JULIA K

Sittdyna?

Köksmöbler Elviras värld, Gardin Himla
Kvilt Indiska
Tusen tack för era rara kommentarer!
Hej!
Äntligen torsdag, den här veckan har varit lång tycker jag. Och nu är det snart dags för mig och barnen att ta helg 🙂
Jag har ett problem i köket, och det är att kökssoffan saknar en sittdyna. Problemet är väl egentligen att jag inte har haft någon ”sy en sittdyna inspiration”. Så där brukar ligga allt från plädar till kviltar. Inget ser direkt bra ut och praktiskt är det inte heller.
Jag tänker mig relativt tunn skumgummi (visst går det att köpa per löpmeter?) och sedan ett par tre olika överdrag att byta med. Kanske knytband bak som håller dynan på plats. Nu gäller det bara att hitta den där inspirationen och lusten också 🙂
Kram/Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Underbart Kök! SÅ vill jag oxå ha det..
  Tackar för inspiration till dyna till kökssoffan iaf! Ska försöka övertala mannen att ta barnen så ska jag köra och köpa material! Måla soffan får jag ta ett annat år 🙂

  Sofie - Mamma till två små 2011-11-04 12:36:32 http://lillgarden.blogg.se/
  Svara
 • Tänkte tipsa om hur vi löst sittdyna på vår kökssoffa. Vi har en tunn skumgummimadrass inköpt för en billig peng på Jysk som vi skurit till efter kökssoffelocket och sedan klätt med halvvaxduk från Himla i beige. Väldigt tåligt när man har två små tjejer, vid spill kan man bara torka bort och vid olika högtider byter jag kuddar. Har haft vaxduken i fyra år utan att behöva tvätta!
  Kram Maria

  Svara
 • God morgon Julia,

  Kikar in och säger hej! Önskar dig & din familj en underbar helg!

  Kram/Jes ♥

  Jes/Vita villa vila 2010-05-02 07:00:15 http://www.blogger.com/profile/14630867208397072399
  Svara
 • Åh jag vill också ha en kökssoffa! Det ska jag skaffa så fort vi inte bor i denna lägenheten med världens minsta kök. Bra tips du har fått angående dynor, det ska jag komma ihåg i framtiden…

  Svara
 • Underbar blogg med lika underbara foton! Jag inspireras och vill genast måla om allt i vitt, vitt, vitt!

  Cecilia - Ebbes Butik 2010-04-30 14:34:18 http://www.ebbesbutik.se/
  Svara
 • Vilket vackert kök:)
  vi har en skumplastbod där vi kan köpa madrass men såg att du fått tips om jysk eller ikea..
  kram
  sandra

  Vintage House 2010-04-29 20:09:49 http://www.blogger.com/profile/10678559184324955846
  Svara
 • Jag tycker det var fint med kvilten. Och upplever nog att det är lättare att tvätta en sådan än en dyna 🙂

  Kul att du bestämde dig för att fortsätta blogga här!

  Svara
 • Tips som du redan fått är definitivt ett skydd i vaxat linne, åtminstone till vardag. Det ser ju precis ut som tyg, men är som en vaxduk…hur bra som helst…Ha en underbar valborg…kram semlan

  Strandkullen 2010-04-29 16:09:21 http://www.blogger.com/profile/06318371924466306485
  Svara
 • Hej Julia!

  Mitt tips är att beställa en dyna i polyeter hos en tapetserare. De finns i olika hårdhet och Du får dynan tillsågad i exakt önskat mått. Ta polyetern lite större än den önskade storleken på färdiga dynan, fråga tapetseraren om hur mycket. Det är stor skillnad på en mjukare och en hårdare dyna och slutresultatet med en hårdare blir bättre. Jag har gjort överdrag till dynor i vaxat linne. Lätt att sy i, lätt att hålla rent och tvätta och snyggt dessutom. Lycka till, när skaparlusten smyger sig på! 🙂

