Här kommer en liten alldeles personlig rescension av vår resa vi gjorde till Samos i juni.
Vi åkte charter med Fritidsresor (Apollo gör också resor till just detta hotellet) till Samos och spenderade två sköna och varma veckor där.
HÃR kan ni se Fritidsresors bilder och beskrivning av hotellet.
⥠Villagedelen som vi bodde i var jättemysig. En charmigt uppbyggd by med härlig känsla och atmosfär.
⥠Alla blommor! I villagedelen fanns fruktträd (vi fann solmogna aprikoser) och alla härliga medelhavsväxter i både rabatter och krukor precis överallt.
⥠Rummet vi bodde i (444) var enkelt och snyggt inrett ( betong och vita textilier).
⥠Markterassen var riktigt rymlig och med en skön skugga efter lunchtid, perfekt för barnen att leka på.
⥠Frukostbuffén var stor och mycket tillfredsställande för varje smak, varnar dock för det plötsliga suget efter att äta Nutella (som fanns i en stor skÃ¥l) till frukostmackan precis varje dag i 14 dagar i sträck…
⥠Den pittoreska hamnen i Pythagorianstad med söta fiskebåtar och mysiga restauranger.
⥠Den allra bästa moussakan tillagad av en äldre grekisk dam i restaurangen med mååånga gäster en bit till vänster från ingången till hamnen vid Pythagorian.
⥠De allra vackraste stenar man kan tänka sig fanns på stranden, vita, runda och lena.
⥠Havet! Närheten till havet var så skönt.
⥠Bryggan vid stranden. Att fiska grekisk fisk var hur spännande som helst ( det finns en fiskeaffär i Pythagorian där du kan köpa en krok samt lina, pinne kan man finna vid stranden eller köpa, betet gjorde vi av mjöl + vatten)
– Rummen var galet smÃ¥, klaustofobiskt smÃ¥. (Presidentsviten är att rekommendera om man rÃ¥kar ha en slant över ;). Jag fick mig en tjuvtitt och det var inte illa, inte illa alls…)
– Jag älskar ägg och ingen frukost utan ägg. Nu fanns det stekta ägg, kokta ägg, pocherade ägg och omelett till frukostbuffén men inget av det gick att äta. Jag är inte galet kinkig men hur svÃ¥rt kan det vara att koka ett ägg? Allra helst skall det serveras bÃ¥de hÃ¥rd och löskokta men här fanns endast hÃ¥rt kokta sÃ¥ att de blivit nästintill gröna…nja det kunde ha varit sÃ¥ mycket bättre. Alla har vi vÃ¥ra frukostmÃ¥sten, en del vill ha kaffe, andra ägg ð
– AvstÃ¥ndet till Pythagorianstaden med tvÃ¥ barn. Vi tog taxi fram och tillbaka dÃ¥ Elle (4 Ã¥r) inte alls orkade med den promenaden i värmen. Före middag är man oftast hungrig och lite kinkig, och efter mätt och trött dÃ¥ det blir sent och mörkt ute. En 5-Ã¥ring fixar det däremot.
– Inget kök i hotellrummet! Det hade varit toppen att kunna koka en pasta till lunch, speciellt dÃ¥ Elle är sÃ¥ kinkig med maten.
– Dyrt pÃ¥ hotellomrÃ¥det, en lunch kostade ca 500 kr för tvÃ¥ vuxna och ett barn (Elle är det inte lönt att beställa en egen portion till alls) och om man ska äta lunch 14 dagar sÃ¥ blir det en rejäl slant för endast lunchen, och utöver det tillkommer middag.
– Utbudet av mat pÃ¥ hotellomrÃ¥det var antingen buffé ( nja, inte riktigt min grej alls faktiskt) eller en snackbar med olika rätter som inte alls höll mÃ¥ttet.
– För stort hotellomrÃ¥de, jag föredrar mindre hotell/lägenheter som känns mer gemytliga och personliga.
– Endast en pool + barnpool + jaccuzi (som fungerade till och frÃ¥n) Inte roligt att behöva haffa solstolar tiiidigt om morgonen alls. Vi gav upp till slut och var mest pÃ¥ stranden vilket i och för sig var mycket mysigare.
Vi är nöjda med resan, vi hade några absoluta höjdpunkter såsom det perfekta vädret, fiskelyckan, närheten till havet, den goda maten vid hamnen och givetvis det faktum att vi hade alldeles lediga sköna semesterdagar tillsammans i hela två veckor.