JULIA K

Finaste höstmattan till vardagsrummet!

batch_IMG_8764

I ett hörn av vardagsrummet

Där barnen hänger allra mest. Och jag håller till alldeles bredvid i arbetsrummet. Det är två rum i ett så att säga och ett av våra största byggprojekt på vår lilla gård. Och den som jag är allra mest lycklig över tror jag.

IMG_8755-tile

Jag har börjat hösta till det lite. Inte fullt ut men en ny matta har fått ta plats. En sådär härligt gosig som det är mysigt att sticka ned fötterna i.

Mattan köpte jag på Ellos för den som blir sugen på en likadan.

Och vår är 140 x 200 cm.

batch_IMG_8775

Fåtölj Ikea, skåp under TV ett litet hemmabygge av ett gammalt väggskåp som vi lagt en marmorskiva på, lampa på golvet Norrgavel och brädgolv Bauhaus som målats vita med Fluggers gråvita färg ( med pensel).

IMG_8779-tile

Väggarna är målade med Kalklitir i nyansen San Saccaria som finns att köpa i min butik ( klick klick ).

batch_IMG_8759

Fikonträd i kruka från Tine K.

IMG_8765-tile

Färgerna! Jag är alldeles förälskad i dessa nyanser just nu…

batch_IMG_8772

Bland det allra mysigaste med den mörkare årstiden måste väl ändå vara alla ljus man får tända. Eller knäppa på för all del. Jag är inte riktigt kompis med levande ljus mer än värmeljus då jag kan vara bra virrig och glömsk. Eller ja jag ÄR det rättare sagt…

Och då passar dessa urtjusiga handgjorda ljus från Enjoy Candels att ha tända på med timer dygnet runt. Ni må tro att det är mysigt när ljusen fladdrar när vi stiger upp i gryningen eller när vi kommer hem vid skymning.

Ljusen finns på lager i alla storlekar just nu i min butik ( klick klick ).

Mina ljus står på en marmorbricka som egentligen är ett prov från en kakelbutik. Tipselitips för den som är sugen på en riktigt fin kakelbricka till budgetpris.

batch_IMG_8770

Hej sötisar! I regnrusket!

Ja här är det regnigt och riktigt ruskväder. Jag älskar min arbetsplats i ena delen av arbetsrummet där vi har fönster i nästan precis hela rummet. Ute är så nära men ändå inte så att säga. Det är så mysigt att sitta här vid mitt lilla arbetsbord och höra vinden vina runt knutarna och regnet smattra mot taket…Just nu så strosar en dovhjort med maffig krona på åkern bredvid. Ett med naturen…

Nu har hela familjen tagit en omgång av höstens första förkylning. Och bara för att jag skriver detta så lär jag väl bli sjuk jag med men jag slapp undan lucky me! Jag brukar inte bli sjuk särskilt ofta alls tack och lov men med nya förisbasilukser så kanske det blir annorlunda detta året vem vet…

 

Och rosenknoppens inskolning om någon undrar över den…? Den är över och idag går hon sin andra riktiga dag.

Att säga hejdå är pest och pina. Hon har meddelat å de skarpaste varje morgon att hon INTE vill. Hon vill hellre stanna kvar hemma och se på film och äta chips. Punkt och slut.

Och lämningen blir därefter. Dramatisk. Och mitt hjärta går i oändligt många bitar. Och det känns ärligt talat helt onaturligt att lämna mitt gråtande barn i någon annans famn. Helt och hållet…

Jag tröstar mig själv med lite olika saker.

Igår ville Belle till exempel inte åka hem när jag kom. Och jag stannade en lång stund. Och hon fick visa en glimt av hennes nya vardag för mig. Jag tänker aldrig ha bråttom hem när jag kommer och hämtar henne. Och jag vet att hon har det bra fast på ett lite annat sätt. Än hemma. Hemma är ju alltid hemma. Och ingenting kan ändra på det.

Och mina kvällar har blivit lugna och sköna med mer tid för högläsning, plocka iordning inför morgondagen osv. Sådant som jag hastat mig genom för att hinna jobba ikapp lite om kvällarna.

