JULIA K

Vemod…Hej på er!


Hoppas er helg är skön!

Nååå, har ni bakat bröd nu 🙂 ? Jag ser iallafall bland kommentarerna att receptet är välkänt bland många och att en del redan provat. Smart att byta ut vetemjölet mot nyttigare varianter.

Jag känner mig lite ”off” vad gäller det mesta just nu. Känner mig vemodig…
All kraft går åt inskolningen just nu. Förskolan är underbar, Ur & skur pedagogik med en fantastisk personal som jag känner stort förtroende för. God lagad mat, inga halvfabrikat där inte. En mysig trädgård med äppelträd, plommonträd, bärbuskar och spännande saker att upptäcka för barnen. Härliga barn som välkomnat mina barn på bästa sätt.
Men trots det så tampas jag med mina vemodskänslor just nu. Men det ger sig nog inte sant?

Nu är det ju snart trots allt höst, min favvoårstid 🙂 då inspirationen vanligtvis flödar.

Ovan ser ni min mjölkkanna som är så fin som vas, eller som just mjölkkanna till fikat.

Kram/Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Klart det ger sig, så är det ibland. Vissa dagar upp, vissa dagar ner.

  Kram på dig!
  /Sara

  Svara
 • Hej Julia!
  Har provat att baka brödet och det blev super gott. perfek till 1 års kalaset i helgen.

  Jag kommer ihåg när min son började dagis för två år sedan, usch vad jobbigt det var. Inskolningen gick jätte bra men när vi skulle lämna ”på riktigt” kunde jag inte sluta gråta. Men som alla andra skriver det går över. Men det är en klen tröst när man står där och hjärtat känns som det skall sprängas. Jag tror dock att din höst kommer bli toppen, längtar efter lite höst inspiration från dig.

  Kram Ulrika

  Anonymous 2009-08-24 10:37:16
  Svara
 • Känner så väl igen mig själv i dina ord .men jag lovar att det blir bättre .
  Visst är hösten mysig .Tänk på alla ljus man får tända i skymmningen och bara mysa på sin favoritplats i soffan .

  Kram Ewa

  Ewas Shabby Chic 2009-08-24 07:44:51 http://www.blogger.com/profile/06698448881933329075
  Svara
 • Hej fina Julia!

  Jag känner igen mig så mycket i det du skriver om vemodet som mammahjärtat plågas av då det blir så påtagligt att barnen blir större. Jag känner ett styng av sorgsenhet och vemod, men också glädje och stolthet varje höst, då barnen glada i hågen traskar iväg till skolan med nya väskor och höstskor och jag står där och fattar ingenting; hur kunde de bli stora såhär snabbt? Men dessa veckor som kommer varje höst ser jag som ett kvitto på att man njuter av livet och nuet, att man inte hela tiden längtar till ”sedan”. Och jag hoppas att det betyder att man kan ta fram minnet av sina barn som små telningar, och njuta av det även sedan, när de är stora.

  Varma kramar / Kerstin

  Kerstin - Syster Grön 2009-08-24 02:46:40 http://www.blogger.com/profile/13163566182341691685
  Svara
 • Visst är det vemodigt!! Mina små skolas in nu med, känslan av att den tid är över då jag hade dem hos mig jämt, visste allt, såg allt är över och en ny fas tar vid. En liten sorg trots att förskolan är bra och att jag längtar efter arbetet. Dubbla känslor, en konst att leva med.

  Anonymous 2009-08-23 21:08:56
  Svara
 • Hej Julia!
  Vilka vackra bilder!

  Jag kan förstå ditt vemod, en period man lämnar bakom sig känns ju…speciellt när det handlar om barnen. Man får ju inte tiden igen och tiden går så snabbt.

  Jag älskar också denna tid som kommer nu. Klippte på formklippta buskar ikväll och de hade börjat anta en gulaktig ton, jag blev så där oförklarligt lycklig! Tycker sensommar/höst är magiskt vackert!

  En skön ny vecka önskar jag dig!

