Hej igen!
Äter ni vegetarisk mat? Kanske helt och hållet? Eller försöker äta det ofta? Eller inte alls?
Vi äter blandat hemma hos oss. Med lite olika smaker åt olika håll så att säga 🙂
Själv så älskar jag typ alla grönsaker som finns och därmed äter jag gärna vegetariskt några gånger i veckan och fyller alltid min tallrik med smarriga grönsaker som tillbehör till maten.
Så här kommer ett recept på zucchinibiffar. Jag utgick från ett recept som jag hittade HÄR. Men kunde givetvis inte hålla mig till det så ni får se det som mer av en inspiration till att laga just zucchinibiffar då det är högsäsong för den just nu.
R E C E P T
Zucchinibiffar med fetaoströra
Ingredienser zucchinibiffar:
1 zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar kikärtor
salladslök/gräslök
en rejäl näve babyspenat
en rejäl näve mandlar
2 ägg
Voltaires lantbuljong ( en tesked eller så )
salt
peppar
smör
Gör såhär:
Riv zucchinin och krama ur så mycket vätska som möjligt (viktigt, annars blir det på tok för rinnigt). Hacka löken, mandlarna, salladslöken eller gräslöken, spenaten.
Mixa kikärtorna i en mixer.
Blanda alla ingredienser samt kryddor i en skål.
Jag klickade ut små bollar i stekpannan som jag sedan försiktigt vände med hjälp av stekspade och en sked.
Fetaoströra:
Smula ned ett paket fetaost i en skål med fet turkisk youghurt. Ringla över lite flytande honung, rör ned timjan och peppar, rör om och servera till biffarna.
Voilá! Färdigt att servera.
Hoppas ni tycker om :)!
Kram Julia