Godmorgon sötisar!
Tisdag. Inte min favvisdag. Kanske ska man utarbeta en strategi gällande tisdagar. Eller så får det vara så. För då känns ju onsdagen så himla mycket trevligare. Om dagen innan var sådär.
Alltså jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är heller. Kanske att det känns som så många dagar kvar tills vi är samlade igen och njuter helg. Kanske för att jag alltid betalar tråkfakturor om tisdagar? Eller att det alltid är något lite extra just dessa tisdagar som läkarebesök eller dylikt…
Nåväl. Bilder nedan från helgens nyttiga, snabba O C H roliga brödbak 😉
Jag har verkligen kommit in i en period av att prova på nya recept. Helst varje dag.
Senaste numret av Elle mat och vin är verkligen galet inspirerande.
Jag provbakade ett av brödreceptet och eftersom både jag och Carlos tyckte att det blev superb så ska ni få det.
Smaken blev syrlig och det var det barnen tyckte var sådär…
Kanske kvarg skulle vara bättre..hmm och så kan man ju kanske variera frön och kryddsättning efter tycke.
Jag älskar att experimentera med olika recept.
Själv så tyckte jag att det var jättehärlig smak och konstistens tillsammans med en skiva mortadella eller ost.
R E C E P T M A T I G T M A N D E L B R Ö D
ingredienser:
6 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk ( jag glömde detta men det blev ju bra ändå )
1 1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 msk mortlad fänkål ( jag uteslöt )
3 msk solroskärnor ( jag uteslöt då jag är superallergisk )
2 msk sesamfrön
1 1/ msk linfrön
6 ägg
3 dl turkisk youghurt
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienserna.
Vispa ihop ägg och yoghurt och tillsätt i blandningen.
Låt degen svälla i 15 minuter och häll den sedan i en smord form.
Grädda i nedersta delen i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.
kram
Julia
Ps, dela gärna med er av era bästa nyttiga brödrecept!