JULIA K

Belles 4 års kalas och tårtrecept!

Som utlovat! Fast för länge sedan men ändå…

Bilder från Belles 4-års kalas. Jag var sådär vansinnigt trött och smått illamående på grund av graviditeten den perioden att just kalasbilderna föll i glömska.

Dock inte kalaset. Belle planerar redan för nästkommande kalas. Lilla hjärtat alltså. 

Och så ska ni få receptet på den superenkla tårtan jag gjorde som precis alla tyckte om. Små som stora.

IMG_9148

IMG_9142-tile

IMG_9189-tile

IMG_9161

IMG_9155-tile IMG_9169

IMG_9175-tile

IMG_9191

IMG_9193-tile

IMG_9211-tile

IMG_9210

IMG_9204-tile

IMG_9207

IMG_9258

R E C E P T   P A V L O V A T Å R T A

( ca 3-4 stycken bottnar och maränger att piffa med )

i n g r e d i e n s e r   m a r ä n g :

250 gram äggvita ( 7 st ägg

500 g socker

1 msk vitvinsvinäger

1 msk maizena

i n g r e d i e n s e r   f y l l n i n g :   

3 dl vispad grädde

1 ask med färska hallon

vanilj

p i f f :

( efter säsong och smak )

maränger

bär

strössel

hackade nötter

G ö r   s å   h ä r :

Sätt ugnen på 150 grader och rita upp cirklar (3-4 st) på bakplåtspapper i valfri storlek, mina bottnar blev ungefär 15 cm i diameter.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Lägg sedan till hälften av sockret och vispa kraftigt. Tillsätt resten av sockret efter ett par minuter och vispa i 5-10 minuter så att smeten blir tjock och glansig. Rör ner vitvinsvinäger och maizena.

Spritsa ut maränger till piffet på ett bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen tills de är färdiga vilket tar ungefär en timma.

Spritsa eller bred ut maräng i cirklarna och grädda bottnarna i mitten av ugnen i ungefär en timma. Bottnarna ska vara torra och krispiga på utsidan med en seg insida.

Vispa grädden och rör sedan i färska hallon och en gnutta vaniljpulver.

Nu är det dags att sätta ihop tårtan! Ställ en botten på ett fat och varva grädde med marängbottnar. Antingen spritsar man ut grädden eller brer ut. Till sist piffas tårtan med maränger, bär/frukt och florsocker.

puss

Julia

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!