  Kram mariette

  Svara
 • He Julia!
  Jag känner så igen de där vemodskänslorna i samband med inskolning. Det är ju inte det att förskolan inte är bra, och säkert behöver barnen det också. Men det är ju slut på en epok i livet, kanske skaffar men inga fler barn och då är det ju sorgligt att mammaledighet, och allt mysigt i samband med det, är slut. Men det går över! Jag lovar. På nåt sätt inser hjärnan att man inte förlorar sina barn för att man lämnar dem på förskolan 🙂
  Ha en skön höst (fast jag hoppas att det är sommar ett tag till)!
  Kram Anna

  Engelska Villan 2009-08-23 18:45:44 http://www.blogger.com/profile/08228905332265299240
  Svara
 • Båda mina barn gick oxå på ur och skurförskola och vi tyckte det var helt super…oftast (alltid) ute med barnen och ett helt annat tänk som många ’vanliga’ förskolor inte har, pedagogiken var fantastisk! Lycka till med allt nu Julia! En order kommer fån mig alldeles strax hihi. Må gott, Kram Sofia

  Svara
 • Förstår att du känner vemod.. Det blir bättre ska du se! Låter som en väldigt bra förskola du fått tag i! 🙂 Mjölkkannan är sååå fin! Härligt med äppelkvisten! Ha en skön söndag – kram E

  Vitt och Blått 2009-08-23 11:11:32 http://www.blogger.com/profile/14880839364315499468
  Svara
 • Förändringar är ju alltid förändringar. Innan man riktigt kommit in i nya vanor kan ju det kännas lite vemodigt. Hoppas du känner dig bättre snart.

  sara 2009-08-23 07:49:34 http://glitterogon.blogg.se/
  Svara
 • Hejsan ja vemod har nog vi alla känt och det är nog en del av att vara mamma tror jag men det kommer och går. hoppas du har en bra söndag kram jessica

  Stora och små drömmar 2009-08-23 07:12:53 http://www.blogger.com/profile/02629051004463790453
  Svara
 • Love the photos specially the milk jar. Have a sunny day and hope your sadness – romantic sadness as 19th century poets would like to call it!!, is gone. Take care,
  Rosa

  Svara
 • Vi ska inskola vår lille Lucas om ganska exakt en vecka och det känns oxå väldigt vemodigt. Det är snart 1 år sedan han såg dagens ljus, tiden har gått så fort och det känns som om man inte riktigt hängde med den här gången.

  Om jag hade varit frisk så hade jag gärna varit mammaledigt, men eftersom jag blivit sjukskriven så måste vi skola in honom. Men vi har oxå världens bästa dagis.

  Ett kristet dagis, där även storebror Isaac går. Personalen är fantastisk och vi är så glada att just vi fick en plats där.

  Ha en härlig söndag, ps din blogg är helt underbar!!!

  Ha det gott! / EDS Mamman

  Svara
 • Hmm, ibland ramlar sådana känslor över en, men brukar gå över. Kanske att barnen börjat på dagis, en förändring som både är rolig men samtidigt så kan man känna att man inte hänger riktigt med.
  Ha en fin fortsatt helg
  kram M

  Svara
 • hej…..brukar få lika sådana vemods känslor så fort skolan tar vid..om det är för man saknat sommaren som varit…eller att man vet att det är ett helt år till nästa, vet jag inte…men vemodigt är det här med..o hoppas det går över!

