Faktiskt sÃ¥ är det sÃ¥ tycker jag sÃ¥ om ni inte har provat detta receptet sÃ¥ tycker jag att ni ska göra de. Den är aningens syrlig men har en lagom mjuk söthet i sig tycker jag. Bakas lämpligen dagen före servering precis som en vanlig kladdis ð Jag älskar att baka nÃ¥got gott till helgen. Hembakat är bäst ingen protest ð
C I T R O N K L A D D K A K A
R E C E P T
ingredienser:
150 gram smör
1 ekologisk citron
2 ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
garnering:
florsocker
servering:
lättvispad grädde
gör såhär:
*smält smöret och låt svalna
*smörj en rund form
*riv citronskal och pressa sedan ur saften
*vispa ägg och socker vitt och fluffigt
*tillsätt vaniljsockret, citronskalet, saften och blanda om
*tilsätt sedan smöret och mjölet och rör om ordentligt allra helst för hand.
*häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter i en 150 grader varm ugn.
Muuuums!