Under äppelträdet…
Det gör inget om äpplena blir lite skruttiga. De går att ta tillvara på många olika sätt ändå.
Höstljus. Älskar den klara höga krispiga fräscha luften!
Jutesnöre…
Att trä äppelringar genom…
Snöre + skärbräda finner ni i min butik.
Skärbrädan har jag haft sedan start och den säljer lika bra nu som då. Lite roligt med sådana ”klassiker”…
Det känns så hemtrevligt med dessa äppelringar på tork i köksfönstret. Till jul hänger där peppisar…
Det tar några dagar innan de är färdiga.
Vi har mycket frukt kvar att skörda men det blir en omgång i ugnen också. Barnen älskade detta och det är ju verkligen S Å gott. Barnen tycker om kanel så det ska bi prova att smaksätta med.
Mos och kompott har jag kokat mängder av.
T O R K A D E Ä P P E L R I N G A R
Gör såhär:
Tvätta och torka frukten.
Skala om du inte vet hur frukten är behandlad. Vår är ju självfallet helt obesprutad så skalet får vara kvar.
Kärna ur.
Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Trä genom snöre häng upp eller strö ut på en plåt med plåtpapper och torka i
ugnen på ca 75 grader med en grytlapp i öppningen så att fukten släpps ut. Detta tar ca 6 timmar.
Hej rara!
Här skiner septembersolen. Och det är faktiskt den allra sista september idag….
Idag blir det lite paketpackande under tiden rosenknoppen sussar middag. Och äppelplock när Noell och Elle kommer hem.
Älskar att kunna ta dagen som den kommer. Nästan iallafall. Men det bästa är att jag kan passa på att njuta av dessa vackra dagar och istället jobba undan om kvällarna…
Finaste tisdagen!
kram
Julia
Kommentera