Under äppelträdet…
Det gör inget om äpplena blir lite skruttiga. De går att ta tillvara på många olika sätt ändå.
Höstljus. Ãlskar den klara höga krispiga fräscha luften!
Jutesnöre…
Att trä äppelringar genomâ¦
Snöre + skärbräda finner ni i min butik.
Skärbrädan har jag haft sedan start och den säljer lika bra nu som dÃ¥. Lite roligt med sÃ¥dana ”klassiker”…
Det känns sÃ¥ hemtrevligt med dessa äppelringar pÃ¥ tork i köksfönstret. Till jul hänger där peppisar…
Det tar några dagar innan de är färdiga.
Vi har mycket frukt kvar att skörda men det blir en omgÃ¥ng i ugnen ocksÃ¥. Barnen älskade detta och det är ju verkligen S Ã
gott. Barnen tycker om kanel så det ska bi prova att smaksätta med.
Mos och kompott har jag kokat mängder av.
T O R K A D E Ã P P E L R I N G A R
Gör såhär:
Tvätta och torka frukten.
Skala om du inte vet hur frukten är behandlad. Vår är ju självfallet helt obesprutad så skalet får vara kvar.
Kärna ur.
Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Trä genom snöre häng upp eller strö ut på en plåt med plåtpapper och torka i
ugnen på ca 75 grader med en grytlapp i öppningen så att fukten släpps ut. Detta tar ca 6 timmar.
Hej rara!
Här skiner septembersolen. Och det är faktiskt den allra sista september idagâ¦.
Idag blir det lite paketpackande under tiden rosenknoppen sussar middag. Och äppelplock när Noell och Elle kommer hem.
Ãlskar att kunna ta dagen som den kommer. Nästan iallafall. Men det bästa är att jag kan passa pÃ¥ att njuta av dessa vackra dagar och istället jobba undan om kvällarnaâ¦
Finaste tisdagen!
kram
Julia