Jag är övertygad om att allt blir bra. Med lite tid. Det är stora stora omställningar för Belle och mig som jag tänker just kräver sin tid…

 

Pjuh, nu spårade jag lite här…tanken var ju faktiskt egentligen att visa er vår nya matta som kom förra veckan och som några av er kanske skymtat i mitt instaflöde. Har fått många frågor om den så jag tänkte att de är lika bra att jag visar den ordentligt här på bloggen.

Mattans färger är just de som jag tänker inreda med till hösten. I våras när jag gjorde inköp från Himla till butiken så valde jag exakt exakt dessa färger och några till. Till butikens sortiment. Vitt, offwhite, marble ( typ ljusgrå melerad carrera marmorlik nyans ), grått och olika dova grönturkosa nyanser.

 

Oh la laaa så underbara höstfärger!

Och imorgon lovas det finväder och då åker kameran fram för lite produktfotografering.

Ha nu en härlig onsdag så ses vi snart igen!

puss

Julia

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Hej! Så fint du har det!
    Jag är förtjust i fåtöljen från Ikea men tyckte att klädslarna såg så trista ut i färgen. Men hos dig ser den ju jättefint ut.. Är det klädseln som heter ”ljusbeige” som du har eller är klädseln någon annanstans ifrån?

    Anna 2015-09-06 17:07:38
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Tack snälla! ja ljusbeige har jag och jag gillade alla de gråaktiga och hade supersvårt att välja. Älskar färgen! Kram J

      juliak 2015-09-06 18:23:41
      Svara
  • Min 3åring har också precis börjat på föris. En omställning för oss alla. Har haft honom hemma när jag varit hemma med lillasyster, som för övrigt heter Belle…. Men nu har jag börjat arbeta litegrann så han ska gå 15 h.

    Kram till dig fina du!

    Daniela 2015-09-05 20:21:58
    Svara
  • Hej
    Jag jobbar som förskollärare sedan ca 16 år tillbaka och nu med de yngsta barnen på föris.
    Det kommer att kännas bättre och er lilla tjej kommer att gilla föris. Så himla roligt att höra att det finns föräldrar som inte har bråttom hem och som tar dig tid när de hämtar el lämnar barnet.
    Du verkar vara en toppenmamma

    Jennie 2015-09-03 22:40:08
    Svara
    • Svar på Jennies kommentar.

      Åh så fint att höra! Belle tycker verkligen om föris. Sedan är en hel dag aldrig rolig rakt igenom varken för ett barn eller en vuxen tänker jag. Men alla ska ha det tryggt och jag känner att hon har det tryggt där just nu. Det är en stor omställning bara och den får ta tid och den får märkas av.

      Kram kram och tack för pepp 🙂

      juliak 2015-09-03 23:15:48
      Svara
  • Ja tid! Vi ger det tid så ska allt bli toppen, i sin takt ♥

    Hannah 2015-09-02 19:14:47
    Svara
  • Åhh så fint ni har det! Och tack för svaret på hur stor matta ni har. Tycker att den ser så fin ut att jag funderar på att slå till med en till vardagsrummet.
    Och du verkar ju vara en så fin människa!

    Kram Jenny

    Jenny 2015-09-02 14:18:33
    Svara
    • Svar på Jennys kommentar.

      Meeen så gullig du är, tack :)! Jag googlade fram en rabattkod också så mattan kostade nog inte mer än 7-800 kr ca 🙂 Kram!

      juliak 2015-09-02 16:15:00
      Svara
  • Ååh Julia du skulle haft en hjärta-knapp (en gillaknapp)! Så man kunde lämna ett litet spår och visa att man gillar det man ser fastän man inte riktigt hinner skriva något. Bara en tanke som slog mig just nu när det är just så för mig. Men vill bara säga att jag gillar färgerna så, så mycket jag med. Och ljusen! Fin dag till dig, kram!

    Lisa 2015-09-02 13:24:20
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

      Åh ja tänk om de fanns det…Men du man behöver verkligen aldrig känna att det är ett måste att lämna en hälsning här även om de värmer. Tack snälla du! Kramar Julia

      juliak 2015-09-02 14:10:27
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!