker ømmerveggen og bjelken som er hvitmalt!
  Vakker vakker blogg!
  Klem, Jannicke

  Lille vildand 2010-08-31 19:47:06 http://www.blogger.com/profile/03872200481869416474
  Svara
 • Alltid lika fina här inne!!!

  Kram L-L

  VITA NYANSER 2010-08-31 19:41:57 http://www.blogger.com/profile/05239536665749390428
  Svara
 • Tack så mycket för dina svar!
  Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll.

  Kram Amanda

  Svara
 • Tack för dina fina svar! Ha en riktigt fin fortsatt vecka!
  Kram L

  Ljuva HEMligheter 2010-08-31 16:25:35 http://www.blogger.com/profile/14409824077193598143
  Svara
 • Du har ett fantastiskt vackert hem måste jag bara säga, önskar det vore mitt!
  Det var flitigt av dig att svara på allas frågor, uppskattas nog till tusen, jag fick en massa svar på frågor jag inte ens behövt ställa =)

  Kram Catta

  Ljuva Magnolia 2010-08-31 16:11:41 http://www.blogger.com/profile/17191124863599692366
  Svara
 • Tack snälla för att du tog dig tid att svara, Julia. Förstår att du får många frågor på din mail… Tack också för den fina stråväskan som anlände idag. Som vanligt är jag mer än nöjd 🙂

  Förstår att din blogg kan väcka avundsjuka. Allt är så fint och ni har verkligen det vackraste hem jag sett. Så den där Jessica är inte annat än avis. Sträck på dig – du är en toppentjej, Julia.

  Kram/Heléne

  Anonymous 2010-08-31 15:26:01
  Svara
 • Vilket helt galet underbart kök!!

  malin 2010-08-31 15:10:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!