  Vårkram från Karin

  Körsbärsgården 2010-04-29 15:53:14 http://www.blogger.com/profile/17429895609501749031
  Svara
 • Så fint så fint. Gillar din stil!
  Visst går det att köpa skumgummi på löpmeter. Lycka till!
  Kram Anna

  Vita verandan 2010-04-29 14:40:31 http://www.blogger.com/profile/04082517747573910627
  Svara
 • Ja! Men du som bor i stockholm, åk till Tygvaruhuset i sickla, där har dom alla möjliga skumgummidynor som man kan sy kuddar av. Jag köpte en sån långsmal till spjälsängsskyddet för att få ett sånt där kraftigt som står av sig själv och inget ikea-sladder =)
  lycka till!

  Maria 2010-04-29 14:35:28
  Svara
 • Hej! Hade samma ”problem” för några år sedan! Klippte till en tunn skumgummidyna som jag köpte på rulle på Åhlens eller Indiska tror jag. Häftade sedan fast den ena delen av kardborrebandet i snuttar på undersidan av trälocket och så sydde jag fast andra delen av kardborrebandet på några olika tygstycken som jag tänkte mig som alternativa överdrag. Jag fick måtta så att jag placerade kardborrebandet rätt så att tyget blev sträckt och fint när jag spände det över/runt skummgummit och sittlockets kant. Enkelt att byta överdrag när man behövde tvätta det! MVH Helena

  Anonymous 2010-04-29 14:19:22
  Svara
 • Tips när du har barn är köpa vaxduk från stoff&stil å klä in med,,,den är inte så plastig å kall!
  Bara att torka av,,,ingen tvätt:-)
  Kram A

  Svara
 • Hej!

  Jag har samma problem. Till slut kom min mamma med en ituklippt madrass som hon sytt ett lakansöverdrag till. Hon var väl trött på att få ont i baken! hihi
  Nu ska ju jag bara sy överdrag… Men det blir lisom aldrig av. Men blev allt lite sugen nu när du tog upp det! Så kanske dags att leta lite tyg till det! Nåt som är lätt att tvätta, för med både barn och katt, den senare älskar att sova i hörnet av soffan, blir ju följden många tvättar!

  Lycka till till oss! 🙂

  Svara
 • Hej Julia!
  Vilken fin soffa, kommer bli jättebra med en sittdyna på:)

  Rätt som det är kommer säkert inspirationen!

  Ha en trevlig eftermiddag,

  kraam Jenny

  Svara
 • HeJ Julia! Jag kan tipsa om hur jag gjorde till vår lilla kökssoffa på verandan. Jag köpte den tunnaste skumgummimadrassen i 70 cm bredd från Jysk, kostade inte mycket, och sedan klippte jag ner den i exakt rätt mått. Sedan var det bara att sy ett överdrag med knyt (om du tänker dig ”örngottsmodell” fast då mer avlång än ett örngott) och knyta ihop i ena kortänden!

  Snyggt kök har du. Önskar jag fick plats med en soffa i köket, men det gör jag inte…

  Tack för din kommentar hos mig! 🙂

  kram / Kristin

  Svara
 • Kommer att bli superfint. Jag har köpt skumgummi på textilaffären. annars har jysk billigt, dock ej metervara. Ska bli kul att se när det färdigt 🙂
  kram från mig
  /maria

  Svara
 • Hej!

  Ja men en sak är då säker, när inspirationen infinner sig kommer det bli fantastiskt fint. =)

  Ha de gott!
  Kram Madeleine – Mitt hem och jag

  Madeleine Berglund 2010-04-29 12:45:19 http://www.blogger.com/profile/00411508937749722215
  Svara
 • hej!!

  Ser mysigt ute, härlig färg på kvilten, nyköpt?
  svårt det där med kuddar å plädar när man har barn 😉

  tur allting går att tvätta 🙂

  kramar emmeli R

  Anonymous 2010-04-29 12:30:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!