  Trevlig lördags kväll!!
  Kramis Millis ♥

  ~~♥ Mamma Millan ♥~~ 2009-08-22 21:01:29 http://www.blogger.com/profile/13139002287433764872
  Svara
 • Jag förstår ditt vemod, jag ska snart inskola min dotter på förskolan och jag ser inte fram emot det, trotts att jag är förskollärare och tar emot nya små underverk då och då och vet att allting slutar gott, men det går inte att jämföra. När jag går in på din blogg får jag ett inre lugn, tusen tack för det! Och ett stort tack för den fin fina brevkorgen jag beställde från din webshop förra veckan, jag är super nöjd. /Stina

  Anonymous 2009-08-22 20:33:34
  Svara
 • Det ger sig..tänk vad konstigt om du INTE kände vemod efter så många år hemma med sötisarna.
  Som vanligt bjuds man på vackra bilder. Må bäst /Sophia

  Svara
 • Det kommer absolut at bli bedre – kan godt forstå du er lidt vemodig, Det viser bare at du er en omsorgsfuld mor:-)

  Vent og se – i morgen er der atter en dag, med nye glæder og udfordringer:-)

  Kram Pia

  Svara
 • Vemod är nog rätta ordet. Det där med inskolning brukar få en att tänka igenom livet en aning. Hur man lever, hur man vill leva, hur man vill att barnen skall växa upp. Det låter som om ni har haft tur och fått plats på ett fint ställe med sunda värderingar. Då går allt lättare. Då ger sig nog vemodskänslorna snart skall du se. SJälva har vi ett år kvar innan lillen skall in. Jag skjuter vemodet på framtiden ännu en tid…

  Ha en fortsatt fin helg.

  Anna

  Svara
 • Det GÅR över vännen! Jag vet! Men tillåt dig att känna lite vemod också – det tyder bara på hur mycket du älskar & värnar om dina små!

  All styrka till dig! ♥

  Kram Jes

  Jes/Vita villa vila 2009-08-22 19:46:31 http://www.blogger.com/profile/14630867208397072399
  Svara
 • Vi är också mitt upp i en inskolning på förskolan och jag känner precis som du…vemod. Allt verkar bra, fröknarna verkar bra, metodiken verkar bra, barnen är ute mycket både i skog och i den fina uteplatsen dagiset har och de andra barnen är fina..men jag saknar och sörjer den tid som varit helt underbar och som aldrig kommer igen. Kan inte hjälpa det. Min lillkruttis är en hemma-Ella, inte dagis-Ella..

  Kram!

  Idéverkstan 2009-08-22 19:36:50 http://www.blogger.com/profile/03526838815269168555
  Svara
 • Jag tror att det är en sund relation..man får slitas ett tag med att lämna ansvaret över sina barn till någon annan. Både för barn och vuxen kan detta vara en svår preiod..men efter detta är det ofta så kul att se stoltheten över att kunna få nya vänner för barnet och förälder får vuxentid. Jag är själv fröken som tar emot dessa små individer.
  Kram Lotta

  Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons 2009-08-22 19:23:45 http://www.blogger.com/profile/16726609916923880923
  Svara
 • Lät ju inte så roligt, men tänk att imorgon är en annan dag och du kanske fullkomligt strålar av lycka då! Hösten är ju härlig och jag längtar massor 😀 Just nu sitter jag och svettas floder och graderna på Mallorca är fortfarande hemska… Över 30 grader varje dag!

  Hoppas att du får en mysig lördagskväll och att du mår finfint imorgon!

  Kramar

  Angelica

  Svara
 • Hallo… Vet hur du känner. Kan tipsa om Rosen Rot,,, dom har jag ätit, å jag kände verkligen stor skillnad! Märkte när jag hade missat nån,,, och så… Så jag tycker att du ska köpa dom! på Hälsokost! Man ska inte behöva må dåligt!!!!

  Ha de så gottit”kram josse

  In my house 2009-08-22 18:56:39 http://www.blogger.com/profile/04475081836499381800
  Svara
 • Det är högst normalt att känna som du gör, trots att barnen har det bästa tänkbara på förskolan.

  Du är mamma, en kärleksfull sådan!

  Stay strong!

  KRAM

  Petra (bloggar) 2009-08-22 18:55:03 http://www.petrabloggar.com/
  Svara
 • man kan få känna sig lite tung och vemodig ibland, det gör ingenting. Om några dagar så har du kommit ur det och inser att kidsen har det kalaskul och du får tid att göra allt fint hemma som du brukar visa för oss. Det kommer att bli en fin höst …

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!