Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Nittsjö keramik

I den lilla byn Nittsjö i Dalarna finns en keramikfabrik med 100-åriga traditioner. Tillverkningsmetoderna på fabriken idag är precis exakt likadan som för 150 år sedan. Superhäftigt tycker jag! De enda tekniska hjälpmedel som förändrats är elektricitet. Annars lika samma. Nittsjö keramik har gjort en nysatsning och ett 20-tal delar har återtagits i produktion. Allt i samarbete med de ursprungliga formgivarna.

Jag har fått välja ut mina favoriter från nysatsningen som alltså är nyproducerade klassiker med en historia som spänner sig från 1800- till 1950 talet.

Det blev skålen Blad och vasen Globo. Skålen Blad är designad år 1938 av formgivaren Jerk Werkmäster och vasen Globo år 1947 av formgivaren Erik Mornils.

Vilka pärlor sendå! Hantverk och keramik har alltid legat mig varmt om hjärtat så detta tycker jag om. Mycket!

Vasen är en sådan vas ni vet som knappt behöver innehåll. Fin som den är. Älskar strukturen och mönstret! Den ska få ta plats i vardagsrummet när alla nya möbler och textilier har anlänt. Ny soffa, gardiner, matta och en ny stol ska få ta plats i vårt vardagsrum. Och så kuddar såklart. I vårens finfärger. Mmm längtar! Har varit sugen på en liten förändring därinne ett tag nu. Skålen hamnade såklart i köket på lilla bordet som C snickrat. Perfekt till lök eller frukt.

 

IMG_4548

IMG_4560

IMG_4553-tile

IMG_4562

IMG_4551

IMG_4540 IMG_4546

Hej fina!

 

Så soligt och vårligt det känns idag hos oss. Hoppfullt!

Jag passade på att hänga med Noell på hans skola i förmiddags. Han är lite på gränsen snart till att kanske inte uppskatta mammas närvaro i klassrummet sådär helhjärtat så jag passade på nu hehe. Älsklingen alltså! Han är en så underbar kille på precis alla sätt och vis. Fin inifrån och ut.

Därefter så har jag betat av det allra sista och nu finns inget Julias vita drömmar kvar längre i min värld. Allt nätbutiksrelaterat är undanjobbat för evigt och jag är redo för att möta våren, mina nya arbetsuppgifter och ett nytt liv! Känslan är obeskrivlig om jag ska vara helt ärlig. Jag känner mig ju så redo för en livsförändring nu och jag har tagit mig genom så enormt många olika energikrävande och svåra moment den senaste tiden. Känner mig rik på nya erfarenheter men tröttis. De närmaste dagarna tänker jag ägna mig åt att vila och samla energi. Det ska bli såå skönt!

Ha nu en fin onsdag och blir ni sugna på att se mer från Nittsjö så kolla in deras hemsida!

NITTSJÖ KERAMIK

 

Kram Julia

( Inlägget presenteras i samarbete med Nittsjö Keramik )

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Julia Ks webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Sassa Asli
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Paulina Forsberg
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Man
  Niklas Berglind