Hej hopp!
Tittar in en snabbis med ett suuuuperenkelt glassrecept. Enkelt, supersött med krämig konsistens och här behövs inga maskiner alls. Ja elvisp om man vill att det ska gå ännu snabbare förstås.
Har man barn sÃ¥ kan de vispa ihop det själva men det tar ju en stund för hand. Men jag föredrar handvispning faktiskt. Använder sällan elvispen. Lite meditation sÃ¥där att fÃ¥ stÃ¥ och vispa…
Hursomhelst. Här kommer dÃ¥ receptet pÃ¥ glassen. Och jag ÃLSKAR kondenserad mjölk. När jag var liten sÃ¥ Ã¥t jag det med sked direkt ur burk. Not so nyttigt direkt. Men det godaste jag vet om nästan. Ãn idag. Ses snart igen. Tidig kväll för mig. Jag ska in till stan imorgon bitti nämligen och jag Ã¥ker gärna in lite innan staden vaknat till liv. Det där med parkering i sthlm är ingen fest om man säger sÃ¥…
 G L A S S  alá  J U L I A
in g r e d i e n s e r
3-4 dl grädde ( ju mindre grädde desto sötare glass)
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 kryddmått  vaniljfrön
s m a k s ä t t n i n g:
( valfritt och efter tycke och smak, jag skriver ned olika som jag tycker passar bra till )
nutella
flingsalt
hallon
riven vit choklad/hallon
lakrits
hackade pistagenötter
saltiga jordnötter
hackad choklad
g ö r  s å h ä r :
Vispa ihop ingredienserna tills smeten blir tjock. Med elvisp eller för hand.
Rör eventuellt i valfri smaksättning.
Häll glassmeten i en form eller plastbunke och ställ in i frysen i ca 2-3 timmar.
Ta ut glassen och låt den tina ca 15 minuter före servering.
Njutelinjut!
Â